Nechali by ste dieťa samé v nemocnici?

sipcek
13. feb 2009

Ahojte,chcela by som vediet ake ste mali zazitky ked museli vase deticky do nemocnice.Nam sa stalo,ze sme v PP odmietli malu prijat do nemocnice,nemali tam pre mna miesto a tak sme hladali nemocnicu kde by vzali aj mna.Nakoniec sme boli v KK,kde si to nemozem vynachvalit.Keby sme museli ist niekedy do nem.tak len tam.Ako ste riesili situaciu vy?Nechali by ste dieta same v nemocnici?

duskaf
13. feb 2009

Sipcek, ja by som to riešila ako ty, nikdy by som nenechala dieťa samé v nemocnici a teraz, keď máme malú a musel by ísť do nemocnice niektorý z našich chlapcov, tak by išli s ockom.

bambusko
13. feb 2009

sipcek, nam v pp tiez robili vselijake pokusy 😒 bolo to pred viac ako rokom, ja vo vysokom stadiu tehu, takmer 5-rocna alica dehydrovana, s teplotou, vygrcana, zmatozena po 3 hodinach cakania a vracania po chodbach... ale kedze som uz predtym bola s emou na jiske - mala ako 4-rocna tazky zapal pluc a nedala som sa odbit, takze sa miesto naslo 😉 vedela ako na to 😀

3x som odmietla podpisat suhlas, kym som nedostala povolenie, ze pri malej moze cely den niekto byt - striedali sa babky a manzel. tiez som sa nedala odbit sestrickami, ked ma chceli vyhodit pri odbere krvi. trvala som na svojom, slusne a razne a povedala, ze neodidem, kym nebude mala v posteli na infuzii a nepride k nej niekto z rodiny namiesto mna. v noci spala sama, hned rano k nej niekto prisiel a odchadzali az ked ju ulozili spat. nakoniec boli aj sestricky rady, mali menej roboty a spolupracujucu pacientku. vsetko sa da 🙂

duskaf
13. feb 2009

Veru Bambusko, všetko sa dá, keď sa chce. Ale bez tej neodbytnosti ako píšeš, to častokrát neide.

sipcek
autor
13. feb 2009

S cakanim sme mali aj my odzite.Mala nam tam pred ocami kolabovala a oni furt svoje,potom musela ist dr.na porod,tak sme vyse hodiny cakali.Dokopy sme tam boli zhruba 3 hodky.Ja som sa pokusala ich presvedcit ake dolezite je pre dieta kontakt s rodicom ked je chore a bla bla.Oni vzdy svoje,ze je epidemia,ze mi napichnu malu aby spala,ked sa najde miesto,tak ma vezmu,co mi nemohli zarucitVed mne by stacila aj stolicka,len nech sme spolu.Keby som kojila,tak by sa miesto naslo.Viem,ze maju vela prace a neuvedomuju si kolko im ubudne ked je rodic.Manzel obvolal nem.a v KK nam vysli v ustrety.Tak az potom som podpisala papiere a uhanali tam.V PP sme boli uz dvakrat v nem.a teraz som z pristupu lekarov a hlavne vysmiatych sestriciek bola vygulana.Velmi boli mili.Vrelo odporucam.Mali sme nadstandardnu izbu,stoji 12.40 na den,no co,nekupim si nohavice tento mesiac.

