Môžu lieky pomôcť pri úpale u dieťaťa?
Ahojte, malá dvojročná má zrejme úpal. Zobudila sa rozhorucena, sťažuje sa že ju bolí hlava a má horúčku -38,9. Môžem aj pri upále podať lieky od teploty? Dávam jej piť vlažnú vodu a na hanbu som jej ustlala vo vani v kúpeľni lebo to je aktuálne jediná chladná miestnosť v byte. Čo môžem ešte urobiť aby sa jej polepšilo?
A kúpeľňa je fajn že tam nie sú veľké okná a nepáli tam teda slnko.
Kupelna je fajn, zvysit prijem tekutin a daj jej nurofen. Ci uz na teplotu alebo bolest hlavy.
Kuliska na rehydrataciu, alebo iny rehydratacny roztok to urcite pomoze aj pri horucke
Mozes ju aj vodou chadt, od prijemne teplej prechadzat k vlaznej ale nie dlho sprchovat.
A ked nemas rehydratacny roztok vlazny ovocny caj, trosicka cukru a trosicka soli pridat a podavat po duskoch
Rehydratacny roztok, skús zábal , ak máš trochu chladnejšie len vo vani tak na akú hanbu, veď vám nikto do bytu nevidi
A niečo proti horúčke je na tebe, ja by som skôr skúsila niečím potrieť čelo alebo masírovať a počkala do večera či teplota neklesne (malo by to postupne ustupovať), a ak nie tak až večer by som dala nejakú menšiu dávku tabletky proti horúčke.
Starší syn mal včera večer a v noci úpal (ci uzeh) z kúpaliska.
Bol teply na dotyk, unavený s červenou spálenou kozou. Vedúci z tábora ho zabudli natriet.
Mal horúčku vyše 38 - 38,5 stupnov, ale len na čele. Pod pazuchou nie. Takže nemal v tele žiadnu infekciu (bakteriu/vírus), tak som mu ani nedala sirup proti bolesti.
Dala som tenké oblečenie, spal a robila som mu zábaly (utierku/bavlnenu plienku som namocila do vlažnej vody, vyzmykala a priložila na hrudník - na čelo ani končatiny sa neodporúča!). Menila som mu ich každých 5 až 10 minút.
Postupne začala teplota klesať.
A pomaličky dávať pit a oddychovať.
Dnes už mu je lepšie🙏
Držím palce, nech to dcérke prejde, čo najskôr 😉

Dávať tekutiny, ticho, nech oddychuje