Nastupujuca horúčka po nasadení antibiotik
Ahojte. Dcéra (3) ma od nedele teplotu okolo 38.6. V stredu som šla k lekarke, nasadila atb Augmentin. Dnes ho berie tretí deň a teplota sa syale opakuje po cca 7-8 hodinach. Dnes som bola opat u doktorky, ze mam este vydrzat. Som z toho uz na nervy.. .Ma niekto podobnú skúsenosť prosím? Ďakujem.
Ďakujem. Je mi už do plaču....
@martinka13. Zdravim. Tak s takymito vecami uz viac nez dost.
Dcera mala tri tiez cca 38,6. A v sobotu rano sme vstali s 40,5. Co som teda mala smrt v ociach. 😟😮 A to nehovorim ze teplota isla tazko dole aj po liekoch ci zabaloch. Tak sme mali doma doktora poobede.... CRP 8 cize ok. Dal nam kvapky od teploty ktore sme striedali s nurofenom. Horko tazko sme vydrzali tri hodiny aj to uz so zabalmi. A toto nam trvalo az do stredy. V pondelok rano u detskej vecer sme boli na kramaroch pohotovost. Akoze vsetko je ok. Ale teploty pokravovali.... Az vo stvrtok to kleslo na 38 a menej. Az do nedele. V pondelok sme boli detskej... Potom bolo uz dobre...presli same. Pidla vsetkych to bol virus a hotovo.
Potom sme mali druhy podobny pripad.. Tiaz ju drzali dva dni teploty do 38 .rano sme sa opat zobudili so 40st.teplotou...predchadzal tomu kasel tri dni...toto bol silny zapal priedusie s tym ze sme dostali augmentin...po 5 dnoch kontrila u detskej..to bol pondelok...ze je vsetko ok. Ja som jej povedala ze stale mame teplotu do 38 a kasel....ze je to v poriadku!? Podla nej. A v sobotu opat pohotovost lebo mala vyzwrala velmi bledo. Tak nam urobili RTG pluc... A na snimku ze prechodeny zapal pluc!! Ale Dr.nam napriek tomu dala Klacid a ten az v stredajsiu noc zabral s tym ze sa mala totalne spotila a od tej chvile sa ti zlepsivalo... Teploty zmizli.
A takychto podobnych pripadov mame viac.... Takze treba spravne ATB a vtedy je asi dobre.
Aj momentalne sme po 40,5st teplotach. V sobotu mala 38,5 a v nedelu rano o 5 40st.
Teraz sme na augmentine duo.... Teplota este vybehne po 4 dnoch brania atb na 37,5.... Mala v nosteku klasicku beznu moraxelu a streptokoka. A kasel zo zatekajucich soplikov. Dychanie ma ciste. Tak uvidime ako bude dalej.
Vam drzim palce a plne chapem ze ste z toho zufala. Nebojte aj ja som bola a som aj momentalne.
Takze vela vela zdravicka. 🙂👍
@martinka13 a este po 72 hodinach by uz mali zabrat atb....a ak nezaberu moze prist k vymene za ine...kedze tieto asi nezaberaju....ale aj u nas sme cakali dlhsie😏
Ja som tak mala zmenene na streptokoka... Brala som Penbene ale ani po 72 hofinach absolutna zmena hrdlo ma bolelo..aj napriek tomu ze som ho cely cas mala pekne bledoruzove.. Iba vyter to potvrdil.. Aj Dr bola prekvapena... Tak som presla na Zinnat a ten pomohol. A strepkokok bol fuc 👍🙂
U nás tie teploty sú našťastie len do tých 38.7 a po podaní paralenu alebo nurofenu klesnú takmer okamžite. Tak do 20-30 minút. Potom je úplne v pohode, veľa papa, hra sa a zrazu po pár hodinach zas akoby utne a zas ide teplota hore. Veď teraz neviem, som na vážkach či ísť zajtra poobede na pohotovosť ak budú teploty pretrvávať, alebo či vydržať do pondelka. Dnešným dňom máme 3 dní na atb augmentin duo..... Vdaka vsetkym za povzbudive slová. Veľmi potešia.
