icon

Načo sa pripraviť pred prvou návštevou na Kramároch na detskej urológii?

andreasko
22. máj 2014

ahojte maminky ...v skratke...mám 2ročneho synka ktorý sa narodil predčasne a mame problém nezostupenym semenikom ....po kontorlach a sledovaniach nam nakoniec povedali že treba to riešit operačne ...boli sme tu u nuas v tt objednany už na 29 maja tak sme povybavovali všetky p redoperačne papiere ...ešte na anesteziologii nam povedali že to je v pohode teda oki ....ale ked sme už išli s vysledkami teda odbermi tak mi oznamili že operacia sa nekona musim volat do blavy na kramare tam mi ho budu robit ...bola som v nemom užase ..behám po doktorch s malym ...odbery všade čakanie a nakoniec ...to takto dopadlo...Baby prosim napište mi načo sam mam pripravit..volala som dnes do blavy že sa objednam ale tam mi povedala že robia po -pi...od 8 do 13 hod ...ani objednat za priplatok aby som nečakala sa nedalo...baby povedzte kedy najlešpie ist ako to tam chodi ..? som v strese všetko toto absolvovat a ked sa nezmestime do 6 tyžzdnovej lehoty ked platiia predoperacne odbery tak možem nanovo obehavat...dajte info dakuejm vám

bocianka123
22. máj 2014

@andreasko ahoj, voľakedy sa objednávalo aj bezplatne, ale už to tuším zrušili... chod v tom čase ako ti povedali, funguje to na poradové čísla.. .okrem pondelka - vtedy je prijímací deň a to by si sa načakala. takže chod v čase 9-13 hod... zober poradové číslo. ide to tam dosť rýchlo. ja ked som bola naposledy, tak bolo poradové číslo 4 a to už bolo aj nejakých 10 hodín... prípadne ked tam prídeš, povedz sestričke, čo máš riešiť a ona ti poradí. lebo cez telefon veľa nevybavíš.
a prečo v TT neoperujú? ked to už máte vybavené, tak vám to zrušili? to nevedeli dopredu?

andreasko
autor
22. máj 2014

@bocianka123 no však to som bola ja v šoku....operovali aj v TT ale mali tam akysi audit a zakazali do 3 rokov...ten čo nas mal robiť sa veľmi ospravedlnoval ale čo mi to pomože? ide mi o maleho...to je tale šidlo že vobec neviem ako to on vydrži...prosim ta a piatky byva tam ako ľudi ? už som rozmyšlala akj ťe tam budem na 7 hodinu rano ...dakujem za každe info

maznacik007
22. máj 2014

@andreasko tie odbery ti asi prepadnu najprv ideš na vyšetrenie a oni ti potom dajú termín operácie podľa poradovnika a kedže to máš v celkovej anesteze tak sipockas pár mesiacov potom pobehas predoperacne znovu

Ľudí tam býva dosť tak si vesmíre niečo na zábavu kúsok je tam bufac

kaja476
22. máj 2014

@andreasko Treba so sebou zobrať aj ranný moč. Dá sa aj objednať na čas bez poplatku, aspoň keď sme boli naposledy tak to tak bolo. Robia tam dve sestričky tá jedna je asi menej skúsena, skúste si tam zavolať ešte raz.

monique02
22. máj 2014

@andreasko mm tam siel dnes na kontrolu s malym, chodime raz rocne a poslali ho o vedlajsich dveri ze tam nebude cakat aj ked prisiel o 45 minut skor ako mal termin, a tam bol nejaky mlady mudr. ze bol velmi mily povedal ze kontrola o rok a ze termin netreba staci len prist 😉 ked pridete uz na 7 asi tam budete dlhsie cakat, lebo rano beru hned prijmy do nemocnice, tusim do takej 9 ani ine neriesia, a je tam aj taky stolik s par hrackami tak snad vydrzi, ja by som na tvojom mieste asi skusila sa tam posadit a vysvetlit im ze mate vsetky vysetrenia ci by sa to nedalo nejako to urychlit, drzim palce 😉

oliverka
22. máj 2014

Termíny na operácie nedávajú dole v ambulancii. Tam len klasicky vyšetria a napíšu správu. Kalendár plánovaných operácií má sekretárka prednostu Polláka hore na oddelení. Možno by nebolo od veci zavolať jej priamo 02/59371268 a opýtať sa nezáväzne, kedy najbližšie by ste mohli dostať termín (ak by operáciu odporučili v ambulancii). Tú ambulanciu určite vybavíte, keď tam ráno prídete.
Sú dni, kedy na oddelení robia "veľké" operácie a potom dni, kedy len "malé" zákroky a tak. A to ti bude vedieť presne povedať práve sekretárka, ktorá to má celé pod palcom 🙂 .
Mimochodom, prvý raz počujem, že predoperačné platia 6 týždňov. Nám platili 2 týždne, bolo to tak aj v pokynoch, ktoré sme dostali pri objednávaní operácie.

bocianka123
23. máj 2014

@andreasko prídi ráno, ale aj tak skôr ako o 9 ordinovať nebudú... to sú všetk onemocniční lekári, teda ráno majú sedenia, vizity, až potom ambulancie. ked som tam bola minule, čo som už písala, som sa zle vyjadrila - že číslo 4 ešte nikto vtedy nezobral, takže kľudne ráno ked prídeš, máš šancu, že budeš aj skoro vybavená. Ale okrem pondelka... Inak oni ti dajú termín operácie až na základe vyšetrenia, tak aj tak musíš ísť najprv na ambulanciu, lekár musí dieťa vidieť a podľa toho rozhodne či áno alebo nie operovať. A aj temrín dostaneš, ale určite nie do 6 týždňov od odberov.. asi ich musíš absolvovať znova. Ale neboj, ubehne to ako voda a budet mať po tom čoskoro 🙂 ... ja tipujem najskorší termín v lete, prípadne až v septembri...

andreasko
autor
23. máj 2014

@bocianka123 si tak zlatá ....dakujem máme prve vyštrenie za sebou bolo to veľmi podobné ako píšeš objednali nas na oktober ...ale nevadi som rada že sme to zvladli maly mi spinkal v kare a čo som sa čudovala bola som11 ta prišla po 8 hodinke a pol jedenastej sme boli hotovy ordinovali od 9 a rychlo to šlo ....ocenujem pristup doktorky a doktora neskutočne zlatí----tak je to za nami a dakujem

andreasko
autor
23. máj 2014

@oliverka veru kaťdy povie inač nám dnes doktorka povedala nesmu staršie byt ako 7 dni....ale je to za nami ....ideme na jesen ...termin...už to bude oki a dakujem

bocianka123
23. máj 2014

@andreasko ahoj, tak som rada, že ste celkom dobre pochodili... ten oktober tu bude čoskoro. užite si leto a potom nech to máte bez komplikácii za sebou 🙂 .