Môže sa autizmus dediť v rodine?
Ahoj nemáte to niektorá podobne ? Že v rodine máte autizmus sú vaše detičky v poriadku alebo sa to zdedilo … ďakujem za každú info ❣️
Autizmus je vyvojova porucha, niektore vyskumy skumaju podozrenie na dedicnost, ale zatial sa skuma ci su tam predispozicie
Iných diagnóz sa nebojíš? Diabetes, kardio ochorenia, gastro problemy, autoimunitne ochorenia ?
@anonym_fa19d3 bojím ale autizmus sa nedá nijako testovať ani nič tak preto ma zaujima konkrétne toto
Synov bratranec ma a ja mam podozrenie, ze nas syn je tiez mierne liznuty... cakame na termin od cvi...
@lili246 nebol manzelov brat narodeny vo vyssom veku jeho otca alebo mamy?
@anonym_fa19d3 bojím ale autizmus sa nedá nijako testovať ani nič tak preto ma zaujima konkrétne toto
@lili246 Určite sa tá predispozícia dedí. Poznám prípad, že otec bol divný a obe jeho deti sú autisti. Ale kým otec ako tak funguje, aj dcéra, hoci s obmedzením, syn je ťažký stav. Je to dospelý agresívny magor, ktorý bije vlastnú matku a vraj si to ani neuvedomuje.
A poznám ešte jeden prípad. Žena má dve deti, obe sú takéto, no staršie je v horšom stave, v špeciálnej škole.
@lili246 nebol manzelov brat narodeny vo vyssom veku jeho otca alebo mamy?
@anonym_a8cdf4 Vek rodicov pri autizme je nepodstatny. Uz aj tu na koniku je jedna zena. Deti mala mladucka. Ma 2 chlapcov a obaja autizmus. Tak niekedy aj obaja surodenci to maju.
Poznam dve rodiny, kde v jednej 4 deti, v druhej 3. V obidvoch rodinach vsetci chlapci autisti, dievcata ok. V jednej su rodicia v poriadku, v druhej otec urcite divny.
A veru ja by som sa viac bala autizmu ako cukrovky.
Poznam dve rodiny, kde v jednej 4 deti, v druhej 3. V obidvoch rodinach vsetci chlapci autisti, dievcata ok. V jednej su rodicia v poriadku, v druhej otec urcite divny.
A veru ja by som sa viac bala autizmu ako cukrovky.
@anonym_814adc Ano maju to rodicia deti s autizmom velmi tazke. Ja som nazivo videla viac deti s autizmom. A rodicia boli uz na pohlad uplne zniceni. Chudatka deti. Ktovie ci aj v minulosti bolo tak vela deti s autizmom. Ale v dnesnej dobe ich je az prilis vela.
@anonym_a8cdf4 Vek rodicov pri autizme je nepodstatny. Uz aj tu na koniku je jedna zena. Deti mala mladucka. Ma 2 chlapcov a obaja autizmus. Tak niekedy aj obaja surodenci to maju.
@anonym_0a083c nie je nepodstatny to odkial mas? Ty si vedec?
Niekedy ma tieto hlasky len tak "do vetra" úplne dorazia. Je uz X štúdií ako velmi vplýva vek na riziko vzniku autizmu tak si cosi o tom nastuduj. A aj práve to je dovod preco tych pripadov tak pribúda...ludia majú deti vyrazne neskôr ako kedysi.
Vacsinou ak mame v skole dieta, tak to vidime aj na rodicovi. Cest vynimkam. Rodicia casto este diagnozu nemali. Jeden otecko po diagnoze syna sa dal zdiagnostikovat a tesil sa, ze konecne pochopil niektore veci okolo neho.
@lili246 nebola potvrdena ziadne geneticke prepojenie
Opustis partnera, ze ma v rodine autizmus?
Genetickych ochoreni sa nebojis? Rozne metabolicke ochorenia? Kde je partner ci partnerka len bezpriznakovy prenasac? Svalove dystrofie? Dieta umiera za par rokov… zatial nebola potvrdena spojitost s genetikou
Je to vyvojova porucha este v tvojej maternici, takze obvinovat nejakeho stryka alebo neviem koho je totaona blbost
Niekedy ma tieto hlasky len tak "do vetra" úplne dorazia. Je uz X štúdií ako velmi vplýva vek na riziko vzniku autizmu tak si cosi o tom nastuduj. A aj práve to je dovod preco tych pripadov tak pribúda...ludia majú deti vyrazne neskôr ako kedysi.
@anonym_d95f8b Ja som videla iba deti s autizmom mladych rodicov. A to som tych deti videla naozaj dost.
Iných diagnóz sa nebojíš? Diabetes, kardio ochorenia, gastro problemy, autoimunitne ochorenia ?
@anonym_fa19d3 Na tie sú lieky a na autizmus nie a hlavne s nimi sa dá fungovať v spoločnosti, lebo neovplyvňujú fungovanie v spoločnosti, autizmus však áno. Ako sa vraví, autisti zmeniť svoje správanie nedokážu a väčšina zase nie je ochotná sa im prispôsobiť. Stokrát radšej mať cukrovku ako byť na spektre.
@anonym_d95f8b čiastočne súhlasím. Vek má vplyv, ale za tým očividným nárastom nebude len vek, či lepšia diagnostika. Tam budú rôzne faktory environmentálne faktory, genetika a nevylúčila by som ani očkovanie. Podľa vyjadrení množstva rodičov vyzerá to minimálne ako jeden zo spúšťačov, možno tam je nejaká predispozícia, možno nie… Bolo by fajn, keby finančné záujmy farmaceutických firiem neboli nadradené ľudskému zdraviu.
