icon

Náročný novorodenec - koliky

16. aug 2023

ahojte ak ste mali babo ktore bdele srdcervco plakalo tazko sa ukladalo kratke spalo ci den ci noc. rucalo v kociku rucalo v nosici. ako ste prezili toto obdobie?

Strana
z2
terry658
16. aug 2023

Pomohla kola a sladkosti. Teda aspoň u mňa. A ešte som vtedy fajčila ako dúha ale s tým som našťastie už prestala.
Má dostatok mlieka,lebo aj vtedy deti málo spia?
Moja prvorodená ručala 9 mesiacov celé dni. Bolo to na psychiatriu. Chodili k nám naši. Nosil a hojdal ju každý len aby som si nachvíľu oddýchla. No aký je to oddych keď počuješ dieťa stále vrieskať.
Jediné čo pomôže je opakovať si, že to prejde a aj keď je to ťažké,tak to nebude trvať večne.

autor
16. aug 2023

@terry658 to si mala velmi narocne 9 mesiacov. mlieka ma myslim dost pribrala 700gramov za 3tyzdne co je na svete. klobuk dole ze si to zvladla

simona1306
16. aug 2023

tiez som mala take narocne babatko ... mne vlastne ani nemal kto pomoct , bola som cele dni sama s malou, manzel este dokoncoval dom , ale vzdy navecer, od 7 snou bol on, ja som iba o 7 nakojila, a isla som spat do dalsieho krmenia, potom sme sa pri malej vymenili, kedze manzel isiel rano do roboty .... treba len vydrzat, a hovorit si, ze to je iba obdobie, prejde to 🙂 mne este pomahalo si raz za cas dat kupel s penou a pocuvat pri tom nejaku relaxacnu hudbu, raz za tyzden to bolo super odreagovanie 🙂

nikha2809
16. aug 2023

Môj syn 20minut spal 4 hodiny reval.Dračal.Takto to bolo 24/7 úprimne, netuším ako sme do prežili.Fakt neviem, do toho staršia ostala doma zo škôlky lebo kovid, bolo to veľmi náročné.Presvedcilo má to že tretie už nechcem.

rhodesian
16. aug 2023

Mala som takú malú, poviem ti bolo (a stále z veľkej časti je) to o hubu.
Nemal mi kto pomôcť z rodiny, odmietala dokonca aj svojho otca. Len hučala, hučala a hučala a ja som plakala už potom spolu s ňou. V noci som pospala tak hodinku, cez deň ani tuk. Dávala som do mliečka také kvapky proti kolike, antikolikove fľašky a spávala tak 15 minút dole bruškom na mne. Kočík, nosič, ruky, postieľka nič nepomáhalo.
Kvantá kávy som pila.
Jedného pekného dňa som sa nasrala, šupla ju do korytkoveho športového sedenia a hádaj čo? Spala 2 hodiny 😱 už som ju kontrolovala či dýcha. Na druhý deň znova, potom znova, znova a znova 😱 každý deň som nabehala aj 20km, ja som si neoddychla ani 💩 ale ona bola zrazu dobrá, vreštala menej lebo sa konečne aspoň trošku lepšie vyspala. Okolo roka sa to zlomilo a začala byť lepšia aj noc. Ale lepšia pre mňa znamená že som v noci s ňou hore "len" 12x. Kedysi to kľudne bolo aj 30x, v podstate som bola chodiaca mŕtvola. Dnes už som len tak na pol, ale zase už behá o závod, takže ešte menej oddychu 🤣🤷‍♀️
Silno ti držím palce, je to neuveriteľne náročné obdobie. Posielam veľa síl 🌹

majuskabobi
16. aug 2023

No veru na koliku nepomahaju ani flase,ani bars ake kvapky. Nasmu sa polepsilo ked sa zacal plazit,resp bol dlhsie na brusku. Vyprdkal sa a bolo. Ale definitivne ho to preslo az pri plazeni

ivangeline
16. aug 2023

Dojcis? ...nosili sme sa a vela som bola von... inac otras obdobie...nevyspata a nervozna..kszdu hodinu v noci hore..

nikpa
16. aug 2023

Aj pre to bábätko je náročné keď ho v kuse niečo bolí. Bolo by fajn zistiť, čo mu vadí. Ak kojis, vynechaj na čas všetko mliečne, možno tie plače potom prestanú. A keď dávaš UM tak ho zmeň, zrejme nesadlo. Treba sledovať vetry a stolicu či má pravidelne. No a tebe moc neporadim, ja som tiež bola na prášky, pomohli babky keď občas zobrali kocikovat a stále som si hovorila, že je to len obdobie a prejde to. Veľa trpezlivosti.