duskaf
13. feb 2009

Ja keď si predstavím našu Veronku ako je tam sama, mne až zle prichádza a to som zdravotník, tak vlastne práve preto, že mám pred očami tie detičky, keď som pol roka robila na detskom,dennodenne som videla deti, ktoré tam plakali a darmo sme ich utešovali, oni chceli svoju mamu. Pamätám si na jedného chlapčeka, aj teraz vidím jeho tváričku, on pred očami chradol, čakal na ňu, na svoju mamičku. Obula som mu papučky, vybrala ho z postieľky a pochodovali sme po chodbe, tak ožil. V tej zamrežovanej postieľke- to je strašný pohľad. Potom som mala problémy, lebo takto by sa s deťmi nemalo prechádzať,ale ja som sa už na ten jeho smútok a psie očká nemohla pozerať apotom jedného dňa prišla, mali ste to vidieť, on začal zas rozprávať a dovtedy prehovoril len to jedno mama, mama a odrazu bola pri ňom, mne tiekli slzy, pozerala som sa na nich z vedľajšieho boxu a plakala som od šťastia s tým chlapčekom a jeho mamkou, ktorá nemohla byť s ním, lebo mala bábätko doma.
Dodnes je mojou nočnou morou byť s dieťaťom v nemocnici.

sipcek
autor
13. feb 2009

Duskaf,uplne Ti rozumiem.Ked mala Saska 2 tyzdne,boli sme kvoli hlavicke v nemocnici.Manzel ked ju videl,sa rozplakal ako male decko.Nastasie vsetko dopadlo dobre.Potom nam v 2.mesiaci ochorela a nahodou prisiel ked sme sli na rtg.pluc.Mala kanilu a bola vychudnuta.Zas plakal.Teraz plakal znovu ked ju pocul ako ju napichuju.Nie je slaboch,je len pre neho velmi tazke vysporiadat sa s bolestou svojho milacika.Ja som si tiez nevedela predstavit ako bude drobec v postielke "zamrezovana"a s jej spankom som si ani nechcela predstavit ako by to riesili.Dieta ma predsa pravo na rodica v nemocnici.Mala som aj ja zazitky s deturencami co plakali ale bala som sa co i len ozvat.Hoci to boli "cigancatka"ale su mali,oni za to nemozu,ze maju nezodpovednych rodicov.V KK som hadam ani nevidela babatko bez matky.Boli sme tam mozno 3 "biele"ale ja osobne nemam nic proti romom.Boli sice furt na chodbe a sestricky mali s nimi co robit,ale inac sa dalo s nimi aj porozpravat.

duskaf
13. feb 2009

A ešte si spomínam na situácie, keď som už ako učiteľka chodila so študentkami na prax na detské- v skupine ich bolo aj dvanásť tak každé dieťa malo svoju pestúnku, ale potom, keď prišiel koniec praxe, celé oddelenie detí plakalo a sestričky neboli veľmi nadšené, lebo deti si zvykli na starostlivosť a blízkosť osoby a oni žiaľ potom nemohli stíhať takto sa im venovať.

sipcek
autor
13. feb 2009

Ja osobne som nazoru,ze by deti mali mat pri sebe rodica aspon do 6.roku.Sestricky predsa nemozu mat oci vsade a nam sa stalo napr.ze mala vracala a nevedela sa este otocit nabok,esteze som si to vsimla,lebo inac by sa mohla zadusit.Neviem,co by sa stalo,keby som tam nebola.

sipcek
autor
13. feb 2009

O mojkani ani nehovorim,ked ma nevidi,tak place.Teraz asi sipi,ze nie som pri nej a budi sa,tak ju idem mojkat 😀

duskaf
13. feb 2009

Sipcek 😀
Ja stále odbieham a počúvam ako si spokojne spinkajú moje poklady.

bambusko
14. feb 2009

sipcek, mne jedna sestricka na oddeleni povedala, ze v nemocnici je kazde dieta male. mame za sebou 4 hospitalizacie, 2x som bola s emou ja, s alicou - som pisala babky a manzel na striedacku. a minuly rok, ked mala ema zlomenu ruku a museli ju operovat, lezala na traumatologii v pp a takisto bol vzdy niekto pri nej, aj ostatne deti, co tam boli to mali vyriesene takto. a to mala "uz" 7 rokov, lenze aj bolest sa lepsie znasa v spolocnosti blizkych ludi 😉

