icon

Možné riziká streptokoka u 18-mesačného dieťaťa

2. okt 2025

Ahojte chcem sa opýtať či nemáte skúsenosti. Syn má opakovane po vyteroch streptokoka . Výter robený z nosa. Aj teraz na gastre robili väčšie vyšetrenie a zas vyšiel Streptokok. Naša lekárka tvrdí že keď nemá pridružené potiaze ako horucka a iné že to nebude riešiť antibiotikami. Ako sa ho zbaviť? Má 18 mesiacov, streptokoka mal už aj na začiatočných vyteroch keď sa narodil. Už 18 mesiaocv ho má v sebe neliečený. Čo s tým ? Je veľký nejedak,slabo priberá môže to súvisieť s tým ? Akurát dnes prišli výsledky z gastra tak zajtra sa pôjdem opýtať pediatricky či fakt sa nebude liečiť ten streptokok. Veď nie je v poriadku za mňa že je neliečený a opakovane ho má z výteru.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
zenazaba
2. okt 2025

Nosove probiotika. Ak je dieta inak zdrave, pricinu nechutenstva hladaj inde.

mullerova46
2. okt 2025

@anonym_autor nedá sa ho zbaviť. Už ho bude mať vo vytere stále. Ak bude choroba treba nasadiť lokálne antibiotiká do nosa. Aspon tak mi hovorila lekárka.

ninazemna
2. okt 2025

@anonym_autor Streptococcus pneumoniae? Masívne +++ ? S-fáza alebo M-fáza? Aká je citlivosť na antibiotiká? Streptococcus pyogenes? Streptococcus agalactiae? Streptococcus mitis? Streptococcus viridans? Lokálna aplikácia kvapiek s obsahom antibiotika do nosa nie je EBM.

vorkola
2. okt 2025

@anonym_autor Na streptokoka,nech je hoci kde, zabera zihlavov caj,,Ja by som ho od malicka nedopovala s liekami,pokial nie su problemy,,napr,,nejake bolesti