@martinka13 este ma napadlo...AtB nie su na teplotu...tu treba zrazat Panadol Nurofen....Atb neriesa teplotu. 😉
Ale chapem ze oo troch dnoch uzivania clovek ocakava ze teplota bude prec...
Ale ani u nas este nie uplne😞 dcera tiez este v stredu vecer vybehla na 38.9 a to boli cca tri.
Takze este raz drzim palce a vela vela zdravicka 🙂
@lulu2014 ďakujem. Podobne nech ste rýchlo fit 🙂
@martinka13 u nas teraz podobne..vydrzali sme aj 5-6 hodin...ale potom sme sa vratili hore. Aj mala sa hrala papala... Ale na stvrty den jej moc nechutilo... Ale teraz uz je zase celkom fajn.
A s tym ci ist alebo neist?! Tazko povedat... Ved uvidite ako bude zajtra a potom sa rozhodnete...ale inak kludne vybehnite... Ak by hlavne bolo horsie...ak nebude mozete asi az v pondelok...alebo..ved pohotovost je stale.... Takze mozete kedykolvek.
Ale je mozne ze to chce len cas.
V takychto pripadoch sa tazko rozhoduje aj Dr.
Jedine ak su ine priznaky.....alebo este mozete moc skontrolovat... Aj z tadial moze vietor fukat. A nemusia byt priznaky.
Ale rozhodne nechcem strasit...iba poradit... My sme uz toho pri druhej dcerka preskali asi dost.
Drzkajte sa a hlavne ziadnu paniku zatial. 🙂 Aj ked vas plne chapem.
Mozno sa rano zobudite a budete uplne bez teploty.
Hlavne merajte a kontrolujte aj v noci aby sa nestalo ze vybehne vysoko. To je iba keby nahodou.
@martinka13 dakujeme. V pondelok mame kontrolu tak som zvedava ci nam este daju dalsie ATB alebo dufam ze uz nie.
No to ja mám budik na každú hodinu. A v podstate ani nespím da sa povedat. Na nič som tiež myslela , ale ma úplne cisty, cika veľa a vôbec nič ju neboli. Každý večer dúfam, že ráno už bude fit. Vždy nám veľmi rýchlo zabrali atb. Aj keď teda hlavne Zinat a sumamed. Ona berie tak 2xdo roka atb.
@martinka13 nebojte bude vsetko ok.
@martinka13 tak sme na tom velmi podobne.. Sobotu, v nedelu a v pondelok som mala naozaj nocnu kvoli nasim 40tkam. Bala som sa nakolko dcere vie vybehnut teolota z 37 na 40 v priebehu hodinky. Strasne jej skace teplota...z toho som aj ja uz zufala...a to este Dr. Mi to ani nechce verit..
A teraz napodobne ako vy...kazdu chvilu este preistotu...aj kej kasel malej ma budi kazdu chvilu.
Nebojte vydrzime a vyrastu nam z toho.
@martinka13 moc moze byt cisty...co som bola aj prekvapena..ale vysli nam tam leukocity a este nieco...takze vtedy mala anginu a zapal moc.ciest....tomu nechcela verit Dr.na Antolskej ked sme boli na pohotovosti.... Ze taka kombunacia?! Ze to este nemala... Brali sme vtedy Zinnat. Ale teploty opat 40.
Mám doma tie testery na moč. Zajtra testnem🙂
@martinka13 ved nemusite...to ja len vlastne skusennosti. Inak neviem ako u vas...ja som brala moc v skumavske z domu na pohotovost a dala im ju na rozbor. Inak by to asi neurobili. Lebo Dr. Ani moc nechcela... Ale nskoniec zobrala a za dve hodky som mala volat za vysledok. Ale predbehla ma. 😉
Ale pri vysokych teplotach je vzdy dobre skontrolovat moc. To mi hovorila jedna detska Dr. Na Kramaroch.
Ale určite ak to neprejde tak vezmem moč či na pohotovosť alebo k našej doktorke
@martinka13 drzkajte sa...urcite bude dobre. Prajem napriek vsetkemu dobru nocku. 😴

@martinka13 riesili sme nieco pododne pri synovi- teploty mu pretrvavali 4 dni, na 5. den uzivania antibio teplota proste zmizla. Neboj, bude dobre. Drzim palce