merylla
14. feb 2009

ahojte baby,
aj ja som bola s malym 2x v nemocnici s akutnou bronchytydou, raz 3dni a potom vyse tyzdna, ale sameho by som ho tam nenechala ani keby som musela a to niesom nejaka precitlivela 😉 ale stacilo mi co som tam pozazivala. Mala som dost a co poom este chudak moj maly ☹ doteraz ma nocne mory 😖 a s tym vrackanim, aj maly v vracal strasne vela slemov, musela som mu drzat hlavu nad umyvadlom lebo uz nevladal, keby tam mal byt sam a zavrety v tej postieke tak by tam hadam aj odpadol a po mojom oznameni ze vraca uz skoro hodinu som sa nedockala ziadnej reakcie az ked mi praskli nervy a som si tam pohukala po vsetkych trochu tak sa zacalo volaco diat aj ho dosla pozret doktorka aj mu dali infuzku. inak horor, dufam ze uz to nebudeme uset absolvovat. Takze ja mam len same zle spomienky...tak hadam uz budemem len zdravy 🙂

majulcek
14. feb 2009

ahojte baby,
my sme boliu v nemocke minuly rok ...mala mala hnacky,bola dehydrovana,vysoke horucky...
prijali nas asi tak ze nas supli do izby s tym ze sestricke sa konci smne,nech pockame na dalsiu...tak s vysokou horuckou bez toho aby nam ju niekto zmeral,aby podali vobec nejaky liek sme tam cakali asi hodinu...potom konecne dosla nova,mala problem napichnut infuzku,zavolala si na pomoc dalsiu,mala strasne plakala a ja s nou co som sa nemohla na to ani pozerat ked som videla ako trpi...nastastie dalsie dni len spinkala,infuzku mala potom v pohode,nedavala si ju dole...len bola strasne hladna,no skuste malemu dietatu davat tri dni suchy rozok a vysvetlit mu ze ine nemoze...ked bol obed radsej sme zostavali na izbe,aby ju papajuce deticky nedrazdili...v kazdom pripade ak by som musela ist znovu tak urcite by som isla,pretoze by som ju urcite nenechala len v opatere sestriciek,,,chapem ze nemozu sa stale motat okolo detskych zadockov ale je neunosne aby dieta s hnackami lezalo v pokakanej plienke co i len hodinu,ved ja som moju prebalovala kazdu chvilu a ritku mala vyparenu aj tak..tak si neviem predstavit aku ritku mali tie deticky bez rodicov a ake bolesti museli mat kvoli tomu..
takze asi tak nejak...

renka9
14. feb 2009

majulcek, my sme boli pred vyse tyzdnom v nemocke s tu istu diagnozu.Samozrejme si ma tam nechceli nechat, bla ,bla, bla...ja som si to nevedela predstavit, ako tam bude sama. Dr. mi hovorila, aby som isla domov, a kludne sa vyspala, no dalo by sa to???
Nakoniec som si to "vyplakala", a miesto sa zazracne naslo, ze ked mamicka tak strasne place... 😠

renka9
14. feb 2009

a potom som pocula sestricku, ako hovorila dr, ze co ked nahodou pridu tí, z tej coburkovej, rozumej cigani, co potom. No uznajte, tak radsej uprednostia ciganov, s tymi akosi rataju dopredu. Mne by tam tiez stacila stolicka.

