icon

Môže sa bábätko nakaziť kiahňami dvakrát?

patinqaa
16. jan 2025

Baby chcem sa opytat na vasu skusenost. Dcera ma akurat kiahne, chytila ich do brata, ktory to velmi dobre znasal.
Ide o to, ze mala ma len asi zo 10-12 pupencov.
Hovori sa, ze ak sa kiahne neprejavia dostatocne moze ro chytit este raz. Je to pravda ?
Dakujem za skusenost

svetlonos
16. jan 2025

@patinqaa
a co ti povedala doktorka?

patinqaa
autor
16. jan 2025

@svetlonos doktorka povedala to iste co som hore napisala. Ze je to bud alebo. Akurat sme mali aj poradnu.
Dlho sa drzala a na 20.den to chytila od syna..

maris5
16. jan 2025

Ja som pocula, ze deti ak maju kiahne do 1 roka vacsinou si nevybuduju protilatky. Po prekonani sa opytaj lekarky kedy mozete zistit ci ma protilatky a pripadne ak nebudu dostatocne ju dat zaockovat.

svetlonos
16. jan 2025

@patinqaa
jaj tak. No držím palce, nech je malinka v poriadku slniečko zlaté ❤️

andrea_82
16. jan 2025

Asi ma este imunitu od teba. Ako je uz pisane vyssie, dala by som jej skontrolovat protilatky. Ale potesim ta, ja som ich mala ako 3-mesacna, nemala som vobec vazny priebeh a uz som ich potom nedostala.

patinqaa
autor
16. jan 2025

@maris5 dakujem toto je vyborna rada. Ja by som ju aj dala zaockovat len aby bol uz pokoj. Nie ze to dostane ktovie este kedy a v akom rozsahu.

patinqaa
autor
16. jan 2025

@svetlonos dakujeme pekne

patinqaa
autor
16. jan 2025

@andrea_82 toto ma potesilo, kiezby aj u nas to bolo tak

diewcatqoo
16. jan 2025

Kamoskina dcera je uz tretiacka a mali kiahne v skolke - nedostala ich, v prvej triede - znovu nedostala, potom dostal kiahne jej brat a tiez nedostala. Zdalo sa im to podozrive, tak ju nechali testovat na protilatky a vyslo im z toho, ze kiahne uz prekonala. Hovorila, ze spatne si spomina, ze ked bola dcera male babatko, mala asi 5 malickych divnych vyrazok na tele, ktore vyzerali ako kiahne a aj ich videla lekarka, ale ze ta im povedala, ze keby to boli kiahne, tak by ich bolo viac. Takze zila v tom, ze su to len nejake obycajne vyrazky, ktore za par dni zmizli, bez akychkolvek dalsich priznakov. A boli to kiahne. Protilatok ma dostatok.
Moja sestra inak tiez mala kiahne ked mala asi pol roka a tiez mala len trosku. Zo vsetkych surodencov (sme 4 a mali sme kiahne vsetci naraz), mala ona najlepsi priebeh. A uz nikdy potom kiahne nedostala.

kacena4
16. jan 2025

moja mala kahne v 3m tazky priebeh skoncili sme v nemocke, druha dcera od ktorej to chytla mala 3 pupaky a do dnes (uz je dospela) to nikdy nechytila znova