syla88
16. aug 2023

Ahoj, moja dcérka taká bola. Revala pri kúpaní, v kočíku to bolo na živé raty a to isté vo vajci v aute a v nosiči. Nič nechcela. Nedokázala sama od seba zaspať ani cez deň ani v noci a tiež bola plne dojčená, mlieka som mala až až....Spala jedine v kidvaku, ale aj to sme ju museli nonstop hojdať. Bola som už na pokraji fyzických aj psychických síl veru. Nos som nevystrčila z domu 4 mesiace a to mi na tej psychike tiež nepridalo. ALE!! Toto všetko pominie! Neboj sa, teraz to vidíš čierne, že to tak bude už naveky, ale veru nie. My sme si prešli kolikami, potom refluxom, potom prišli prvé zúbky....teraz má toto malé šidlo 15m a je to parťáčka najlepšia na svete. Miluje kočík, turistické krosná s tatinom, rada chodí všade už sama po svojich a z bazenika by nevyliezla ani o polnoci. A jednostaj mi dáva pusinky a úsmevy. Začiatky boli neuveriteľne ťažké, ale teraz je z nej vnímavé empatické dievčatko, ktoré aj teraz všetko prežíva naplno. Neboj sa! Vydrž to, toto obdobie pominie a bude to lepšie. Naozaj! Prajem ti veľa veľa síl! 🤗

autor
16. aug 2023

@nikpa ahoj. dik za rady. kojim a som den bez mliecneho. ak je to nahodou ono za kopko dni by to malo byt vidno??? dakujem vopred a super ze v kociku nerucalo ,;)

autor
16. aug 2023

@syla88 dakujem krasne. prosim v kidvsku aj zaspala ci inak uspat a potom.supnut do kidvaku? a ako ste ho mali umiestneny uchyteny? dakujem

syla88
16. aug 2023

My sme ho mali zavesený na tej kruhovej konštrukcii, ale oveľa lepšie je, keď visí zo steny, to už dnes viem. Ona tam v ňom zaspala pri hojdaní a spinkala, len keď sme ju hojdali. Akonáhle sme prestali, už sa mrvila a budila. A ani cumlík nechcela za nič na svete....A ešte jedno som ti zabudla spomenúť. Ja až po 4 ťažkých mesiacoch kolík som prišla na to, že jej tie problémy spôsoboval vitamín D. My sme brali DeVit (a to mi všetci hovorili, že ten je okej, že len Vigantol robí zle -nepravda!) Vysadila som jej úplne to déčko a začali sme až keď prešla na tuhú stravu. Problémy s bruškom a vyprázdňovaním pominuli do týždňa a nič jej neni, aj keď bola pár mesiacov bez toho. Tiež by som to netušila, keby mi to vtedy nespomenula jedna dobrá maminka tu na MK. My sme aj v nemocnici ležali, keď mala 5 týždňov a ani tam nás na toto nikto neupozornil. Takže všetko treba vyskúšať rozhodne!

terry658
16. aug 2023

Neviem či som to zvládla. Bola som psychicky q fyzicky na dne. Úplne som chápala matky, ktoré ublížia vlastnému dieťaťu,lebo tá záťaž bola neúnosná. Našťastie ďalšie deti už sú lepšie.
Paradox je že z toho malého uvrešťanca je jedna úžasná empatická duša.

liliana8
16. aug 2023

@terry658 A kolko ma dnes rokov?Kedy sa to zlepsilo?

terry658
16. aug 2023

@liliana8 zlepšilo sa to až keď sme s ňou začali cvičiť a chodiť na masáže.
Teraz má 9 rokov.

autor
16. aug 2023

@syla88 prosim ta a to vyradenie mliecneho pomohlo? ak ano za aky cas? ideme nahradit vigantol devitom na par dni ak ziadna zmena tak je daky rakusky este... a prosim preco je kidvak lepsi na stene? nam sa kruh do bytu aj tak nezmesti

liliana8
16. aug 2023

@terry658 A co ste cvicili-Vojtovku a baby masaze?

terry658
16. aug 2023

@liliana8 vojtovku nie. U nas v meste je taká pani, čo sa venuje cvičeniu s deťmi. Vôbec pri tom neplačú. Naučila nás cvičiť a tiež masáže. Až keď som mala syna som zistila, že malá mala kiss syndróm. Takže preto pomohlo to cvičenie. Raz darmo na chrbte sa rodiť nemá a najmä ak je predpoklad bábätka cez 3,5 kg.

