Môžem probiotiká vysypať z kapsuly?
Ahojte,
ako davate mensim detom probiotika, ktore su v kapsule? Ma 4,5 roka, chcemu dat uz probiotika, co su aj pre dospelych, len tabletku neprehltne. Rozmyslam, ci ten prasok bude mat ucinnok, ked ho vysypem do vody a dam mu to vypit, alebo to zaludocne kyseliny znicia. Ako to robite vy?
@anonym_autor Nuz... Ja vysypavam aj sebe..mam prlblem prehltat tabletky tak co sa da, to vysypem.. farmaceutky mi povedali, ze pokial je to kapsula a da sa otvorit, mozem kludne vysypat.
Tá kapsula chráni liek pred žaludočnou kyselinou, ktorá je veľmi kyslá. Čiže to, čo sa stane je to, že kúpiš probiotika za 30€, dáš ich priamo do žalúdka, kde ich žaludočná kyselina zabije a ich efekt je nula celých nula nula.
Ak ich zješ s kapsulou, tak kapsula sa nejakú dobu rozpúšťa v žalúdku a tesne po rozpustení pokračujú probiotika do tenkého čreva, kde to už nie je také strašné (tú kyslosť eliminuje žlč, pepsín a xy iných výlučkov z pečene a pankreasu). Takže prežiju.
Ak už to musíš silou mocou vysypávať, asi by som to kombinoval s kazeinom, čiže tvarohom. Ten v žaludku vytvorí taký "maglajz", ktorý by ich mohol ochrániť pred smrťou, ale pipik do ohňa za to nedám.
Vysypať môžeš, ale môžeš tak znížiť účinok. Pre deti vieš kúpiť žuvacie probiotiká,prípadne vo forme kvapiek.
@anonym_autor o aké probiotiká ide?
@anonym_autor Hej, ja tak davam mojmu, myslim ze az tak to ucinok neznizi, ked sa to vysype. Jemu to vzdy pomoze. Vzdy to trochu aj rozmiesam s vodou v lyzicke a tak mu to dam. Zapije s vodou.
Vysypať môžeš, ale môžeš tak znížiť účinok. Pre deti vieš kúpiť žuvacie probiotiká,prípadne vo forme kvapiek.
@domka222 pravdupovediac zuvacim velmi neverim, preto som chcela dospelacke,.konkretne biopron balance, su nan dobre recenzie.
@domka222 pravdupovediac zuvacim velmi neverim, preto som chcela dospelacke,.konkretne biopron balance, su nan dobre recenzie.
@anonym_autor Ja presne pouzivam biopron a presne ten aj vysypavam z toho obalu synovi. O tom ucinku kyseliny zaludocnej ci tu bol spominany, no to som veru netusila. Ale hovorim, asi to nebude az take strasne, ked to synovi stale zaberie.
@anonym_autor Ja presne pouzivam biopron a presne ten aj vysypavam z toho obalu synovi. O tom ucinku kyseliny zaludocnej ci tu bol spominany, no to som veru netusila. Ale hovorim, asi to nebude az take strasne, ked to synovi stale zaberie.
@silvike a na ake problemy ho berie, ak sa mozem spytat
Vacsinou mu dam, ked vidim ze ma nejaku redsiu stolicu, tak aby sa trochu zastabilizovala crevna mikroflora a aby sa nerozbehla hnacka. Alebo teda pri hnacke ak uz nejaka je.
Vacsinou mu dam, ked vidim ze ma nejaku redsiu stolicu, tak aby sa trochu zastabilizovala crevna mikroflora a aby sa nerozbehla hnacka. Alebo teda pri hnacke ak uz nejaka je.
@silvike na hnacku su vyborne Biogaia.
kapsuly sa nemaju vysypavat z dovodu ako uz vyssie spominali. Zbytocne platite drahe probio a znizujete ucinok. Ved je vela foriem. Kvapky, tablety, cmulacie tablety. Aj zuvacie. Preco neveris zuvacim? ucinky mnohych sa roznasaju slinami do traviaceho traktu.

Tie kapsule by sa nemali vysypavať pokiaľ to nie je fakt nutné (napr ked ich treba dat sondou). Je to preto, aby sa rozpustili presne na stanovenom mieste a tam účinkovali. Prečo mu nedáš probio pre deti? To je určené pre detskú flóru a je tam optimálny obsah probiotik a aj veľkosti bývajú prispôsobené deťom častokrát.