icon

Nedostatok vitamínu D

greta321
25. nov 2020

Prosim Vas mamicky,stáva sa Vam ze zabudnete dat drobčekom vitamin D? Ja casto zabudam a uz fakt neviem ako si pomoct. Mala ma rok a pol a od roka odkedy nepije uz mliecko, zabudam totalne. Potrebujem pomoc. Viem ze ju to v buducnosti dobehne. Da sa to aspon trosku nahradit nejakymi potravinami? Dakujem za rady

evulienkaeko
25. nov 2020

@greta321 inak ja som tiez zabudala, ale maly pije este rano a vecer a Nutrilon. No ja som si pomohla tak, ze som si devit kupila aj pre seba a ked zabudnem na maleho tak si niekedy spomeniem na seba. A mame to taky rirual po ranajkach, ze si obaja strekneme.

greta321
autor
25. nov 2020

@evulienkaeko ďakujem za odpoveď. Mam kvoli tomu velke vyčitky. Ja nech to mam aj pred ocami polozene zabudnem proste. Nastavila som si aj v mobile upomienky. Ale nezvonia mi iba mi to blikne a ked je aj mala na mobile tak sa stane ze to odstrani. Ked papa jogurt si este spomeniem a dam jej tam kvapky ale inak vobec. Bojim sa aj do buducna, aby ju to nejako neobmedzovalo, alebo nebola nachylna na zlomeniny.

lucindav
25. nov 2020

@greta321 ja mam tu fľaštičku položenú na detskej jedálenskej stoličke a hned ako mu rano davam raňajky, tak mu kvapnem do jedla 2 kvapky. Moj bol kojeny a teraz uz mlieko nepije ziadne tak sa snazim nezabúdať. Rovnako aj probiotiká davam.

nikpa
25. nov 2020

@greta321 ked dostane antibiotika budes jej dávať kazdy druhy den lebo budes zabudat? 🙄 jasne, stane sa ale nie pravidelne. Ja som mala flasticku položenú na linke a nehovor, ze raz za den ti nepadne na nu zrak aby si si spomenula...

fanfi
25. nov 2020

Dobrý skúste zvýšiť príjem týchto potravín dočítate sa v článku, mam dcérku kt potrebuje max dávku vitamínu D mala som ten istý problém ako vy zabudla som
😥,, riešila som to aj s pediatrom presne o týchto potravinách sme hovorili, dnes má dcéra 9rokov ona nezabúda každé ráno si od 5rokov sama vezme vitamín v tobolke čiže keď zabúdate nezúfajte zvýšte príjem. Potravín a k tomu keď si spomeniete pridajte k aký vigantolu napr 😉❤️držte sa https://www.zdravy-recept.sk/vitamin-d.c13.html

bluka2
25. nov 2020

Ja som veru zabudala často a to ani UM nikdy nepil, ale zas bývame dosť na slnku, najradšej celé dni vonku, takze si nerobím nejaké starosti

andreatytler
26. nov 2020

@greta321 Aj ja som zabudala. Urobila som si z toho ritual ze vzdy pred spanim ked ho prebalujem a davam pizamo mu natriem licka kremom a dam D.
Krem aj D mam hned vedla seba. Sice niekedy zabudnem aj nakremovat aj D ale zabudnem ovela menej.
Musis si to spojit s nejakou inou cinnostou co robis kazdy den, najlepsie v ten isty cas ako napriklad prvu vec rano alebo poslednu vec vecer.

mery34
26. nov 2020

Stačí dať raz za týžden - 7dňovú dávku. To povedala mne doktorka. D sa kumuluje a postupne vylučuje.

xeonela
28. nov 2020

Kedze ja uzivam nejake tie lieky a vitaminy, tak Vigantol mam pri tom a ked si davam ja, tak dam aj Nikovi. Proste rano dam ked aj sebe a to neni sanca, zeby som nejako zabudla. Ono dbaj na to. Lebo fajn sice tohto co ja davam sa davaju len dve kvapky, ale zmozu vela.
Mam kamaratku, co ma problemy s kostami. Zlomeny krcok bedroveho klbu pred asi pol rokom a teda neni to nic prijemne a neviem si predstavit, ze by moj syn tomuto mal celit a len skrz to, ze by som ja zabudala na vitaminy.

sabca99
29. nov 2020

Musíš si to nejako zariadiť, daj si budík ktorý bude zvoniť, urob si návyk, že ja neviem o 8 ráno, že proste deň čo deň, keď to urobíš 21 dní, už budeš mať z toho návyk a nezabudneš.