Nastavenie ranného vyprázdňovania dieťaťa
Milé mamičky,
Potrebovala by som sa poradiť, či ste niektorá riešili načasovanie veľkej potreby dieťaťa na rannú hodinu, ešte doma. Od maličkého veku, kedy sa mi dieťa odplienkovalo, máva potrebu v rôznom čase, čo dosť komplikuje napr.vychadzky u škôlkarov, alebo aj akékoľvek krúžky popoludní. Mne sa to načasovanie na ranné wc nejako nedarí, neviem čo robím zle. Prip.da sa to vôbec?
Ďakujem za akékoľvek skúsenosti.
@kvietok8 To sa prosím ťa ako dá? Aj ty ideš na povel?
Nerýpem, len som fakt zvedavá.
Moj este nie je odplienkovany, ale funguje dat mu rano teple mlieko, posadit na nocnik a vykaka sa vo vela pripadoch a uz odveci (alebo ked vidim, ze vela je, tak mu treba alebo ked zaujme kakaciu polohu - opreny o stol)
@anonym_6c19c2 ja idem počas dňa, keď potrebujem, manžel vždy ráno, a roky rokúce. Neviem teda, čo je norma a čo nie...
@kvietok8 máme suseda, ktorý pravidelne chodí ráno a naučil sa to od neho aj jeho 6 ročný syn, ale ako to dosiahli neviem. ale vždy ráno pred odchodom do škôlky ide.
Norma je,aby to bolo pravidelne. No nie v jeden čas. Tiež chodím ráno a deti keď im treba hocikedy počas dňa. Niekedy ani nie každý deň. Mám kolegyňu a tá chodí pravidelne raz do týždňa.
@anonym_6c19c2 ja idem počas dňa, keď potrebujem, manžel vždy ráno, a roky rokúce. Neviem teda, čo je norma a čo nie...
@kvietok8 norma nie je žiadna, ja idem v 99% vždy ráno, pijem kávu, takže možno niečo na tom mlieku bude
Nas skolkar chodi tiez vacsinou rano a najmladsia je odplienkovana, ale na noc na este plienku a vacsinou velku potrebu urobi do plienky rano. Tak neviem, ci jej to ostane. Tento skolkar ale chodieva aj 2-3x denne. Ja tak isto. Ked mi proste treba.
Ale ja nevidim dovod, nieco sa snazit na tom ucit. Niekto to ma tak a iny onak. Ja by aom ziadny trening, ci ako to nazvat, nerobila, to skor ublizis dietatu.
Dcera, co ma 10 rokov teraz, tak v skolke nikdy nekakala, lebo potrebovala sukromie a v skolke je to jeden des, tie zachody vedla seba ako lastovicky, mali sme problem, lebo rano sa jej tiez nie vzdy dalo. Tak sme najprv museli ist domov a az potom napriklad na tanecnu, ked sme nestihali, tak ju bolelo brusko, ale tam sa nevedela vykakat, len ked bola kriza. Je to tazke niekedy.
Ale tento trening nerob, lebo zneurotizujes to dieta. Nasi stale, ked sme niekam sli, tak chod sa vycikat, no naucila som sa x krat chodit, cvknut a mam z toho nervy dodnes. Ale uz lepsie, hlavne, ked idem s muzom autom, aj na dlhsiu cestu, proste on nema problem, zastaneme na pumpe a idem, ked treba. No za sociku a s nasim ocom dakde ist...no o nervy. Ci uz toto cikanie po krikoch, len vyprazeny rezen s chlebom a domacou zeleninou, nehrozilo daco kupit po ceste, niekam sa ist najest. Moj muz je uplny opak a uzivam si to a liecim si tie neuroticke stavy.
My sa len snazime deti povzbudit, ze ked treba, tak musi aj v skolke ist, aby ho potom nebolelo brusko. A treba pani ucitelke povedat, ze ide na velku.
Pokiaľ vie potrebu zadržať a zvládne prejsť na záchod je úplne jedno kedy naň sadne.
ty si sem uz pisala. neviem ako chces niekomu toto nanutit ale bacha na to aby si tymto stylom v tom dietati nevybudovala skor bloky alebo najke divne navyky. nechaj to na prirodu. organizmus vie kedy co treba.
ty si sem uz pisala. neviem ako chces niekomu toto nanutit ale bacha na to aby si tymto stylom v tom dietati nevybudovala skor bloky alebo najke divne navyky. nechaj to na prirodu. organizmus vie kedy co treba.
@pralinka25 píšem diskusiu prvýkrát v mojom živote 😉.
Netvrdím že pôjdem za každú cenu nastavovať dieťa na vyprázdňovanie ráno. Pýtam sa i diskusii iba na to, či niekto so svojím dieťaťom skúšal nastaviť režim, či mu v Tom niečo pomohlo (napr. Pitie čaju v určitú večernú/rannú hodinu, či niečo podobné), resp.bola táto snaha zbytočná). Moje dieťa má aj problémy a trávením, takže by dosť pomohla pravidelnosť. Ideálne doma. To je všetko.
Pokiaľ vie potrebu zadržať a zvládne prejsť na záchod je úplne jedno kedy naň sadne.
@januska12323 potrebu vie zadržať, aj na dva dni. V škôlke nechce a nechce.
@pralinka25 píšem diskusiu prvýkrát v mojom živote 😉.
Netvrdím že pôjdem za každú cenu nastavovať dieťa na vyprázdňovanie ráno. Pýtam sa i diskusii iba na to, či niekto so svojím dieťaťom skúšal nastaviť režim, či mu v Tom niečo pomohlo (napr. Pitie čaju v určitú večernú/rannú hodinu, či niečo podobné), resp.bola táto snaha zbytočná). Moje dieťa má aj problémy a trávením, takže by dosť pomohla pravidelnosť. Ideálne doma. To je všetko.
@kvietok8 tak potom tu je este takato jedna tema. skus pozriet mozno sa tam tiez nieco docitas. nebola tak davno
@kvietok8 tak potom tu je este takato jedna tema. skus pozriet mozno sa tam tiez nieco docitas. nebola tak davno
@pralinka25 ďakujem, pozriem ❤️

@kvietok8 ide na stolicu ked potrebuje ani my dospelí nechodíme na povel resp presne danu hodinu......moja od malička nechodila na velku potrebu.v skolke nikdy teraz je v škole tiez nechodí...dojde domov ide ka wc.priebehu dna( resp poobede)