icon

Môže týždňové dieťa užívať probiotiká Biogaia?

dibaby
25. jan 2024

Ahojte. Môže týždňové bábätko biogaia probiotiká? Chcela by som mu ich dať na zvýšenie chuti do jedla, pretože od prepustenia z nemocnice schudol a často grcká.

jaskolka
25. jan 2024

@dibaby je na UM? Alebo dojčis? Koľko vypije? Co na to pediatricka?

sissy27
25. jan 2024

@dibaby pri týždňovom dieťati by som hľadala príčinu napr. v refluxe a neštopala ho navyše kadejakými doplnkami systémom "pokus-omyl". Ak grcá, tak nepotrebuje zvýšiť apetít, veď bude grcať ešte viac. Má problém udržať mlieko v sebe. Kontaktuj vášho pediatra.

cookie29
25. jan 2024

probiotika nie su zly napad, ale treba vediet preco reflux. Pokial ma napriklad ABKM tak u nas Biogaia zhorsila. A probiotika sa davaju nie na zvysenie chuti do jedla... navyse ak grcia, tak chut do jedla mat moze, akurat neudrzi

nin12345
25. jan 2024

@dibaby ak ti tyzdnove dieta chudne tak by som isla k pediatrovi hned. Moze sa aj dehydrovat. To nie je sranda este je malinke, slabe na taketo pokusy. Mozno sa najde ina pricina chudnutia..

petronellla87
25. jan 2024

@dibaby ahoj naša keď bola taká malá mala probiofix

simona92101
25. jan 2024

@dibaby a na poradni ho pediatricka vazila?ak ma reflux alebo alergiu na BKM tak ti probiotika nepomozu a biogaia uz vobec nie.nam alergolog tieto probiotika absolutne neodporucal,kvalitnejsie su Probiofix imun baby(od narodenia),alebo Infant dophilus.ale ziadne probio nezvysuje chut do jedla ak ma reflux,nepapa preto lebo ho boli brusko a pali záha.treba antireflux opatrenia,ak nedojcis tak AR mlieko.hlavne ries ten ubytok hmotnosti

evickuska
25. jan 2024

@dibaby nam pomohol probiofix

kluska
25. jan 2024

jednoducho si len zacni odsavat mlieko ked nekojis, ak kojis, probiotika nepotrebuje, ma v mlieku.Ak nekojis, vytiahni aspon nieco z prs, urcite tam daco mas, to je najlepsie pre dieta. PO papani musi stale odgrgnut.

kluska
25. jan 2024

ak je malicke spave a preto nepapa, tak ma neskoru zltacku

cookie29
25. jan 2024

@kluska odsavanie a dokrmovanie je najlepsi sposob ako prist o mlieko. Nehovoriac o krmeni cez cievku (flasku) kde sa dietatko moze nahltat vzduchu respektive pije rychlejsie a moze grckat este viac. Navyse reflux moze byt bud mechanicky alebo ako reakcia. Mechanicky ak je nezrela klapka napriklad, alebo alergicky, ak je dietatko ABKM. U nas to bol ten druhy pripad. Moze mat mamicka ak dojci aj vela mliecka a strieka prudom a dietatku je to vela a prirychlo. Mne napriklad dieta zvracalo prudom po kazdom dojceni. Dolezite je aj vediet ci grcka tesne po dojceni, alebo hodinu-dve po... urcite pri najblizsej poradni hod rec s doktorkou @dibaby

timea301196
25. jan 2024

Probiotiká nie sú do chuti na jedlo za a.. za B asi ma reflux treba to riesit s doktorom

dibaby
autor
25. jan 2024

@jaskolka je kojený. Vypije 40ml cez fľašu mu len dávam

dibaby
autor
25. jan 2024

Pediatrička sa vyjadrila, že ak sa to bude opakovať bude to riešiť. Teraz prúdom grckal a potom husté si vyvracal keď ležal. Polohu kŕmenia mám Dobrú. Grgá si a po kŕmení je vždy vklude položený

timea301196
25. jan 2024

@dibaby bude to reflux... skús gastrotuss

timea301196
25. jan 2024

@dibaby a treba nosiť a nosiť po jedle plus vyvýšené polohu pri spánku pre istotu máj aj monitor dychu spávať dávaj na bok

dibaby
autor
26. jan 2024

@timea301196 ďakujem. Áno. Spinká stále len na boku preistotu, lebo sa bojím. A monitor dychu….dvakrat som ho mala zapnutý a dvakrát nezmyselne pískal aj keď sa nič nedialo a tam má vystrašil, že som ho už ani nezapla. Mám nanny

dibaby
autor
26. jan 2024

@timea301196 volala som s doktorkou. Tento mi presne odporučila a máte pravdu zlepšilo sa to. Že negrcká. Vygrcol si jemne pri odgrgnutí, ale to je normálne si myslím a to bolo ešte pred tým ako som mu sirup po mliecku dala