Môžem dať Solmucol prášok 6-ročnej dcére?
Dobrý večer prosím.Vas môžem 6 ročnej dat prášok keď nemám sirup?

Áno. Stačí si prečítať pribalovy leták.
No musis si to preratat. Kolko ml sirupu by si jej dala? 5ml sirupu obsahuje 100mg ucinnej latky. Jeden sacek obsahuje 100mg ucinnej latky. Tak mozes? Ak davas 5 a viac ml, tak ano, mozes.
Alebo staci precitat pribalovy letak (adc.sk ak nemas papierovy) a tam zistis, ze mozes aj mladsim detom🤭
@anavixy ja som z toho deb..íl 😁 áno doteraz som jej dávala 5ml 3xdenne. Minulý týždeň mala 6 rokov. Čiže by som jej už mohla dat tých 10ml ci stačí 5?
Za mna staci 5 🙂
Áno môžeš. Mne lekarnicka odporučila tieto sáčky už od 5 rokov bez problémov, lebo dlhšie to vydrží ako otvorený sirup. Keď nemajú 100mg, kúpim aj 200 a dávam jej na 2x jednu dávku.
len jej to nedavaj teraz na noc
@kat_ jasne ze nie na noc .m to viem že podporuje vykasliavanir ..
@anavixy čiže ak dobre rátam tam môže mať za deň 3 sacky? 😁 ospravedlňujem sa ale fakt sa radšej opytam vždy mala len sirup ..
@lenicka298 super ďakujem ano viem že to vydrI len 14 dní od otvorenia
Mne ich pil 3r, tri denne ...sirupy neznáša odporučila pediatrička
A prosím Vás koľko ml vody ste dávali?
Načo sa pletieš stále so sirupom? Ved čítaj návod toho co máš doma a nerieš sirup ktorý jej ani nejdeš dávať. Máš prášok tak sa riad letákom k prášku a na sirup už zabudni 🙈
Ano 3x denne mozes (a nemusis, mozes 2x a na noc nie) jeden takyto sacok (su aj silnejsie tak potom vzdy pozriet gramaz a idealne pl).
Ešte mladšiemu som dávala už len prášok, viac zaberá ako sirup, pýtala som si v lekárni pre 4 ročného a automaticky sa pýtali, či chcem sirup alebo prášok. Tento 100 mg, alebo ak mám doma 200, tak si ho rozdelím. Vodu, tak čo ja viem, ma taky pohárik svoj, naliala som od oka, cca 1 až 2 dcl? a nasypala, premiešala.
Nasa bude mat 2 roky zaciatkom januara a davam jej prasky, skoncila som so sirupom. Aj 3 rocnemu som davala a takmer 4 rocnemu davam. Sirup uz asi nekupim. Mam este jeden doma v zalohe, teraz som skusila prasok a chuti jej to, pekne vypije.
3 sacky 100mg davam teraz takmer 4 rocnemu, co vazi 14 kg. Malej davam 1,5 sacku.
@anavixy ďakujem ❤️
Ďakujem Vám

co je napisane v pribalovom letaku? ale myslim ze ano, ucinna latka je ta ista, ale treba pozriet davkovanie, niektore sa uzivaju 3 krat denne, ina gramaz, raz denne.