icon

Nadmerné zívanie

sanym
2. dec 2017

Syn (9 r.) od včerajšieho večera nonstop zíva. Jedno zívanie strieda druhé. Spozorovali sme to krátko po včerajšej aplikácii spreja Avamys, ktorý užíva 11-ty deň. Syn je alergik (roztoče), celoročne užíva Aerius.V pondelok sme absolvovali ORL vyšetrenie kvôli pretrvávajúcemu pocitu upchatého nosa a kýchaniu. Záverom je vybočenie nosovej priehradky a hypertrofia nosových mušlí (dolné mušle opuchnuté, stredné a spoločné nosové priechody zúžené, dýchanie nosom sťažené, septum naznačené vybočenie doprava.) Po Avamyse sa stav zlepšil, prestal kýchať, sopliť a dýchanie nosom sa výrazne zlepšilo. A včera zrazu začalo to zívanie. Neviem či to môže súvisieť s jeho spomínanými problémami, prípadne s užívaním Avamysu a čo robiť. Dosť nás to neprestávajúce zívanie vystrašilo, nikdy v živote sme niečo takéto nevideli. Nemáte niekto podobnú skúsenosť?

lillystranska
2. dec 2017

@sanym moj muz to ma ma alergiu na travu a stromy teraz berie 6 injekcii a zacal zivat robi to stale. Pytala som sa a on vravi ze citi tlak a ked zivne nejako milu to tam pukne a je menej nervozny

ivuska027
2. dec 2017

@sanym neskusali ste zmenit aerius za ine? Lebo sprej s kortikoidmi pre 9r dieta nie je riesenie. A ked aj, tak velmi kratkodobe, kedze nepredpokladam, ze mu to mas davat viac ako 10-14 dni. My sme to tiez dostali, v lekarni mi to lekarnicka ani nedala pre dieta, ze ona by to svojmu nedala nikdy. V tu ranu sme zmenili ORL. Na roztoce kortikoidy, tak to uz hej.... ☹

sanym
autor
2. dec 2017

@ivuska027 ja som sa tomu Avamysu bránila 2 roky. Ale posledné týždne to bolo hrozné - kýchal nonstop, každé ráno sme pred odchodom do školy vyfúkali nos aspoň 30-krát kým vedel akotak dýchať, tak som sa zlomila a ten Avamys mu začala dávať. Alergologičky sme vymenili už 4 a žiadna mu nepomohla - predpisujú samé kortikoidné spreje do hrdla, do nosa, ktoré som ani nevybrala z lekárne. Teraz máme ísť výsledky z ORL konzultovať na alergológiu, opýtam sa na ten aerius. Ale to zívanie ma fakt vystrašilo