Môžem rozkrojiť Ibalgin 400 mg pre dieťa?
Ahojte, mozem ten obycajny ( tvrdy) ibalgin rozkrojit a dat prvakovi polovicku ( ma 29,5 kg).sirupy uz nechce, ten zuvaci nurofen tiez a paracetamol mu nezabera..dik
.mi to vychadza,ze 300vku by uz mohol, tak by som odkrojila zo 400vky..hm?
Nie, nemôžeš rozkrojiť, do 30kg by som dala celú 200mg max. 2x denne
https://www.drmax.sk/nurofen-200-mg kup tento nurofen....ja ho davam od 6r...a 200ku mozes dat 3x za den
Tiež by som išla radšej do voľby nurofen 200mg,alebo ibalgin 200mg.
A ak potrebujes teraz akutne,tak kludne rozpol 400ku
Ja som vcera dala 5rocnemu nurofen, 400ku som rozrezala na polovicu, kedze nic ine sme doma nemali.
polovica mu uplne staci, cize 200
Ja len poradim ze existuje aj ibalgin v prasku, ma citronovu chut, nasypes do usta a zapijes vodou. Mojej dcere to vyhovuje viac, ako hltat tabletky. Je aj 200 aj 400 mg.
Nemáš možnosť kúpiť radšej 200vku? Neviem, či krájať poťahovanú tabletku je dobrý nápad.
No preto mu zuvaci nezaberá, lebo už potrebuje 2, ale áno môžeš dat polku 400vky, vednto je to iste ako 200
Baby a teraz som kus na vazkach, dcera ma 9,5 roka, ale ma 48 kg, dala som jej 200 Nurofen, podla mna jej zaberie, ale ako fakt, bojim sa dietatu dat 400, hoci ja uz dospela so 43 kilami som uzivala bezne Ibalgin 400...🤔.
Ja by som tiez nekrajala, to sa asi ani neda, rozmrvis to na prach. Treba kupit ten 200.
Prečo nekúpis Nurofen 200 tabletky?
@nevenka rozkroji sa bez problemov...uz som aj ja polila 400ku,ked som nemala 200ku...a ja mam skusenost pri detoch zaberala normalne 200ka...aj ked mali kg skor na 400ku...syn ma 15 a mozno rok,co mu davam 400...treba vyskusat...
@jarmila2010 hej, nikdy som sa nezamyslala, ci to ide dat na polovicu...🙂. V pripade nudze, dobre vediet.
Dala som jej 200 a uvidime. Nema daku vysoku teplotu, ale ze ju vsetko boli a hlava strasne.
Jedna baba mi raz pisala, ze nie je dobre polit tablety, ze nemusi v nich byt liecivo dobre rozptylene a ze nie je zarucena ta terapeuticka davka alebo je v 1 polke viac a v druhej menej...ale to pri liekoch na tlak. A lekari sami niekedy prepisuju silnejsie a kazu davat polovicku. Ocino tak berie jeden liek na srdce 🙃.
@nevenka ak by nezaberala,daj jej dalsiu davku silnejsiu...ked jej ju das,len obcas,nic sa nestane...
Áno, v prípade núdze môžeš rozkrojit.. ale potom už radšej kúp nurofen200, alebo aj Ibalgin 200, sú to aj menšie tabletky.. keď totižto rozkrojis, nikdy to nebude 100% presne, keďže sa to droli, môže dieťa dostať trocha menej mg a tym pádom nemusí zabrať podľa predstáv .
@nevenka ja inak beriem už niekoľko rokov dva lieky na tlak a sú poliace.. práve pri týchto typoch liekov totiž zväčša upravujú dávku na jednotlivca, podľa výšky tlaku.. takže tam musí byť liečivo dobre rozptýlené.. lebo napríklad človeku s ľahkou hypertenziou predpisu len napr.2,5mg z 5mg lieku, ale človeku s ťažkou hypertenziou dajú omnoho vyššiu dávku ale môže ísť o ten istý liek..
Áno môžte môj syn váži 27 kg a doktorka mi kázala pri teplote jednu 200mg a ešte polovicu.

Minule syna bolel zub a tiez som mu dala ibalgin na oslave , hneď mu pomohol. Aby sa netrápil. Má za chvíľu 10rokov a 32kg