Môže mať 5 ročné dieťa kurie oko na palčeku?
Určite kvôli tomu nemusíš ísť na pohotovosť, ale budúci týždeň by som išla ku kožnej. Ja som mala bradavicu v tom istom veku na chrbte ruky. Vtedy sa to ešte vypaľovalo tekutým dusíkom 🙂 Moja dcéra mala tiež na palci tesne pri nechte v 4 rokoch. Dá sa to bezbolestne odstrániť prípravkom Kolodium Forte.
@lukamka kolodium kupis v kazdej lekarni bez predpisu.
@lukamka kúpite voľne v lekárni
Dikes baby, a z čoho to môže take dieťa dostať?
Dcerka ma problemy s kurimi okami od 3rokov ale na nohe. Dokonca sme boli 2x na dusiku aj koloidum sme davali a nic. Az lastovicnik jej pomohol a celu noc som jej davala na oka cesnak-platok a obviazala. Kurie oka zmizli.
@lukamka stačí že chytí niečo do rúčky, čo mal predtým človek s kurim okom v rukách 🙂 napríklad
@ivetka_kamo dúfam, že to nieje nejak nebezpečne pre moje kinderko v brušku ?!
Mne pomohli svedske kvapky. Trochu natriet vazelinou a nato prilozit vatu/tampon s kvapkami a upevnit na kurie oko. Nechajte posobit co najdlhsie, najlepsie na noc. Po par razoch sa mi same vyluplo. Ta vazelina je tam kvoli podrazdeniu koze, kvapky su celkom silne
@lukamka fuu, tak na toto si netrúfam odpovedať
@lukamka ale nemalo by 🙂
@lukamka No bradavica je v podstate vírusového pôvodu, takže teoreticky je nákazlivá. Ale ešte som nepočula, že by ju mohlo dostať bábätko v brušku... Tak prudko nákazlivá určite nie je ako napríklad ovčie kiahne. Väčšinou sa bradavice zvyknú rozmnožiť na nohách, keď si ich človek rýpe a škriabe. Inak ani nie. Na rukách vraj väčšinou vznikajú z maličkej ranky, do ktorej sa vírus dostane. Ja by som sa nebála o bábätko. Ale aby si bola pokojná, choď radšej v pondelok ku kožnej a opýtaj sa jej na to.

krásne kurie oko. Samozrejme, že ho môže mať aj 5 ročné dieťa. Aj moja 3 ročná ho má.Práve ho riešime 🙂