Môžem rozložiť dobu nosenie okluzoru?
Ahojte, synovi naordinovali na 6 hodin okluzor. Na zdrave oko.
Mozem mu rozdelit na 2x?
Teda 3 hodiny doobeda ( tu robia rozne aktivity a poobede chodia von) a potom na dalsie 3 ked sa vrati zo skolky?
Dakujem!
@anonym_autor ahoj, z mojich skusenosti si myslim, ze rozlozenim casu zakryvania nic nepokazis. Mať 6 hodín zakryté ocko vkuse bude pre tvoje dietatko dosť narocne a aj pre teba, aby si to ustriehla. To by si mu ho musela nasadiť hneď ráno napr. o 6:00 po prebudeni (na co by som ja asi nemala to srdce). My sme začali nosiť okulzor s okuliarmi, keď malo moje dieťa 1,5 roka (dalekozrakost, namerane dioptrie +5 na obe oci, skulenie striedavo na obe oci), okulzor sme dávali 3 dni na jedno oko a ďalšie 4 dni na druhe oko, každý deň na 4-5 hodín. Ja som si to rozdelila podľa svojej potreby napr. 2 hod doobeda, 2 poobede...alebo ako mi to vychádzalo..ale snažila som sa to dodržiavať, niekedy sa podarilo 4 hodiny zakrývať, niekedy 2 hodiny denne...samozrejme niekedy keď bol zlý uplakany deň sme aj vynechali...teraz bude mať v septembri 3 roky a dioptrie na obe oci +1,5 a skulenie žiadne..aj keď nemá okuliare na ociach (s výnimkou keď je chorá, vtedy jej vie ešte ujsť ocko, ale myslím, že dalsim znížením dioptrie to už bude na 100%). Teraz nosíme okuliare max. 2 hodiny denne. Výhoda dalekozrakosti je, že rastom sa predlžuje oko a plusove dioptrie sa vo väčšine prípadov vekom a samozrejme trenovanim očiek znížia. Nam okulzor aj silnejšie dioptrie na vyrovnanie očiek pomohli veľmi. Držím palce nech mate krásne zdravé ocka.

Najlepšie je opýtať sa dr podľa mňa. 🙂 Dcérka nosí len na hodinu, niekedy mame deň kedy nechce spolupracovať tak kázala na druhý deň nech ma aspoň hodinu a pol.