Môže sa genciánová violeť použiť na afty u detí?
Ahojte Dr. tvrdi, ze syn ma afty ale podla mna je to skor herpeticke, no nie som lekar. Tento liek resp. vodicka sa objednat uz neda no kamoska farmaceutka mi to vyrobila, myslite, ze to mozem malemu natriet?
Ma 21. mesiacikov a repik podla kym zaucinkuje nebude tak skoro 😒
Ked som to mala ako dieta ja a uz ani nejedla tato fialova vecicka mi ulavila za den. 🙆♀️🙈
@evickuska Ak sú to afty, tak tá fialová vodička (genciánová violeť) je super.
Ak je to herpes, tak nepomôže, no neuškodí.
Ahoj, skor nez to dietatu das prestuduj si o tej vodicke nieco..je to uplne karcinogenne.. moj rocny syn mal afty, tiez mu to predpisala a rozhodla som sa to drbnut do kosa..dala som propolis riedeny.10kvapiek na lyzicku-vypil to, obalilo mu to jazyk a hrdlo, za dva dni afty nemal-ani jednu! doktorka nechapala
@evickuska Radšej použi tú propilisovú tinktúru, než genciánku.
@lilianka28 dufam, ze ma Dr. pravdu a su to afty 🙄 ale uz to vysetrovanie skrz fon ma nebavi 🥺
Mne dali,tu violet v lekarni. Afty sa.nelepsili, tak som sla.s.dcerou k lekarovi. Ked som mu,povedala, cim to potieram, len zalomil rukami,so,slovami nie,,nie.......
Predpisal vodicku a.kremik,,ktory.akoby.ten aft znecitliveli. ( najprv som vyskusala ja na sebe, ze ci to naozaj,znecitlivie,,chut to malo jemnucko,sladku). Zabralo., dokonca som vyuzila.aj ja.neskor na herpes a dcerka,este pri prerezavani zubkov.
@snowflakenel akoze kamistad gel mam, ale to on vyprehlta olize a je to prec, zaberie to tak na 5 minut a skor lokalne anestetikum, tato violet aj dezinfikuje, ja neviem na nas to rodicia pouzivali a sme tu 🙆♀️🙆♀️
@elanor vies preco neexistuju dokazy? lebo sa robili vyskumy len na mysiach. Tie vysli pozitivne na rakovinu po uzivani vodicky. Je to kazdeho osobna vec, mne to neda aby som natuto vodicku nereagovala, ked viem co sposobuje, a hlavne ze je prirodna alternativa ktora vyhubi afty za dva dni.
@evickuska ano,viem,,ced aj my sme to pouzivali pri starsej. No mladsej to vobec nezabralo. A este ku kamistadu dal taku vodicku na potieranie. Zarobili ju v lekarni. Ja violet neodcudzujem, no mala som s rym taku,skusenost.....

@evickuska ahoj. Ja som si to natierala tou vodickou a nezabralo mi to. Zabrali az Herpesin tabl. Ale ja mam 42 rokov