Môže kapucinka škodiť dieťaťu?
Ahojte, prosim nesmejte sa mi. Berte to ako otazku zufalej mami 😀
Synovi v januari z odberov u pediatricky zistili zvysene IgE protilatky. Cize sme boli odoslany na alergologiu. Medzitym bol syn stale chory. Fakt od decembra bol zdravy asi tyzden (mal rozne vysetrenia)…. Bola mi poradena kapucinka velka… berie ju asi tyzden a v stredu mu zacali tiect sople… ale take vodove… kedze nevieme na co ma este alergiu (vysetrenie nas caka buduci tyzden), moja uplne laicka otazka, ako cloveka, co nema ziadne skusenosti s alergiami, je mozne, ze ak by mal alergiu na rozne pele, kvety, buriny, ze mu aj vyzivove doplnky z byliniek mozu robit sarapatu?
Ci to je uplna blbost … ano viem, vsetko teraz kvitne. Len neviem ci mu mam nadalej kapucinku davat, alebo to pre istotu vysadit.
Naozaj dakujem za kazdu odpoved 🙂
@pribinak myslela som si. Tak mu to do vysetrenia vysadim a poradim sa s pani doktorkou. Dakujem 🙂
Tak je určena pre dospelych
@lucialucy43 kapucinka nie je urcena len pre dospelych
Autorka, ale ved ten sopel moze mat z hocicoho, preco by bol prave z kapucinky, to nema racionalny zaklad, to je na urovni vesteckej gule. Ja by som, ak je to na odporucanie lekara, nadalej podavala.
Kapucinka je ako prirodne antibiotikum, davala som dcere v case prekonanej tazkej choroby.
@hopatko jasne, viem, ze ten sopel moze mat aj z ineho… mne to len napadlo v tej suvislosti, ze ci pri alergii na kvitnuce byliny moze byt problem aj s takymito sirupmi a tinkturami
@lucialucy43 nie len pre dospelych 🙂
áno, môže byť alergický aj na prírodné prípravky.
vysaď a spomeň u alergológa, že mal nádchu, keď ju užíval.
Moja dcéra je alergička (pele tráv + roztoče) a kapucínku užíva pri chorobách od 2r 🙂 Kapucinka je označovaná ako prírodné antibiotikum, pri správnom dávkovaní je to skvelý pomocník.Nemyslím si, že ide o reakciu na ňu. Skôr ako spomínaš - alergia, keďže vonku toho začína kvitnúť veeeeeľa alebo je to klasická nealergická nádcha.
@mima172 a mozem poprosit ktoru uzivate? Ja ju pre istotu vysadim. Vysetrenie mame vo stvrtok… ak dovtedy neochorie, alebo sa naozaj z toho soplu nieco ine nevykluje 🫣
Ale ak ju by po porade s alergo mohol nadalej uzivat, tak ktoru odporucas?
Dakujem
@zmrzlinka8 urcite spomeniem 🙂
@hopatko neviem v akom veku to deti môžu uzivať ale moc male detičky určite nie a ano kapucinka má skvelé vysledky to musim potvrdiť
Autorka, aktuálne mám doma od Serafinu a jednu z Dr. Max lekárne. Ta z lekárne je bez alkoholu, no priznám sa, že skôr verím tej Serafin. Malej ju dávam do horúceho čaju práve kvôli alkoholu.
@lucialucy43 maly ma 5 rokov
@mima172 dakujem. Pozriem
@milka1988 dakujem za tip. Aj tu pozriem 🙂
Kapucinka je sice zázrak ale žiaľ pre male detičky silne tam sa to nedoporučuje.
Kapucinka je sice zázrak ale žiaľ pre male detičky silne tam sa to nedoporučuje.
@nikoletkaa32 ake malé detičky? Počet kvapiek sa dávkuje na váhu: 3 ( nás každých 8 hodín) a je aj slabšia tinktura z listov napr
@nikoletkaa32 ake malé detičky? Počet kvapiek sa dávkuje na váhu: 3 ( nás každých 8 hodín) a je aj slabšia tinktura z listov napr
@milka1988 tinkturu nepouživam ja použivam čaj

Áno môže. Byliny sú aj keď sa nedza silne a maju aj svoje “nedožaduje” účinky