Môžem dať dieťa so soplíkom do škôlky?
Ahojte. Dali by ste dieťa do škôlky keď má priesvitné sople? Aj to najviac ráno.. A cez deň občas?
Za mňa by mohol ísť, len neviem ako to berú napríklad učiteľky v škôlke. Ďakujem
Ja nie.
Nie bude sa to zhoršovať, to je len začiatok choroby, zachvilu začne fufnat atď...
Také sopliky môžu trvať týždeň, teraz čo bude doma sedieť? Ak ju nič iné nie je..
Môj syn má priesvitný sopeľ asi polovicu roka. Ak mu nič iné nie je ide do škôlky. U nás v MŠ sa sopeľ nerieši vôbec.
Jasne, daj ho do skolky, netreba sa stresovat kvoli kzdemu soplu
Tak by som ho dala, ak by sa to zhoršilo, potom doma.
So soplami aj ty ideš do práce. Nepoviem, keby mal horúčku, pískal pri dýchaní, to je jasné, že treba ostať doma.
Ak je to zaciatok choroby (nie alegia), tak tie tecuce priesvitné sú najinfekcnejsie. Tie dlasie farby soplov znamenaju, ze choroba postupila do dalsieho stadia.
Ak bude kychat, zaprska o to viac okolie s bacilmi.
Poznas si dieta. Vie fukat nos? U nas to väčšinou to trva den a na dalsi uz su huste, pokracuje viroza..
Ak ma s nim kto byt doma, nechala by som. Mozes urychlit liečenie, kedze ma oslabenu imunitu, lahsie tam chytí este nieco naviac
Radsej tuto temu vymaz lebo za chvili ta tu zlyncuju matky, co sedia doma na nekonecnych rodicakoch s dalsimi detmi a skolkara si nechavaju doma pri kazdom prdnuti.
@pralinka86 Trvá to už 5 dni, a môže trvať ďalších 5. Tie najmenšie deti v škôlke snáď majú sopliky vkusne.
@belllinka aj by som. Ale neviem ako 😄
Odpoveď som už dostala.. A jasne, keby nechodím do práce tak si ho nechám doma. 😊
Dala by som.
@belllinka 😂😂😂😂😂😂😂😂👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻
Jasne dala,moja bola teraz chora ,1x v zivote dva tyzdne doma.
Minuly tyzden nastupila do skolky stale taha nos co ju mam celu zimu nechat doma?😂
A vo vseobecnosti,ano so soplom ked je ciry,je fit ide do skolky
Môj už mesiac každé ráno vstane s kašľom zo zatekajucejo sopľa, vysmrkame pár krát a ide do škôlky, pýtala som sa učiteliek,cez deň nesopli nekasle, ako prídu zvonku, dajú sa mu vysmrkat a hotovo...aj ja každé rano vstanem a mám plný nos...nieje to choroba, niekto to má tak, a u niekoho to môže byť začínajúca choroba....Soplime všetci doma takto od septembra do apríla...
Na tvoju otázku ohľadne škôlky ti nikto neodpovie, lebo sa to veľmi líši. Tam, kde sa riadia odbornými radami, dieťa so soplíkom vezmú, pokiaľ nemá horúčku, nie je unavené a nemá ďalšie významnejšie symptómy choroby (už ani nehovoriac o tom, že tento váš soplík sa za 5 dní nikam nevyvynul). V inej škôlke ťa učiteľka môže s dieťaťom otočit. Na základe nedávnej diskusie tu na koníku, ťa ale musím upozorniť, že sa priprav na hnusné pohľady a sprosté poznámky hysterických matiek, ktorým sa asi v šatni nevyhneš.
@autorka ak si vie pekne samé vyfúkať a tie sople mu tam vadia, tak by som dala. Ak nefúka a šetrí si tam sople, tak nemá šancu chorobu poraziť, zarábate si tak na sinusitídu. Stačil by možno predlžený víkend na sinuprete, poctivé čistenie nosa aj s hypertonickým sprejom s meďou, nadopovať imunitu, proste intenzívny boj o zdravie. Niekedy sa podarí pri správnej liečbe dieťa dať do formy aj za krátky čas. Ak pokašliava a smrká, tak to časom bude len horšie a na ATB to určite nebude len predĺžený víkend.
