Môže lekár na pohotovosti predpísať liek na kiahne?
Dobrý deň, syn dostal dnes kiahne. Potrebuje liek na svrbenie, môže mi ho predpísať lekár na pohotovosti, keď mu zvolám? Prípadne môžem použiť zodac pre dospelých? Ďakujem.
Zodak tablety môžu deti od 6 rokov https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/zod...
Možno by to šlo ak cez telefón vybaviť skúste.
@mullerova46 malý bude mať 6 o mesiac to si myslim, že by nemusel byť problém ten mesiac rozdiel. Vyskúšam.
@zuzkaa1991 a v tom hypermangane ste kúpali od prvého dňa? Ďakujem
S hypermanganom kúpem aj ja syna, má dezinfekčné účinky a malo by sa kúpať Max 12-15 minút a vo svetloruzovej vode nie vo fuksiovej farbe 🙂 môže sa aj každý deň. Ak sa ale kúpe dlho a často môže mať suchsiu kožu
@mullerova46 mne bolo povedané par sekund....malá lahla si na 20s na chrbát 20s na brusko ze dlho sa nesmie kupat
Ja som nekupala ale od 3r ale 2. 3. Bolo najhoršie najviac sa vyhadzala prvy den mala 3 ks len potom trosku viac a tretí den masaker ale podla mna moze od prvého dna kludne krasne bolo vidno ako uklidnilo pokožku (pupence)
Ja som robila rano tantum verde po 2hod kupel po 2hod zas tantum verde po 2hod zaas kupel a vecer tantum verde
Skusala som betadine (ale všetko hnede to som používala vo vlasoch nech viem ze všetky pupence ma natrete.kedze ma dlhe vlasy, tekuty puder najhoršia varianta takze tantum verde za mna topka co mi poradili v lekarni)
@zuzkaa1991 jakych par sekund 🤦🏼♀️ normalny kupel, dolezite je, aby voda bola len naozaj mierne ruzova. Velmi jemne ruzova.
@zuzuliennka1 tak lekarka mi odporucila ale pomohlo nam to aj ked prva noc bola hrozba kedze cikula ju veľmi stipala takze som spodok jej musela.vzdy s vodou oplachnut.....za cele.dva týždne vobec sa ani raz neskrabala ziadne lieky nebrala
@zuzkaa1991 takto som kúpala novorodenca ale od malička som chodila do kúpeľov kde sme sa na začiatku kúpali od 8 minút až po 12 🙂
@zuzkaa1991 a urcite ste sa s lekarkou pochopili spravne?? par sekund nema ziadny zmysel. Normalny kupel cca do 15min, najdolezitejsia je farba vody (nie cas). Musi byt naozaj len velmi velmi jemnulinko ruzova
AHOJ, SKUS TROCHU SLANÝ KÚPEĽ. Nam sa stalo, že sme dorazili do Chorvátska a kiahne.. Kupala sa v tričku ale keď sme v reštaurácii zadreli kiahne, tak sme mali "veľa obdivovateľov"
Ďakujem pekne za rady, synovi pekne pomohol ten hypermangan neskriabe si to, aj keď jedna vo vlasoch sa zahnisala. Aj tu môžem tým hypermanganom namočiť však?
Áno určite 🙂 kľudne namočte do ružovej vody tampón a utierajte 🙂
Okrem dezinfekcie, každý deň minimálne ráz prezliecť čerstvo vyžehlené posteľné prádlo, a rukavičky pred spaním aby si nedoškriabala nechtiac tvár počas spánku.

Hypermanganovy kupel 2krat denne plus tantum verde a nic malu nesvrbelo a to mala oe hlavy po päty velke pupence