icon

Môže mať dieťa horúčku zo zúbkov?

24. jún 2024

Mamky, synček 17 mes., teplota 38.9. Môže to byť zo zubkov? Nič iné mu nie je len si chytá ústočka a ukazuje, že boli. Alebo ísť k pediatrovi nech skontroluje? Dala som cipok Nurofen a neviem čo ďalej 😞 bojím sa veľmi, mala som 4 potraty tak si viete predstaviť v akom som strachu aby sa nič nestalo. Prepáčte ak to sem nepatrí

deedol
24. jún 2024

taka vysoka (predpokladam, ze merana rektalne a odcitanych 0,5 stupna) zvycajne zo zubov nebyva, fakt len vynimocne. su vsak aj take virusove ochorenia, ze 3 dni teplota a vysyp (a nic ine). pije dost? napisala/zavolala by som pediatricke, nech vie, a pripadne zajtra/pozajtra by som sla, nech pozrie a zmeria crp. dnes je este asi skoro. na liek teplota reaguje? klesla?

shee11
24. jún 2024

úplne bežná vec, netreba sa báť. Teplota nie je taká vysoká. K lekárovi by som išla v stredu.

autor
24. jún 2024

@deedol pije, po čapiku ožil, už tancuje 🙏 je veselší. Čo sa týka jedla, tak papa pekne, neodmieta.
@shee11 Dakujem za radu❤️

vero13
24. jún 2024

Moja 11mesačná mala tiež tak teraz, 2 dni takáto teplota ale nič iné jej nebolo doktorka povedala nech počkám a keď to neprejde nech prídeme, prešlo to samé ale hovorím nič iné jej nebolo, pekne papala, zub jej nevyšiel žiadny a ani vysyp sa jej nespravil

autor
24. jún 2024

@vero13 Dakujem, asi nejaká viróza alebo ten zubok

daja07
24. jún 2024

Sleduj ho, ci sa inac sprava standardne, ci nema vysyp napr. Ak mu stupne teplota nad 38,5 podaj liek, hlavne je aby dost pil. A ked mu klesne teplota nech sa naje. Mozu to byt zuby, pripadne sa mozno prehrial v tom teple alebo nejaka viroza. Za mna to na lekara nie je, ved teplotu nema extremne vysoku a ked mu po liekoch ide dole, tak lekar ti ani nic ine neodporuci ako to co robis.
Ja mam 6mes dieta, ked mu siel prvy zub tak jeden den teploty do 38 a potom dva dni podobne ako tvoj syn. Davala som mu lieky na zrazenie teploty, ponukala casto prsnik a nosila do osalenia na rukach lebo bol nervozny a zasopleny. Tak zub vysiel a odvtedy nic. Nedavno sa mu vytlacil aj druhy zub a ziadne teploty, ako by sa nic nedialo.

autor
24. jún 2024

@daja07 áno. 13 zubkov vyšlo ani nevieme kedy. Pri 13 zubkoch bol úplne kľudný, papal normálne, takisto spinkal dobre. Z toho dve stolicky a naozaj ani nepipol :( všetko v sebe drzi len aby nedal vedieť že ho niečo boli. Preto som aj dala diskusiu, či zubok alebo čo…

vero13
24. jún 2024

Mojej malá ma tiež zatiaľ 8 zubov a všetky vyšli bez teploty, dôležité je sledovať po akej dobe od podania lieku mu zase začne vyskakovať taká teplota. Mne tie dva dni pekne vydržala 8-9h bez teploty tak keď potom začala stúpať dala som len ďalšiu dávku. Keď mala pol roka boli sme hospitalizovaní pretože mala nejakú baktériu sto bol masaker, necelé štyri hodiny po tom čo jej dali sirup už mala zas vysokú teplotu a museli jej dávať také infúzie ma schladenie a obklady. Inak v podstate tiež nemali čo spraviť len dávať lieky, vtedy ale mala aj hnačky a bola dehydrovaná preto nás hospitalizovali. Odvtedy keď má teplotu alebo trošku redšie stolicu hneď som zrútená, že nás zas daju do nemocnice 😃

vero13
24. jún 2024

Takže no stres, keď to pekne vieš korigovať s liekmi doma doktorka moc nemá čo iné spraviť

autor
24. jún 2024

@vero13 ďakujem ti veľmi ❤️

ktochytavzite
25. jún 2024

Zo zubov nie ,skôr viroza