Negativizmus u ročného dieťaťa
Ahoj, boli sme na kontrole na Neurológií a syn tam príšerne pri vyšetrení plakal. Napísala nám do lekárskej správy, že je negativistický.Máte s takýmto niečim skúsenosti?
moja dcerka v roku videla neznameho cloveka ktory sa k nej ozval a straaaasne plakalaa (je inak pdla mna velmi usmievave a pokojne dieta ) a nie este aby s nou nejaka lekarka nieco robila ani teraz ju nemoze normalne vysetrit lebo strasne place-proste vela deti sa lekarov boji-ziadny negativizmus v tom nevidim 😉 -ale ja nie som odbornik 😀
@ivikuska28 co, to uz aj take male deti musia spolupracovat u dr??:-O
...toto je jedna z tých situácií, ktoré nemaju absolutne, ale absolutne ziadnu výpovednu hodnotu...........................negativisticky, oportunistický, nespolupracujúci, odťažitý......totálne hlúposti v takom veku. Tá správa nemá pre nikoho význam (teda ten negativizmus), jedineho koho rozrusi si ty, a celkom zbytocne.
@awalancha3 Na neurológiu chodievame do rizikovej poradne. Stále tam bola taká staršia pani doktorka, tá ho vždy pochválila a vyšetrila ho aj keď plakal a nikdy nepovedala nič o tom, že je bojazlivý a negativistický .Teraz tam bola nová mladučká lekárka a hneď nás takto zdiagnoztikovala 😕 On je inak veselé dieťa, vyhľadáva spoločnosť či už detí či dospelých, iba u lekárov je takýto...
@veriiii tak to vyzerá, že niektorí doktori chcú aby aj ročne dieťa poslušne sedelo a nechalo sa vyšetriť bez protestov ako dospelý človek 🙄
Pobavila si ma a môjho manžela tiež. To som netušila, že už ročné deti sú v období negativizmu. No ale keď to povedala mladá skúsená pani dr., tak to všetky deti čo plaču sú vlastne negativistické. Toto síce nemá s týmto nič, ale môj otec bol u svojho obvodného lekára, ktorý vyšetruje výlučne od počítača. Raz keď prišiel ohľadom prefačovania zašívanej ruky, tak lekár sa sám podujal ruku prefačovať. 2x mu padol obväz na zem a takým špinavým obväzom mu tretí krát ranu obviazal. Oco sa naň oboril, že čo to má znamenať a povedal mu, že ako dr. stojí za nič, jediné čo mu ide, tak ťukanie do počítača. Od tej doby má môj otec napísané v karte "syndróm bieleho plášťa". No, otvoril si ústa na dr. a hneď mu dal diagnózu.
boze moj syn donedavna vrestal ako pavian u dr/ a to doslovne/, dr. musela za nim behat po celej ambulancii aby ho vedela vobec popocuvat a co ma byt
troska mimo temy, ale ja som si po porode precitala v sprave ze : nespolupracovala.... Jedine co ma napadlo je ze mi vytkli ze som sa napila... ale smutne ze mi take napisali do spravy... sa potom gynekolog velmi cudoval... doktori su velmi cudny

@ivikuska28 to znamena,ze nespolupracoval tak ako by si lekar pri vysetreni prial,..nic si z toho nerob,mne tak povedali ,sice len povedali ked dcera bola v nemocnici a hrozne plakala na vizite,.../mala vtedy 2,5 roka/