@anketkarka vie si výfukat, není s tým žiadny problém 🙂
@autorka to nie je o tom či vie, ale či samo chce a sople mu vadia. Veľa detí si sople neuvedomuje, potiahne do seba a vybavená vec. Učiteľky nemajú šancu odsledovať, ktoré dieťa by potrebovalo fúkať nos.
A vdaka tejto teme a odpovediam je vidiet, preco matky nonstop riesia ze maju chore dieta od jesene do leta. Uprimnu sustrast matkam ktorych imunitna reakcia deti na chorobu su horucky alebo choroby ktore vyzaduju ATB liecbu.
Pre matky ktore posielaju chore deti do skolky - ste na to zvyknute a po case vam pride normalne dat dieta do skolky zasoplene a zakaslane (rano v satni kvapky, sirup, lieky proti horucke, proti crevnym problem) - vsak vydrzi. Imunita sa dlhodobym pretazovanim dietata likviduje a skor ci neskor vas to dobehne. Nemusim pisat o tom, ze dospely clovek si nedokaze vytvorit imunitu na detske choroby, takze dlhodobe vystavovanie dospeleho cloveka chorobam bude mat negativny dopad na vase vlastne zdravie. A dobre vam tak.
Ak som nenechala dva dni doma, pri náznakoch choroby, vzdy sa mi to vypomstilo a potom bolo dieta cely tyzden doma. Takze za mna pri priznakoch treba nechat dva dni doma dieta. Oni sa v škôlke santia, idu von na zimu, behajú, ked je oslabená imunita, dieťa to dorazi
A vzdy, prisaham vzdy su v skole maximalne 2-3 sproste matky ktore NONSTOP posielaju chore deti do skolky a tie to tam celorocne kosia. Videla som to ako som viedla skolku. Len 3 matky toto robili a zvysok normalne fungoval. A ich vyhovorka "robia to vsetci" alebo "my nemame cas" a najlepsie "ved jej nic nie je". Po novom roku sa jedno z dievcatiek neukazalo nejaku dobu v skolke a priniesol ho asi po mesiaci zurivy tatko, ze jeho manzelka je v kome na JIP pretoze dostala streptokokovu meningitidu. A VSETKO JE TO VINA SKOLKY!!!! Mala neustale chora - este sme sa s nimi dohadovali, ze chceme papier od lekara, ze je zdrava, pretoze chodila neustale chora do skolky. Neviem akym zazrakom tatko vytasil papier ze mala ma "len sople". Tak mala prisla cez vianoce s nejakym totalnym virusom, pokosila celu rodinu - dedko tazky zapal pluc a mamka v kome. Dievcatko v pohode, lebo detsky organizmus sa dokaze vyrovnat so streptokokom. Mamicka po 2 mesiacoch v komę bola prevezena na neurologicku kliniku kde po prebudeni komunikovala len zmurkanim oci. Viem ze po 3 mesiach bola prevezena do liecebne pre dlhodbo chorych na pol roka. A vsetko preto, lebo dietatu nic nie je. Pekne kecy. Mala bol neustale chora so soplami a kaslom.
Nie. Takéto sople sú najviac infekčné.
Skoré uzdravenie!
Podľa toho , či potrebuješ urgent súrne do roboty . Inak by som nedala . Nie je nič “lepšie” , ako kopec malach deti so sviečkami v nostekoch , osoplenych rukávov a ako s tymi osoplenymi ručičkami chytajú všetky hracky , pastelky , knižky a iné deti .
Daj ho do škôlky a garantujem ti, že vydrží Max 2 dni na 1000% ostane doma, potom napíš, a navyše ochorie polka triedy, tieto sople sú najhorsie

Visia mu po bradu? Alebo len posmrkava? Podla toho sa zariad.