sipcek
autor
14. feb 2009

bambusko,tesi ma,ze sa vam to podarilo riesit takto.Nam bolo vysvetlene,ze nemozme tam byt,lebo je epidemia,ze nie je dovolene vychadzat z izieb.Nemali sme na vyber,len najst inu nemocnicu,lebo CRP mala vysoke,tak kazdopadne musela byt hospitalizovana.Ja osobne nemam nic proti PP,zalezi na sestrickach aku maju naladu.Ked sme lezali s bronchitidou,museli sme pred kazdym kojenim odsavat hlieny.Mala plakala od hladu a ja som hladala sestricku,ktora by odsala hlieny,ja som to nesmela robit.45 minut som sa bohabojne pokusala nejaku volnu najst,nakoniec som sa nastvala,nakojila ju bez odsavania,a potom som dostala vyzrat.Potom mali v karte napisane,ze ma hnacky,tak jej nasadili hylak.Ked jej to davali zase,odmietla som,ze chcem rozpravat s lekarom,preco jej to davaju,ked ona nema hnacky,dokonca nemala stolicu cely den.Lekar mi to odobril s tym,ze ju mozno zapecie.Po dohode som jej davala dophilus inf.,no ked nam uz konecne odpojili infuzku,prisla sestricka,vopchala jej hylak do pusy,ze vraj to ma napisane v karte podavat.Mala plakala ako diva,nepapkala vtedy skoro 5 hodin co ju brusko bolelo.Viem,ze lekari a sestricky nemaju radi,ked sa mamicka mota v ich praci,no bola som vtedy maximalne frustrovana.Zaparenu ritku som jej vyliecila sama,fenovala som jej a davala sudokrem a imazol.Do dvoch dni bolo zahojene.Len doktori sa smiali,ci si fenujem vlasy.

majulcek-aj my sme museli rohlik,co jej nevonalo,samozrejme ze nechcela,ale uz je doma,tak dnes bola ako maly srotacik,aj postruhane jablcko papala,inokedy by sa striasla. 🙂

majulcek
14. feb 2009

renka,ked spominas ten plac,tak to mi tiez vadi ked sa na teba pozeraju"ze aha co reve"sak mala ma "len" hnacku... 😠 pre nich je to rutina,jasne ale na druhej strane nemusia do cloveka rypat len preto ze sa trapi kvoli niekomu na kom mu moc zalezi...
sipcek a to este neviem co v tych infuzkach je 😝 no moja odtvedy zase namoze banan ani vidiet... 😀

martina46
14. feb 2009

och, to je strasne ☹
ja som bola s malou v nemocnici, ked mala pol roka, male sme ale nadstandard, takze to bolo "super" a este som kojila, takze bolo jasne, ze tam budem s nou. ale aj strasiu by som ju samu nenechala, to je jasne.

kili
14. feb 2009

Adamko bol 2x v nemocnici sám, raz, keď mal asi pol roka a bol tam 3t a potom mesiac v roku. ináč sme boli vždy s ním, ale vtedy to už nešlo a ja som si tiež potrebovala oddýchnuť, lebo toho už bolo na mňa dosť, tak som to aj uvýtala 😔

majulcek
14. feb 2009

martinka no u nas na infekcnom o niecom takom ako nadstandard ani nepoculi 😝 ja som byvala s nou na izbe ktora bola asi 2x3 metre a to nam nad hlavou viedli este take trubky alebo co to bolo,neviem ci nejaka ventilacia alebo co,tristvrte dna nam to tam hucalo...

majulcek
14. feb 2009

kili tak jasne,niekedy to proste nejde 😝

kili
14. feb 2009

majulcek, keď tu spomýnaš to infekčné, tak som si spomenula, že bol ešte tam, ale to už len nejaký týždeň a aj to nie tuším celý. to bol len chvíľku doma, čo bol mesiac preč, tak som ho ani pustiť nechcela ☹

sipcek
autor
14. feb 2009

martina-my sme mali tiez teraz nadstandard,bolo fajne.Mala este nechodi,tak som ju musela aj na zachod brat.Nevedela som ako sa zabezpeci postielka.Az den pred odchodom mi mamka vysvetlila.Take jednoduche a ja inteligent-ako mamka vravi-som na to neprisla. 🙂 Pred niekolkymi rokmi nebolo na 100%ze ked matka kojila tak mala istotu,ze ostane.Sestra musela syna nechat sameho kvoli nedostatku miesta.Spavala doma a odsavala mlieko.

