Najlepšie krémy a rady pre atopický ekzém u detí
Ahojte,
Moj 2,5 mesacny syncek, ma atopicky ekzem. Neporadite nejaky krem alebo nejake rady? Zatial ma na ličkach a kolenach.
Nám pomohol atoderm z biodermy na telíčko a na tvár bioderma peri oral
@7komorova ked ma len 2,5m navstivila by som koznu, alebo teda aspon pediatra. Mate instagram? Skuste profil karolinabaumgartner. Kozna lekarka, venuje sa vela tymto temam a v prispevkoch radi aj konkretnu kozmetiku, opatrenia.
@luc141 dakujem, v pondelok planujem ist ku lekarovi. A pozriem ten profil.
@7komorova najpodstatnejšie je premazavat. Samozrejme najprv pediater, potom kožný, ale preventívne doma stále premazavat emolienciami. Napríklad Indulona Atopiredu fialová je super.
@stanka190 ma 2,5 mesiaca to nebude kravskou bielkovinou
@kikusenka1 preco si si tym taka ista, moze mat alergiu na kravsku bielkovinu kludne. Staci, ze je na UM, alebo prikrmuju obcas UM, alebo dojciaca mama prijima v strave kravsku bielkovinu. A je to.
@7komorova krem - zavisi od toho, aky je, nasa ma sice 2 roky, ale ma suchu kozu a rozskrabava si to, poradila nam kozna na suchu kozu Codexial Lipolotio, alebo este sme mali a celkom to dobre bolo, Allergika Lipolotio, aj Bepanthen Sensiderm celkom ok. Do kupela Linolu a este aj krem Linolu nam predpisala. A este robenu mast z lekarne na zapaleny ekzem. Najlepsie asi sa poradit aspon s pediatrom. Tento ekzem, co je takyto skory, zvykne pominut, synovi zmizol uplne a papa vsetko, ale ostala mu sucha atopicka koza. To maju vsetky deti, aj ja s manzelom. Tak niet divu. Len premastovat musime.
Dajte pozor tiež, čoho sa líčkom dotkne, napríklad sedačka v obývačke ale aj autosedačka, pulóver dospelého, deka- všetko môže alergizovať. Idealne všade mať bavlnenú plienku a nielen kvôli prípadnému grckaniu.
Skus umyvat babo v bioderme sprchovom gele na atopiu a natierat kremom bioderma na atopicku pokozku.
@7komorova
Ahoj, my s atopickym ekzemom bojujeme uz 2 roky, kortikoidy sme uplne odmietli a nic nam nezaberalo, ani Bioderma ani Eucerin a ine. Pred 2 tyzdnami mi poradila znama nejaky novy prelomovy krem na ekzem, tak som ho objednala a musim povedat, ze malej ekzem takmer uplne zmizol za tyzden. Sama som tomu neverila, ale je na uplne prirodnej baze a ze nic silnejsie a efektivnejsie na trhu nie je. Vola sa SkinResq krem. Dam info po dalsich tyzdnoch ci sme stale spokojni, zatial sme nadseni, konecne 🙏
@7komorova
Ahoj, my s atopickym ekzemom bojujeme uz 2 roky, kortikoidy sme uplne odmietli a nic nam nezaberalo, ani Bioderma ani Eucerin a ine. Pred 2 tyzdnami mi poradila znama nejaky novy prelomovy krem na ekzem, tak som ho objednala a musim povedat, ze malej ekzem takmer uplne zmizol za tyzden. Sama som tomu neverila, ale je na uplne prirodnej baze a ze nic silnejsie a efektivnejsie na trhu nie je. Vola sa SkinResq krem. Dam info po dalsich tyzdnoch ci sme stale spokojni, zatial sme nadseni, konecne 🙏
@alane1989 dobry den ktory ten krem konkretne, viete dat fotku alebo mi poslat do spravy?
@stanka190 ma 2,5 mesiaca to nebude kravskou bielkovinou
@kikusenka1 Áno, kravská bielkovina môže prechádzať do materského mlieka počas dojčenia.
Keď komzumujes potraviny obsahujúce kravské mlieko, malé množstvo bielkovín z týchto potravín (napríklad beta-laktoglobulín alebo kazeín) sa môže v nezmenenej alebo len čiastočne zmenenej forme objaviť v materskom mlieku. U väčšiny dojčiat to nespôsobuje problémy, ale u niektorých detí s alergiou na bielkovinu kravského mlieka to môže vyvolať reakciu – napríklad ekzém, koliky, hnačky, alebo krv v stolici.
Ja som veľa jedla jogurty, pudingy,píla som veľa mlieka a keď som dojčila malemu hneď červenali líca,brada. Bola som nešťastná a nevedela som prečo až neskôr mi dr povedala ,aby som vysadila všetko mliečne a naozaj mu ekzém postupne krásne zmizol .
@alane1989 dobry den. Bolo to nakoniec dobry na ekzem?
@slniecko142614 juj, uz som aj zabudla, ze sme mali ekzem 🫣 perfektne, na tvari nema uz vobec a na nohach tiez uplne zmizol. Krem pouzivame uz len raz za cas ,,pre istotu,,
Aj lekarka bola milo prekvapena a my uplne. Treba vydrzat, prve dni ju to trosku stipkalo po naneseni, ale rychlo to preslo a potom zmizlo
Dobrý deň, mám ekzém od malého dieťaťa (pol roka približne) a určite odporúčam neísť cestou kortikosteroidov, lebo môžem povedať za seba, že mi to stenšilo kožu a vytvorilo závislosť na tieto krémy, veľmi opatrne. A síce som sa nezbavila príznakov doteraz, veľmi mi okrem úpravy stravy (musím si dávať pozor na histamín aj kravskú bielkovinu, ako sa spomína aj vyššie) a pravidelného pohybu (potenie to zhoršuje, čiže hneď sa umyť ale po cvičení je vždy koža lepšia), tak z mastí je to kalciová masť "HERBACOS Calcium pantotenát" alebo najnovšia fialová Indulona Atopiredu krém na bežné premasťovanie, hneď po umytí.

@7komorova ekzém na tvári vzniká väčšinou z alergie na kravsku bielkovinu. Skúste obmedziť všetko mliečne aspoň na týždeň. Prešli sme si tým.