icon

Negatívny screening u dojčeného novorodenca

15. okt 2025

Je tu niekto koho dieťa v nemocnici nejedlo ( umelé mlieko) len kojene a teda nevieme / neviete či si reálne niečo z prsnika vytiahlo ( úbytok hmotnosti má zrejme každý novorodenec) - a screening vyšiel negatívne pripadne ina skúsenosť a podelíte sa ?

Dakujem 🙂

sisa_s
15. okt 2025

Ako suvisi kojenie, nekojenie a screening?

deti95060810
15. okt 2025

lekári už presne vedia koľko novorodenec môže schudnúť po narodení.
ak bude bábo veľa chudnúť - domov vás nepustia. uvidíš čo povie lekár.

autor
15. okt 2025
@sisa_s

Ako suvisi kojenie, nekojenie a screening?

@sisa_s velmi

sisa_s
15. okt 2025

Nerozumiem, co sa vlastne pytas..screening negativny = dieta zdrave, co s tym ma to, kolko si z prsnika vytiahlo, nevytiahlo babatko? Ak chces odpovede, tak napis aj nieco viac ako "velmi"

maryetta
15. okt 2025

Ja som mala kopu mlieka. Jedlo a predsa chudlo. Je to ok. Hlavne sleduj ci ma pocikane a pokakane plienky 😉

lenja123
15. okt 2025

@anonym_autor napíš aspoň, ktorý skríning myslíš, keďže novorodencom sa ich robí viac rôznych.

sisa_s
15. okt 2025
@lenja123

@anonym_autor napíš aspoň, ktorý skríning myslíš, keďže novorodencom sa ich robí viac rôznych.

@lenja123 v nadpise, ktory admin zmenil, spominala screening z paticky, preto nerozumiem, co sa pyta

heln
15. okt 2025

@anonym_autor vo vasej porodnici nemaju vahu a babatko sa nevazi pred a po krmeni?

lenja123
15. okt 2025
@sisa_s

@lenja123 v nadpise, ktory admin zmenil, spominala screening z paticky, preto nerozumiem, co sa pyta

@sisa_s tak pri tomto skríningu je potrebné, aby dieťatko prijímalo potravu, keďže sa vyšetrujú metabolické ochorenia, ktoré sa môžu prejaviť až po dostatočnom príjme stravy. Neviem, aké staré je dieťa zadávateľky, ale keď má už aj výsledky, tak predpokladám, že už má viac ako pár dní. Ak by boli akékoľvek nejasnosti, alebo by bol neistý výsledok odberu, tak sa odber opakuje do veku dvoch týždňov

lenja123
15. okt 2025
@heln

@anonym_autor vo vasej porodnici nemaju vahu a babatko sa nevazi pred a po krmeni?

@heln toto váženie je už dosť zastaraný spôsob, ktorý sa dnes robí už len v indikovaných prípadoch, nie u všetkých detí.

denithestrange1993
15. okt 2025

@anonym_autor je urcita odchylka +- kolko moze dieta schudnut po porode a krivka ako by malo dalej priberat. Lekari zhodnotia. Po prepusteni z nemocnice budete chodit na caste poradne kde sa babo vazi,meria. Neboj oni to maju pod kontrolou,aby dieta prospievalo.