majulcek,ja infuzkam verim,len som sa furt bala ci to netecie moc rychlo.Ked sa malej moc roztieklo,sla som sa pytat sestricky ci sa moze pozriet pre istotu.Problem bol,ze trebalo vazit pred a po kojeni a s tou infuzkou behat hore dolu po izbe.Mali ma uz asi plne zuby.Raz som sa opytala sestricky,ci to nejde rychlo,tak mi povedala,ze ona predsa po 20 rokoch praxe vie ako to ma ist.Potom som si vsimla,ze akosi tecie rychlo,tak ako napotvoru mala sluzbu ta sestricka,tak som jej povedala,ze som zakopla o stojan a roztieklo sa to.Pritom som sa toho ani nedotkla.Jasne,ze to bolo rychlo pustene a ja som musela robit zo seba idiota aby dosla pozriet.Nechcem tym urazat sestricky,to nie,len su situacie,ked je lepsie mat styri oci.

martina46
14. feb 2009

majulcek,
to bol zazrak, ze som ten nadstandard dostala, na internom jedine miesto - kramare
kili,
ako to adamko znasal?
ozaj, co nemozte spat? 😀

majulcek
14. feb 2009

kili tak maly je hrdina ked uz tolko vydrzal 😉

elenita
14. feb 2009

Ahojte, ja akurat tiez riesim taku dilemu, no dufam, ze v praxi k nicomu nedojde...mam dvojicky, syncek ma uz tyzden zapal priedusiek s astmatickou obstrukciou, podla nasej dr. to je na nemocnicu, ale ze ona sa usiluje nechat babatka doma, lebo ze nas pozna, ze sme zodpovedni rodicia a tak a ze v nemocke by mu davali len tie iste lieky, co predpisala ona...no ale uz tyzden sa mu to vobec nezlepsuje, niekedy ma vyslovene astmaticke zachvaty ☹
a ta moja dilema.....on je len na flasi, dcerka je dojcena...(on prsnik odmietal)Ak by s nim bola treba ist do nemocky, mozme to vyriesit tak, ze by s nim isiel manzel a ja by som zostala s malou doma? Nebola by som podla Vas krkavcou matkou? A ako vitaju v nasich nemocniciach oteckov?

kili
14. feb 2009

marti, on bol v pohode, na mne nie sú až tak závislí a vtedy už vôbec nie, teraz ma už viac vnímajú, ale vtedy som bola proste osoba, čo sa o nich stará 😔
on mal tiež svoju ručičku a tú si obdivoval, keď nič iné. vždy keď sa niečo dialo, čo nechcel, alebo sa nedialo nič, tak čumel na ručičku. ale hneď ako prišiel domov to prestalo 🙂

elenita
14. feb 2009

Este nieco, posledne dni je chora aj dcerka, ale zda sa mi, ze u nej to este nenabera take obratky.....a dalsie hypoteticka otazka....ak by bolo teba ist s oboma detmi do nemocnice, mame pravo ist tam ja aj manzel? Starostlivost o obe v nemocnicnom prostredi si ozaj neviem predstavit ☹

majulcek
14. feb 2009

sipcek no my sme mali zase opacny problem,nam stale tiekla akosi pomaly a stale nam to chodili nastavovat takze mala nesmela ani rucickou hybat len aby to bolo oki 😉
no vy ste mali nadstandard a ja taku kuticu 😀 ale zase co neurobime pre zdravie svojich deti..
a spat?no ja pomocujem vzdy,bo tedy mam klud a mozem v pohode sediet za pc 😉

sipcek
autor
14. feb 2009

boze,ja tu pisem take litanie,ze ani nestiham sledovat.
Kili,si odvazna,maly tiez,to je jasnacka. 🙂
martina-cakam kym sa mala zobudi,ostatni uz chrapu. 🙂