Nachladnutie dvojmesačného synčeka
Zdravím.
Ja s manželom sme boli chorý a náš 2 mesačný synček sa tiež nachladil konkrétne chytil nádchu. Čo mu môžem dať na nádchu lekárka mi povedala že nič.
Ďakujem za rady
Nič? Sople odsávať ak treba, na odpuchnutie sliznice sú kvapky aj pre drobcov, noštek čistiť libenarom /alebo podobne/. A teda neviem čo je toto za doktorka keď povie že nič. Však nech sa dieťa aj rodič trápi...
Ako sopliky neodsavame casto ale problem je zacal aj kaslat ma suchý drazdivy kašeľ. Aj ocka ma cervenw
do očí pôjde pamycon zrejme /na ten potrebuješ recept/, na kašeľ neviem, my sme inhalovali v nemocke ambrobene roztok - na toto treba lekára ktorý VIE a CHCE liečiť dieťa
@00momo ak kojiš tak kľudne si odstriekaj mlieko a nakvapkaj do očí aj do nosa. Materské mlieko je antibakteriálne a ničí vírusy. Poradila to sestre doktorka. Ja som tak tiež kvapkala obom deťom. Môžeš kúpiť aj nosné kvapky Aliamare alebo Libenar, tie sú pre novorodencov. A odsávať.
Dik za rady a nekojim nemam mliecko
@00momo ahoj, môj mal prvú nádchu ako 5 dňový. Do nosa kvapnut morskú vodu, my používame Aliamare, Dr odporúčal aj Libenar. Poodsavat, na odopchatie nosa Nasivin pre novorodencov, nám kázal len na vatovu paličku a povytierat nos, ale ty už môžeš určite aj kvapnut. Ak má aj suchý kašeľ, šla by som ho ukázať lekárovi, aj pre bábätká sú lieky.
@thoughtfulweirdo nasa lekarka nam dala morsku vodu do nosteka a povedala ze inak nemoze mu nic dat tak ja neviem dala som mu paracetamolovi cipok ta mu zrosku preslo.

Ahoj. Nasivin kvapky. https://www.drmax.sk/nasivin-soft-0-01, akovidíš môže dávať aj novorodencovi. Musíš aj odsávať soplíky po kvapnutí, netreba sa toho báť. 1 kvapka do každej dierky. A odsávať iba keď je nutné lebo častým odsávanim sa sliznica nosá ešte viac podráždi. Skoré uzdravenie!