Negatívne výsledky diagnostiky autizmu
Dobry den, prosim Vas ma niekto taku skusenost, ze bola u dietata vykonana diagnostika na autizmus, prip. ina “porucha” a z vysetrenia nic zavazne nezistili a povedali ze dieta nema ziadnu Dg. a je zdrave? Dakujem
@anonym_autor no veď sa tešte, nie? A kde je problém?
ale áno. na jednom vyšetrení žiaden nález a v druhom diagn. PAS.
to isté mi vraveli aj uč. v mš. že rodičia donesú 2 papiere z dvoch vyšetrení v rôznych centrách a výsledky rozdielne. V jednom je diagnóza a v druhom diagn. nevideli
@anonym_autor áno, my sme ten prípad a syn je naozaj zdravý 🙂
⭕Hladaj vo forach, melie sa tu take obden. Nemas za co.
@anonym_d5f10b ano, predtym ako som zalozila diskusiu som hladala, avsak nenasla som. Asi neviem hladat 🙂 ale dakujem ze radu
@anonym_autor no veď sa tešte, nie? A kde je problém?
@anonym_4f7cb6 ???? Nerozumiem. Dala som otazku. Nikde nepisem, ze my mame takuto skusenost. Ani ze mame problem. Dakujem “za odpoved k veci”
@anonym_autor kto ti robil diagnostiku? Tým by som možno začala.
ale áno. na jednom vyšetrení žiaden nález a v druhom diagn. PAS.
to isté mi vraveli aj uč. v mš. že rodičia donesú 2 papiere z dvoch vyšetrení v rôznych centrách a výsledky rozdielne. V jednom je diagnóza a v druhom diagn. nevideli
@anonym_8dbb15 dakujem. Hej toto je smutne, ked ani odbornici sa nevedia zhodnut na tom, ci ma dieta nejaku “poruchu” alebo nie,..
ja mam skor pocit ze v dnesnej dobe ked daju dieta zdiagnostikovat u odbornika tak kazdemu vyjde nejaka “odchylka” … preto som sa pytala na realnu skusenost ci existuje aj dieta ktoremu nezistili nic..
@anonym_autor kto ti robil diagnostiku? Tým by som možno začala.
@anonym_08d888 mne nikto 🙂 a ani dietatu ak sa pytas na to, ale ak vies poradit odbornika, mozes dat tip. Zaujima ma to z hladiska ako som uz pisala vyssie.. teda minule sme sa akurat o tom bavili s kolegynou ze mame taky pocit, ze dnes ak by prislo akekolvek dieta do SCPP tak by dostalo diagnozu. Ale mozno sa mylime. Tak ma zaujima realna skusenost, lebo v mojom okoli nepoznam. Vdaka 🙂
dcere v 2.5 vylucili PAS ale v 13r nás to dobehlo a ukazal sa 😬
Nám tiež, pas vylúčená syn 10 rokov ale mal rečovú dysfaziu, dnes hovorí dvoma jazykmi
@kacena4 Zaujímavé. A aká forma PAS je z toho nakoniec? Stotožnila si sa s Jánošíkovou vtedy? Nepochybovala si o závere?
@lentilka asperger, vedela som ze 2.5 je skoro na dg. ale skusili sme. preto sme riesili nks ked odporučila. mam aj starsieho pas tak som vedela co a ako. potom som to uz neriešila, nebyt pediatra ktory nas poslal ze nech vieme co a ako tak by sme ani nesli. fungovala relatívne ok, dobre kompenzovana.
@lentilka asperger, vedela som ze 2.5 je skoro na dg. ale skusili sme. preto sme riesili nks ked odporučila. mam aj starsieho pas tak som vedela co a ako. potom som to uz neriešila, nebyt pediatra ktory nas poslal ze nech vieme co a ako tak by sme ani nesli. fungovala relatívne ok, dobre kompenzovana.
@kacena4 podobne to mám aj ja doma, u staršieho mám podozrenie ja od 10r. a mladší vyzerá byť kopia, plus nejaké veci navyše, takže tiež ideme p. Lazíkovej, ale až vo febr. dostal termín. už bude mať 5. Chcem to vedieť ja ako matka, či sa mýlim, alebo nie a potom ľahšie budem vedieť riešiť problem, ak nastane, hlavne čo sa týka školy a spoločnosti, v kt. žijeme.