liliana8
16. aug 2023

@terry658 A z ktoreho si mesta?Ta pani je fyzioterapeut alebo osteopat?Ano,o kiss syndrome som uz citala.Sedi to.

terry658
16. aug 2023

@liliana8 zo Žiliny. Popravde neviem čo je ale robí zázraky. Nás strašila pediatrička, že budeme cvičiť vojtovku,lebo malá zaostávala. Mala hypotoniu a aj hypertoniu. A nakoniec kým sme sa dostali na neurológiu tak bola popredu.

syla88
16. aug 2023

Autorka - mliečne produkty som z jedálnička nevylúčila. V nemocnici jej robili veľa testov a ABKM sa u nej nepotvrdila. Takže by to bolo len zbytočné (hoci ja už zúfalá v tom čase som bola pomaly len o chlebe a vode a vychudnutá na kosť). To som ale vtedy netušila že jej to déčko robí zle. Je totiž isté percento novorodencov, ktoré proste neznesú synteticky podávaný vitamín D, preto ja som ho vyradila úplne, už som nechcela malú ďalej trýzniť. A pediater mi povedal, že v prípade letných detí tá absencia podávania nie je až taká strašná vec, aj on mi odobril, že stačí jej déčko podávať až keď prejde na tuhú stravu. Reálne ale som jej ho nasadila až keď mala 9 mesiacov a už jej to absolútne nič nerobilo. A ostali sme pri DeVite, nemenila som nič. A malá je zdravá ako buk, sama chodí od 13 mesiacov. 🤷‍♀️ ...k tomu kidvaku: kruhová konštrukcia je hrozná opacha neskladná a navyše nie je to veľmi stabilné, pričom sa ti dieťa môže do nej aj udrieť, pokiaľ sa nesprávne hojdá (nám sa to našťastie nestalo, dávali sme veľký pozor) - ale keď visí zo stropu, toto nehrozí a zaberá to podstatne menej miesta ...skoro žiadne 😉

liliana8
17. aug 2023

@terry658 Ako sa prosim ta vola?Manzel je z Martina,tak Zilinu mame kusok.Skusila by som za nou ist so synom.

terry658
17. aug 2023

@liliana8 je to relaxačné centrum Lienka na Hájiku.

liliana8
17. aug 2023

@terry658 A je tam viac tych fyzio alebo iba 1? Ako sa vola ta vasa? Radsej by som sa objednala k takej, co aj vam pomohla.

terry658
17. aug 2023

@liliana8 je tam len jedna. No neviem či ešte robí,lebo som tam bola pred 6 rokmi.

liliana8
17. aug 2023

@terry658 Zavolam tam, dakujem🙂

pohodacka03
17. aug 2023

Mojmu malemu pomohlo vysadenie mliecneho. Asi po 3 dnoch bolo lepsie, po 2 tyzdnoch bol vysmiate babo. Sem tam sa stane ze nieco zjem a je zle(napr.si nevsimnem ze v chlebe je mliecna bielkovina a pod.). Potvrdene testami to nemam. Ale skusila by som prv na tvojom mieste zmenit vigantol na dvit. Drzim palce nech je to lepsie. A zvladnut to mi pomaha kava ☕☕☕ a hroznovy cukor 🙈

scorpionflower1
17. aug 2023

Ja som mala takehoto novorodenca...prezila som to s psychickymi tazkostami, prvykrat som isla von na hodinu s kamoskou, ked mala 1.5 roka, lebo som malu kojila a nam nikto s nou nepomohol, trocha moja mama, muz furt v robote. Psycho
A ked mala 1.5 roka zacala korona. Teraz zas skolka, tak je zas stale chora, tak som aj tak stale doma, mi uz kvapka na karbid a to ma uz 4.5 roka.

ludmilazv
17. aug 2023

Presne akoby si o mojej dcére písala😉 Bolo to najťažšie obdobie, sociálna izolácia, chronická nevyspatost a vyčerpanosť, pocit zlyhania ako matka....neraz som lutovala, ze som sa vôbec stala matkou. Ale po tretích narodeninách sa to začalo zlepšovať a teraz sme už partacky. Ale je fakt, kto nezažil neuverí.

autor
17. aug 2023

@pohodacka03 mliecne vysadene druhy den zatial ziadna zmena....

Strana
z2