icon

Môže sa pri používaní Fenistilu ísť von?

leria
1. jan 2016

Ahojte. Potrebujem poradit. Môjmu 17mesačnému synčekovi už týždeň idú zúbky. V začiatkoch som mu dala na noc párkrát od bolesti Panadol sirup-pomarančový. Ono to zabralo, kľudnejšie spal, no o pár dní sa obsypal po celom telíčku a mne sa zdá, že to bude reakcia na ten panadol. Teraz mu dávam Fenistil kvapky, no svokrovci mu nechtiac dali ráno jogurt s lesným ovocím a opäť akoby sa mu to zhoršilo. Chcem sa opytat akú diétu mu mam nasadiť nech sa telíčko prečistí ( masko, ryža, zemiaky, mlieko, jabĺčko, voda) moze byt? A ci možem s ním podvečer íst von pri tom fenistile, žijeme v zahraničí, tu je okolo tých 28 stupnov cez deň a už mi je ho chudáka ľúto, že sme tu tak dlho zavretý. Poprosím kto nevie poradit, nech si moj príspevok nevšíma ak som nepostupovala v niečom podľa jeho predstáv. Dakujem za pochopenie a prajem všetko dobré v novom roku🙂

katkakovac
1. jan 2016

Ajo prve skus vysadit vsetko drazdive ako mlieko, jablka, citrusy a podobne. Moze to byt reakcia na jedlo. Mne sa maly tiez pri chorobe vysypal, nakoniec pomohli kremy od biodermy na atopicky ekzem. Von myslim ze mozete ist, akurat snaz sa aby nebol priamo na slnku. Treba mazat kremikmi, davat vela vody a ak to neprejde, chod k lekarovi😉

bonaqa2013
1. jan 2016

von áno, ale nie na slnko.... Závidím tých 28 stupňov : 🙂

marivka
1. jan 2016

a nemože to byť 6 ta choroba? mojmu ked šli zuby mal teploty 3 dni vecer a v noci, cez den bol OK a na 4tý deň sa my celý vysypal - trup a ruky nohy...čiže prekonal 6tu chorobu, potom už všetko ustúpilo, po pár hodínach výsyp zmizol aj teploty a vykukli zubky 🙂

januliku
1. jan 2016

S fenistilom moze ist von

cokii
1. jan 2016

S fenistilom sa nesmie na priame slnko. Nemusí to byť alergia na panadol ako taký, skôr na príchute, konzervanty v sirupe. Niekoľkokrát som tie detské sirupy ochutnala, no je to pekná divočina... sama by som to nechcela. Odporúčam potom radšej čípok alebo ak už bude schopné dieťatko hltať samé, tak do potravy radšej rozdrviť klasika paralen - v odporúčanej dávke. Tam je menej kadejakých prídavných látok. A na zúbky sme potierali ďasná takým gélom, ďasná stŕpli a potom bol kľud, neboli bolesti. 😉

leria
autor
4. jan 2016

@marivka no 6ta choroba asi to nebola...pri nej zvykne byt ten fliačik na tváričke v tvare motýla, alebo tak nejak som o tom čítala, či? obsypaný sme stále, aj ked už pomenej a prevážne na rukách a nohách😉

leria
autor
4. jan 2016

dakujem baby za rady🙂 tak zatiaľ sme ešte na fenistile 2xdenne, vobec neviem z čoho sa obsypal, no ako som už písala, tak si myslím , že z toho panadolu....našťastie to pomaly ustupuje...len neviem malému nahmatať, ktoré zúbky mu vyšli.... a možno mu ešte len stále vychádzajú a ten Fenistil utlmuje aj tú bolesť, alebo neviem....zatiaľ mu len vyšla dole dvojka....no mam pocit, ze mal dosť navreté dasienka, že to bude viac zúbkov.... vychádzky máme nateraz vyriešené, keďže skoro celé dni prší a fúka🙂

kadan
4. jan 2016

kamarátka radila na zúbky mladú cibuľku, vraj to synovi zabralo. moje deti našťastie problém nemali tak osobne neviem, ale hovorila som to inej kamarátke skúsila a vraj tiež pomohlo, a tá mala s dcérkou čo robiť, každú hodinu hore nič nezaberalo ☹
skús malého vykúpať v ovsených vločkách, poprípade v sóde bicarbone 😉

marivka
5. jan 2016

@leria moj ziadny fliačik nemal na tvari, len výsyp na 4 den na trupe, chrbate nohach a rukach..na tvari nemal nič...a ten výsyp do druhého dňa zmizol

leria
autor
5. jan 2016

@marivka zle som čítala, ten motýlik je pri piatej chorobe.....no neviem, može byť, že asi aj moj malý potom tú šiestu prekonáva, on ešte je stále trochu obsypaný....už to nejak ani neriešim, vysmiaty je ako lečo, tak snáď už bude ok🙂 už mu ani nič nedávam, tak dufam, že to zmizne😉

elizabeta56
7. júl 2025

Ahojte. Síce stará diskusia, ale skúsim. Zaujíma ma, či niekto vie, prečo by sa nemalo ísť na priame slnko počas užívania fenistil kvapiek. Často ich malému dávam na odporúčanie lekára, aj v lete. Viackrát som túto info počula, ale nikde som to nenašla. Ani v príbalovom letáku, ani v žiadnom článku. Tak ma zaujíma dôvod prečo by sa nemalo ísť na priame slnko. Ďakujem za prípadné komentáre.