@anonym_fa19d3 a toto bolo k čomu dobré? Nerozumieš otázke? Ved ju položila jasne a zreteľne 🙄
@anonym_fa19d3 Na tie sú lieky a na autizmus nie a hlavne s nimi sa dá fungovať v spoločnosti, lebo neovplyvňujú fungovanie v spoločnosti, autizmus však áno. Ako sa vraví, autisti zmeniť svoje správanie nedokážu a väčšina zase nie je ochotná sa im prispôsobiť. Stokrát radšej mať cukrovku ako byť na spektre.
@anonym_887326 cukrovka tá pripraví o zrak, nohy, zničí ti srdce. Tak ak si myslíš, že toto tá nelimituje v spoločnosti tak si na veľkom omyle
@lili246 aj bratove aj moje deti maju
@anonym_5d32bc Mali ste deti v mladom veku ci starsom?
@anonym_d95f8b čiastočne súhlasím. Vek má vplyv, ale za tým očividným nárastom nebude len vek, či lepšia diagnostika. Tam budú rôzne faktory environmentálne faktory, genetika a nevylúčila by som ani očkovanie. Podľa vyjadrení množstva rodičov vyzerá to minimálne ako jeden zo spúšťačov, možno tam je nejaká predispozícia, možno nie… Bolo by fajn, keby finančné záujmy farmaceutických firiem neboli nadradené ľudskému zdraviu.
@anonym_ae7a46 ano mas pravdu mala som to inak naformulovat.
A hlavne kedysi malo vela ludi autizmus ale nikto to slovo ani nepoznal..teraz pripadov kvazi pribuda lebo sa uz daju "zaskatulkovat".
@anonym_0a083c zije v Uk ze? Teraz si nespomeniem na jej nick
@anonym_0a083c zije v Uk ze? Teraz si nespomeniem na jej nick
@jablkovastrudla Ani ja uz nepamatam nick. Taka mladucka tmavovlaska. A obaja chlapci autizmus ☹️.
@jablkovastrudla Ani ja uz nepamatam nick. Taka mladucka tmavovlaska. A obaja chlapci autizmus ☹️.
Synovec je autista, sestra mala bezproblemove tehotenstvo. Ziadna cukrovka, rodila ako 34 rocna, jej manzel bol este mladsi. Maly nema ani jedno ockovanie. Druhe dieta je ok. A sestra aj svagor su obaja normalny, nie su ziadnu cudaci. U nas v rodine je synovec jediny s nejakou diagnozou.
Ja som svojho syna strasne dlho sledovala a bala sa co ak nahodou, takze ta uplne chapem. Mam dve deti a zatial sa aj mladsi javi ako standartne dieta. Mne sa starsi syn sa sice narodil hluchy, ale nastastie na jedno ucho po par operaciach uz pocuje 🙂
@anonym_0a083c ano ano, taka velmi pekna ciernovlaska. Jeden z chlapcov sa vola Oliver.
Je to v plienkach zatial, ako sa hovori…skumaju to hlavne od pripadov..dedicnosti….ono znamej mama schizofreniu, dcera-znama… bola ok…ale vo vyssom veku, prisiel zlom a spustila sa aj u nej..ma deti a syn mal uz od malicka, pred spustenim choroby u nej problemy, aj chodil do speci skolky…dalsej znamej sa dedko obesil, povedali, ze je sialeny…ale prd..znama ma chorobu odumieraju jej mozgove bunky…teraz uz to vedia liecit a korigovat..najskor to mal jej dedko, no kto to vtedy vedel a skumal…cize…ano myslim vela tychto mentalnych veci moze byt dedicnych a v rodine xyz pokoleni len my nevieme, vtedy sa to neliecilo, neriesilo
Synovec je autista, sestra mala bezproblemove tehotenstvo. Ziadna cukrovka, rodila ako 34 rocna, jej manzel bol este mladsi. Maly nema ani jedno ockovanie. Druhe dieta je ok. A sestra aj svagor su obaja normalny, nie su ziadnu cudaci. U nas v rodine je synovec jediny s nejakou diagnozou.
Ja som svojho syna strasne dlho sledovala a bala sa co ak nahodou, takze ta uplne chapem. Mam dve deti a zatial sa aj mladsi javi ako standartne dieta. Mne sa starsi syn sa sice narodil hluchy, ale nastastie na jedno ucho po par operaciach uz pocuje 🙂
@anonym_0a083c ano ano, taka velmi pekna ciernovlaska. Jeden z chlapcov sa vola Oliver.
@jablkovastrudla Ano presne tu myslim. Taka mila zienka to bola. Skoda, ze neviem nick aj by som kukla ako sa maju.
@anonym_fa19d3 ja by som sa viac bála tých psychických ochorení veru, zničia ta celeho. A ty mas daky mentálny problém či si sám postihnutý /a
@jablkovastrudla Ano presne tu myslim. Taka mila zienka to bola. Skoda, ze neviem nick aj by som kukla ako sa maju.
@anonym_0a083c miahavash to je 🙂
@anonym_5d32bc Mali ste deti v mladom veku ci starsom?
@anonym_0a083c obaja 35+
@lili246 pohybujem sa medzi deťmi s PAS a áno, veľká väčšina z nich má v rodine príbuzného s rovnakou diagnózou. Popravde neviem aké sú najnovšie štúdie, no podľa toho čo vidím, myslím ze to nie je vždy len náhoda.
@lili246 no môže my rodičia máme obidvaja autizmus a naše dieťa má tiez ale všetci máme ľahký stupeň muž pracuje ja som na RD ale máme v skupine PAS mnoho párov čo sú sami tiež PAS ale majú úplne zdravé 3-4 deti takže je to o náhode