icon

Najlepšie produkty pre boj s atopickým ekzémom u detí

Dobrý deň. Nadpis je jasný. Mám dvojročnú a teraz sme zistili že má atopický ekzém. Doktorka dala zarobenú masť z lekárne, linola olej do kúpeľa a nejaké vzorky krémov. Zaujímajú ma skúsenosti s akými krémami ste spokojný. Tých produktov je strašne veľa a to som zatiaľ pozerala iba značky eucerin, Bioderma a avène. Tak neviem ktoré z toho je také najlepšie. Bolo by dobré nejaké telové mlieko čo by mohlo ísť aj na tváričku. Opaľovací krém používam Bioderma 50 detský. Aj šampón by som asi mala kúpiť nejaký lepší, nie balea... nejaké doporučenia? 😊

matkahelka
8. mar 2025

@svokrinjazykmonika kupem tiez len s linolou a natieram len s excipialom u lipolotio. my sme uz rok v "spiacej" faze, bez lozisk, tak sa vytesujem. ale dceru natieram 2x denne, pocas vikendov aj 3x denne.

marca12
8. mar 2025

Excipial alebo aj eucerin a bioderma ma dobre kremy na atopicku pokozku. Na ruky pouzivam atopic control od eucerinu a od kozneho mam lipobase krem. Ten je ale dost mastny a davam si ho len ked som doma. Atopic control aj pocas dna,nezanechava mastny film.

nikpa
8. mar 2025

@svokrinjazykmonika priorita je zistiť zdroj ekzému, teda prečo sa vôbec vyhadzuje. Ekzém vo väčšine súvisí s črevom, s alergiami na potraviny a celkovo s črevným mikrobiomom. Krémy sú potrebné na zmiernenie príznakov ale problém neriešia.
Co sa týka toho aký krém je dobrý, my sme vyskúšali snáď celú lekáreň, kým synovi niečo sadlo. Je to veľmi individuálne, ideálne ak sa ti podarí co najviac vzoriek pozháňať lebo inak budeš mat doma 10 načatych krémov za 100e a ani jeden vhodný.

euka210
8. mar 2025

@svokrinjazykmonika na premastovanie Excipial, Lactovit, v akutnej cervenej faze sudokrem, Eucerin atopi control. Plus mozu pomoct probiotika...Hylak.

tinkybinky
10. mar 2025

Tea tree olej Tea tree krém s manukou a rosalinou 🌿

monicenka7
12. mar 2025

@svokrinjazykmonika ja sama mávam ekzém. Predovšetkým je to zo stresu + keď robím v kuchyni s citrónom alebo rajčinou. Ale u detí to býva v dôsledku oslabenej imunity. Skúste hlavne prísť na príčinu. A osobne mi pomáha v prípade svrbenia chlorella. Okrem toho, že ju papám, rozdrvím ju, s vodou s ňou urobím kašu a natieram. Krásne mi to upokojí. A potom preventívne používam Eucerin tú atopickú radu produktov.

urshullita6541
15. sep 2025

Našej malej sadla až indulona atopiredu 🙂 a pokožku má krásne upokojenú bez začervenania a svrbenia ... samozrejme sme mali diétu a postupne sme pridávali potraviny, ale stačí nám atopiredu a nemusíme zháňať lekárenskú kozmetiku ani miešané smradľavé masti a to je na nezaplatenie