icon

Môže sa bábätko nakaziť kiahňami u lekára?

crazy_lazy
20. mar 2024

Baby ide ma poraziť. Dnes sme s malým ( v piatok bude mať 10 týždňov) mali poradňu, na ktorej ho mali aj 1 krát očkovať. Doktorka to má tak hlúpo spravené, že nemá vyhradený čas iba na poradne vždy káže prísť ráno, čiže v ambulancii sedíme s chorými deťmi. Keď sme boli na rade tak som vošla dnu, malého vyzliekla odvážila a doktorke zvoní telefón. Pani ktorá vyšla z ambulancie pred nami jej volá, že majú kiahne. A mňa ide teraz drbnuť. Samozrejme malého neočkovala a ja som ešte tiež nemala kiahne. Som nasratá na doktorku, že tam má taký debilný systém a nemá vyčlenené hodiny na poradne, a tak isto nechápem aj tú dotyčnú, že sa tam dovalí s infekčným deckom a zatají to. Pochybujem, že to skôr nevedela a zistila to až po ceste od doktorky.
Myslíte, že sme sa mohli nakaziť? Ako to také malé detičky znášajú? Teraz budem 3 týždne v strese čakať, či niečo dostaneme 😢

tamvtme
20. mar 2024

mne sa stalo nieco podobne, bola som s par mesacnou dcerou u dr koli kaslu, vtedy este fungovala tak, ze neobjednavala, proste si prisla a cakala.....nakoniec som zistila ze sme boli v cakarni s dietatom s podozrenim na ovcie kiahne - lekarka sice kazala im, nech pridu az po ordinacnych hodnach ale kedze bolo kopec deti, este par vratane nas ostalo dlsie a my sme sli dnu az po nich.....ci mali ozaj kiahne netusim, nervy som mala riadne a 3 tyzdne sledovala ale nastastie nic nebolo.....drzim palce

snowflakenel
20. mar 2024

No ja mam doma 3 tyzdnove babo a starsie dieta s kiahnami.....

cookie29
20. mar 2024

A pomaha Ti to byt nasrata? Ved ked sa Ti nepaci system u doktorky, zmen ju...
pozri, nezijem na Slovensku. Tu do jasliciek chodia deti od 10tyzdnov, cize vo veku Tvojho. A kiahnove epidemie su bezne. Moja dieta ich malo bolo kusok vacsie, ale prv nez pol roka... Dokonca by som povedala, ze male deticky ich znasaju lepsie ako uz vacsie, ktore to svrbi. Ale je fakt ze pre dospelych nic moc... Ale nemyslim, ze je velka sanca ich dostat...

crazy_lazy
autor
20. mar 2024

@cookie29 o tom, že zmením doktorku už dlhšie uvažujem. Len ona je jediná detská doktorka v meste (sme zapadakov) a keby chcem ísť do iného mesta tak musím kus dochádzať, čo s malým drobcom nie je vždy jednoduché.

nevenka
20. mar 2024

@crazy_lazy toto je sprosty system, hej, tu by som asi uvazovala o zmene doktorky.
Nam kazala vzdy volat, ked by sme mali podozrenie na kiahne a dalsia vec, netrepat sa tam. A poradnr ma od 11, kedy uz vacsinou chorych vybavila. Nie vzdy to vzdy tak vyslo, ale vacsinou ok.
Nas maly 3 rocby dostal kiahne v decembri, ani neviem, odkial. Dcerka mala 11 mesiacov. Dostala to od neho. Ale to chcem povedat, ze sestricka mi potom hovorila, ze male, hlavne kojene babatka to vacsinou nezvyknu dostat, ze sa cuduje, ze nasa dostala. Ale tak syn sa k nej chodil mojkat, oprskali sa a tak 😅. Vy to budete mat podla mna v pohode, nebol tam priamy kontakt a kratko. To podla mna by muselo byt dlhsie. Pockajte tie 3 tyzdne, podla mna to ale bude v pohode.

cookie29
20. mar 2024

@crazy_lazy poznam, ja dochadzam... idealny doktor neexistuje...

otazka1
20. mar 2024

@crazy_lazy jediný rozdiel v tom že by si kiahne chytila v potravinách alebo u dr je ten,že teraz o tom vieš zbytocne sa podľa mna hneváš,moja mala kiahne keď mala dva mesiace a bolo to úplne ok sní teplotu nemala..ty si ich síce nemala ale nevies či si ich nechytila predvčerom v lekárni,minuly týždeň v lidli atd atd.. a pani ktorá volala to mohla zistiť naozaj až po odchode,mojej tiež len vystrelila vyrážka a bolo,pól hodinu pred tým som to netusila