Nedostatok vitamínu D
Prosim Vas mamicky,stáva sa Vam ze zabudnete dat drobčekom vitamin D? Ja casto zabudam a uz fakt neviem ako si pomoct. Mala ma rok a pol a od roka odkedy nepije uz mliecko, zabudam totalne. Potrebujem pomoc. Viem ze ju to v buducnosti dobehne. Da sa to aspon trosku nahradit nejakymi potravinami? Dakujem za rady
@evulienkaeko ďakujem za odpoveď. Mam kvoli tomu velke vyčitky. Ja nech to mam aj pred ocami polozene zabudnem proste. Nastavila som si aj v mobile upomienky. Ale nezvonia mi iba mi to blikne a ked je aj mala na mobile tak sa stane ze to odstrani. Ked papa jogurt si este spomeniem a dam jej tam kvapky ale inak vobec. Bojim sa aj do buducna, aby ju to nejako neobmedzovalo, alebo nebola nachylna na zlomeniny.
Dobrý skúste zvýšiť príjem týchto potravín dočítate sa v článku, mam dcérku kt potrebuje max dávku vitamínu D mala som ten istý problém ako vy zabudla som
😥,, riešila som to aj s pediatrom presne o týchto potravinách sme hovorili, dnes má dcéra 9rokov ona nezabúda každé ráno si od 5rokov sama vezme vitamín v tobolke čiže keď zabúdate nezúfajte zvýšte príjem. Potravín a k tomu keď si spomeniete pridajte k aký vigantolu napr 😉❤️držte sa https://www.zdravy-recept.sk/vitamin-d.c13.html
Ja som veru zabudala často a to ani UM nikdy nepil, ale zas bývame dosť na slnku, najradšej celé dni vonku, takze si nerobím nejaké starosti
@greta321 Aj ja som zabudala. Urobila som si z toho ritual ze vzdy pred spanim ked ho prebalujem a davam pizamo mu natriem licka kremom a dam D.
Krem aj D mam hned vedla seba. Sice niekedy zabudnem aj nakremovat aj D ale zabudnem ovela menej.
Musis si to spojit s nejakou inou cinnostou co robis kazdy den, najlepsie v ten isty cas ako napriklad prvu vec rano alebo poslednu vec vecer.
Stačí dať raz za týžden - 7dňovú dávku. To povedala mne doktorka. D sa kumuluje a postupne vylučuje.
Kedze ja uzivam nejake tie lieky a vitaminy, tak Vigantol mam pri tom a ked si davam ja, tak dam aj Nikovi. Proste rano dam ked aj sebe a to neni sanca, zeby som nejako zabudla. Ono dbaj na to. Lebo fajn sice tohto co ja davam sa davaju len dve kvapky, ale zmozu vela.
Mam kamaratku, co ma problemy s kostami. Zlomeny krcok bedroveho klbu pred asi pol rokom a teda neni to nic prijemne a neviem si predstavit, ze by moj syn tomuto mal celit a len skrz to, ze by som ja zabudala na vitaminy.
Musíš si to nejako zariadiť, daj si budík ktorý bude zvoniť, urob si návyk, že ja neviem o 8 ráno, že proste deň čo deň, keď to urobíš 21 dní, už budeš mať z toho návyk a nezabudneš.

@greta321 inak ja som tiez zabudala, ale maly pije este rano a vecer a Nutrilon. No ja som si pomohla tak, ze som si devit kupila aj pre seba a ked zabudnem na maleho tak si niekedy spomeniem na seba. A mame to taky rirual po ranajkach, ze si obaja strekneme.