icon

Možné príčiny horúčky u 7-mesačného dieťaťa

11. júl 2025

Dobry den
Teraz sa mi dcera zdala horuca, zmerala som jej teplotu a ma 38,3 už po odcitani z konecnika.. zdala sa mi aj trochu nepokojna.. malo pije aj je.. ma 7 mesiacov… ide vikend a neviem vobec pricinu horucky.. podala som nurofen čapík.. ine priznaky nemá.. ak horucka bude pretevavat kolko hodin,tak sa ma ist k lekarovi? Problem je ze nechce piť tekutiny, vseobecne mi nechce pit vodu a teraz aj mlieka si len cucne a koniec
Spodne zuby uz ma trochu prerezane ale tie su tam uz 3tyzdne a doteraz ziadne priznaky ohladom zubov neboli, netrapili ju.. mohlo by to byt z toho alebo skor to bude viroza ci nejaka choroba…
Dakujem za kazdu radu

colsami
11. júl 2025

K Dr chodime az ked dietatu (aj takemu malemu) neprechadzaju teploty (aj vyssie) cca tri dni, a to popri aktivnej liecbe - tj paralen a nurofen striedat aj kazde 4h ked je treba, pripadne zabaly atd.
To ze si dala jeden nurofen je nic.
Takze lieky podavaj ak teplota bude zvysena, plus motivovat ju pitiu, pripadne k jedlu. Cokolvek zje a vypije je fajn. Ci mlieko Tvoje, ci UM, ci vodu, ci kapsicky. To ze nechce a pije/je menej, ak ma teploty/chorobu, je normalne.

A dovod z "coho by to mohlo byt"? Moze to byt hocico, to naozaj tazko povedat 🙃

deti95060810
11. júl 2025

čím menšie dieťa má horúčky tým skôr treba k lekárovi... zajtra na pohotovosť, do pondelka by som bábo nedržala v horúčkach...
nemá angínu? pozri opatrne do hrdla.

reela
11. júl 2025

@anonym_autor podla mna 6ta choroba

any3108
11. júl 2025

@anonym_autor sleduj či je dosť hydratovaná
To je po, že je a pije teraz menej, ale hlavne tekutiny do nej dostať treba, kľudne aj lyzickou alebo striekačkou
Ak by sa zdalo, že menej moci, moc je tmavý a zapácha, tak smer dr
Ak bude ale hydratovaná dostatočne, tak kľudne stačí ísť k dr aj v pondelok, ak budú teploty alebo iné príznaky pretrvávať
Ale ak máš byť v strese kvôli tomu, tak kľudne zbehnúť zajtra na pohotovosť, ak sa stav nezlepši

weleda123
11. júl 2025
@colsami

K Dr chodime az ked dietatu (aj takemu malemu) neprechadzaju teploty (aj vyssie) cca tri dni, a to popri aktivnej liecbe - tj paralen a nurofen striedat aj kazde 4h ked je treba, pripadne zabaly atd.
To ze si dala jeden nurofen je nic.
Takze lieky podavaj ak teplota bude zvysena, plus motivovat ju pitiu, pripadne k jedlu. Cokolvek zje a vypije je fajn. Ci mlieko Tvoje, ci UM, ci vodu, ci kapsicky. To ze nechce a pije/je menej, ak ma teploty/chorobu, je normalne.

A dovod z "coho by to mohlo byt"? Moze to byt hocico, to naozaj tazko povedat 🙃

@colsami no ja neviem, ale mne keď malá mala teploty a volala som dr, že sa poradím, tak mi kázala vždy prísť, aj keď to bolo len prvý deň.

@autorka, sleduj ju. Ak sa ti niečo, čokoľvek, nebude zdať, tak smer pohotovosť. Takáto vyššia teplota už nebýva zo zubov, ale dačo iné. Môže byť aj zápal hrdla, aj hocičo keď ti odmieta piť. U nás to aspoň tak bolo. Tiež prvý deň teplota, všimla som si že nechce papať a piť veľmi, volala som dr, išli sme tam a mala celé hrdlo chytené.

dzejsik
11. júl 2025

@anonym_autor moze to byt 5ta alebo 6ta choroba, treba znizovat teplotu … ak by ale vobec ze vobec neprijimala tekutiny a vela hodin mala suchu plienku, zbehnite na pohotovost

autor
11. júl 2025

Dakujem vam

zuzi0911
14. júl 2025

Moc treba dat skontrolovať al je teplota bez inej príčiny