icon

Nachladnutie dvojmesačného synčeka

00momo
24. sep 2021

Zdravím.
Ja s manželom sme boli chorý a náš 2 mesačný synček sa tiež nachladil konkrétne chytil nádchu. Čo mu môžem dať na nádchu lekárka mi povedala že nič.
Ďakujem za rady

budiakova
24. sep 2021

Ahoj. Nasivin kvapky. https://www.drmax.sk/nasivin-soft-0-01, akovidíš môže dávať aj novorodencovi. Musíš aj odsávať soplíky po kvapnutí, netreba sa toho báť. 1 kvapka do každej dierky. A odsávať iba keď je nutné lebo častým odsávanim sa sliznica nosá ešte viac podráždi. Skoré uzdravenie!

bagre
24. sep 2021

Nič? Sople odsávať ak treba, na odpuchnutie sliznice sú kvapky aj pre drobcov, noštek čistiť libenarom /alebo podobne/. A teda neviem čo je toto za doktorka keď povie že nič. Však nech sa dieťa aj rodič trápi...

00momo
autor
24. sep 2021

Ako sopliky neodsavame casto ale problem je zacal aj kaslat ma suchý drazdivy kašeľ. Aj ocka ma cervenw

bagre
24. sep 2021

do očí pôjde pamycon zrejme /na ten potrebuješ recept/, na kašeľ neviem, my sme inhalovali v nemocke ambrobene roztok - na toto treba lekára ktorý VIE a CHCE liečiť dieťa

katie253
24. sep 2021

@00momo ak kojiš tak kľudne si odstriekaj mlieko a nakvapkaj do očí aj do nosa. Materské mlieko je antibakteriálne a ničí vírusy. Poradila to sestre doktorka. Ja som tak tiež kvapkala obom deťom. Môžeš kúpiť aj nosné kvapky Aliamare alebo Libenar, tie sú pre novorodencov. A odsávať.

fiafia
24. sep 2021

@00momo ja by som išla hoc aj na pohotovosť. Takémuto drobcovi sa nedá len tak doma dačo naordinoval. Do nosa sterimar je to morská voda, prípadne nasivin od veku. Odsavat hlavne nech to neprejde na uška.

00momo
autor
26. sep 2021

Dik za rady a nekojim nemam mliecko

thoughtfulweirdo
26. sep 2021

@00momo ahoj, môj mal prvú nádchu ako 5 dňový. Do nosa kvapnut morskú vodu, my používame Aliamare, Dr odporúčal aj Libenar. Poodsavat, na odopchatie nosa Nasivin pre novorodencov, nám kázal len na vatovu paličku a povytierat nos, ale ty už môžeš určite aj kvapnut. Ak má aj suchý kašeľ, šla by som ho ukázať lekárovi, aj pre bábätká sú lieky.

00momo
autor
28. sep 2021

@thoughtfulweirdo nasa lekarka nam dala morsku vodu do nosteka a povedala ze inak nemoze mu nic dat tak ja neviem dala som mu paracetamolovi cipok ta mu zrosku preslo.

katie253
28. sep 2021

@00momo ja mám ešte také čípky Viburcol, je to homeopatikum, čiže to môžu aj novorodenci. Dáva sa to aj pri teplotách a môže sa to kombinovať aj s normálnymi liekmi. Odfotim ti príbalový leták? Kúpiš v lekárni.

00momo
autor
29. sep 2021

@katie253 ahoj môžeš odfotiť

katie253
29. sep 2021

@00momo nech sa páči

00momo
autor
30. sep 2021

@katie253 ďakujem