Nemám skúsenosti, že by niekde za každú cenu niečo našli a tých detí, o ktorých viem, že boli na vyšetrenie je hodne. Pár rokov dozadu sme však presne vedeli, čo nám od jednej "odborníčky" prinesú rodičia - jej správy totiž boli ctrlC ctrlV ... A tiež sa nám už stalo, že v jednom zariadení nediagnostikovali nič, ale dieťa evidentne problém malo, iné zariadenie potvrdilo naše podozrenie. Je to hodne o ľuďoch.
@anonym_autor pas je trochu komplikované, u mojej známej boli u dieťaťa príznaky, ale nechceli mu dať "nálepku", až tuším v 6r. definitívne dostal diagnózu PAS. Dovtedy mal od len od pediatričky v papieroch podozrenie na PAS, ale dr. tuším neurológ, či kto to rieši, priamo nepotvrdil, že má PAS. Ono tá nervová sústava u detí sa vyvíja, čiže tí odborníci niektorí si môžu chcieť dať načas s jednoznačnou škatuľkou. Jasné, že niekto zas môže mať úplne jasné príznaky trebárs v 4r., niekto slabšie, že to nie je jednoznačne, atď. Plus aj lekári sú ľudia, jeden sa tvári ako odborník, že jasné PAS, druhý povie, že mamička čo vymýšľate, to je teraz len taká móda, je to normálne zdravé decko, žiadne PAS nemá... A máš dva papiere na to isté dieťa. Kamoška mala toto zas s ADHD - jeden lekár, že dieťa má ADHD a druhý, že žiadne ADHD , normálne dieťa, len trochu živšie. No tak si vyber 🤷. Tiež ostala z toho "múdra".
@anonym_autor pas je trochu komplikované, u mojej známej boli u dieťaťa príznaky, ale nechceli mu dať "nálepku", až tuším v 6r. definitívne dostal diagnózu PAS. Dovtedy mal od len od pediatričky v papieroch podozrenie na PAS, ale dr. tuším neurológ, či kto to rieši, priamo nepotvrdil, že má PAS. Ono tá nervová sústava u detí sa vyvíja, čiže tí odborníci niektorí si môžu chcieť dať načas s jednoznačnou škatuľkou. Jasné, že niekto zas môže mať úplne jasné príznaky trebárs v 4r., niekto slabšie, že to nie je jednoznačne, atď. Plus aj lekári sú ľudia, jeden sa tvári ako odborník, že jasné PAS, druhý povie, že mamička čo vymýšľate, to je teraz len taká móda, je to normálne zdravé decko, žiadne PAS nemá... A máš dva papiere na to isté dieťa. Kamoška mala toto zas s ADHD - jeden lekár, že dieťa má ADHD a druhý, že žiadne ADHD , normálne dieťa, len trochu živšie. No tak si vyber 🤷. Tiež ostala z toho "múdra".
@anonym_af6fb1 s tym diagnostikovanim u roznych odbornikov - prave preto casto byvaju 2 rozdielne posudky lebo rodicia chcu silou mocou vediet od roznych odbornikov nazor a casto su potom vysledky skreslene ak sa diagnostiku v kratkom obdobi po sebe. a vyjde z toho, ze vsak dieta je ok, hoci ma len odpozerane z predchadzajucej diagnostiky spravanie
Môj syn mal tiež podozrenie na autizmus, ale nakoniec je ok, len mal nejaké tie prejavy 🙂
@kacena4 aj môžeš napísať, kde vám ho vylúčili a kde diagnostikovali?
ahojte, ďakujem všetkým za odpovede
Ahojte, prosim, ti, co ste boli na vysetreni u Lazikovej, niesli ste na prve vysetrenie aj posudky/vyjadrenia od uciteliek v skolke/skole? Nasa ma 4 roky, v marci mame termin u Lazikovej, zo skolky avizuju problemy, tak aj preto ideme.

⭕Hladaj vo forach, melie sa tu take obden. Nemas za co.