Možnosti starostlivosti o choré dieťa doma
Ahojte,
mam choré dieťa, ktoré je dlhodobo liečené a aj na zotavenie a následný nástup do školy potrebujeme minimálne pár mesiacov. S jeho diagnózou som mohla byť PN len určitý počet mesiacov. Neviete niekto, aké mám možnosti po ukončení PNky, aby som s nim ešte mohla nejakú chvíľu ostať doma a neprišla o miesto v práci? ďakujem za pomoc
Nechápem, veď keď je choré dieťa, ty máš naň očr. O akej tvojej PN tu píšeš?
@alenah31 boli sme v nemocnici par mesiacov, nie tyzdnov ... a na to je PNka ... podla diagnozy x-mesiacov
potom áno - ale to v príspevku nepíšeš. PN s Dg. "zdravý doprevádza chorého" môže byť len počas hospitalizácie - max. však 52 týždňov s nemocenským, bez nemocenského kľudne aj ďalej. Pokiaľ si to bez peňazí nemôžete dovoliť a skrátka treba vám doma príjem - pred odchodom z nemocnice treba ukončiť túto PN a následne v nemocnici vystavia dlhodobú OČR - môžeš byť na nej doma 90 dní s ošetrovným alebo aj dlhšie - no už bez ošetrovného.
@alenah31 dakujem ❤
hlavne skoré uzdravenie prajem🍀

akosi nechápem - ty si nebola chorá - prečo si bola na PN? Ak máš choré dieťa a bolo v nemocnici aspoň 5 nocí mali ti v nemocnici vystaviť dlhodobú OČR, pri ktorej si doma až 90 dní pokiaľ treba a patrí ti ošetrovné. Ty ale nemusíš OČR prerušiť - akurát, že od 91. dňa ti zamestnávateľ preruší poistenie a zároveň ti nebude vyplácané ošetrovné. V skratke - tvoj PP naďalej bude trvať no s prerušením poistenia.