Negatívny screening u dojčeného novorodenca
Je tu niekto koho dieťa v nemocnici nejedlo ( umelé mlieko) len kojene a teda nevieme / neviete či si reálne niečo z prsnika vytiahlo ( úbytok hmotnosti má zrejme každý novorodenec) - a screening vyšiel negatívne pripadne ina skúsenosť a podelíte sa ?
Dakujem 🙂
lekári už presne vedia koľko novorodenec môže schudnúť po narodení.
ak bude bábo veľa chudnúť - domov vás nepustia. uvidíš čo povie lekár.
Nerozumiem, co sa vlastne pytas..screening negativny = dieta zdrave, co s tym ma to, kolko si z prsnika vytiahlo, nevytiahlo babatko? Ak chces odpovede, tak napis aj nieco viac ako "velmi"
Ja som mala kopu mlieka. Jedlo a predsa chudlo. Je to ok. Hlavne sleduj ci ma pocikane a pokakane plienky 😉
@anonym_autor napíš aspoň, ktorý skríning myslíš, keďže novorodencom sa ich robí viac rôznych.
@anonym_autor vo vasej porodnici nemaju vahu a babatko sa nevazi pred a po krmeni?
@lenja123 v nadpise, ktory admin zmenil, spominala screening z paticky, preto nerozumiem, co sa pyta
@sisa_s tak pri tomto skríningu je potrebné, aby dieťatko prijímalo potravu, keďže sa vyšetrujú metabolické ochorenia, ktoré sa môžu prejaviť až po dostatočnom príjme stravy. Neviem, aké staré je dieťa zadávateľky, ale keď má už aj výsledky, tak predpokladám, že už má viac ako pár dní. Ak by boli akékoľvek nejasnosti, alebo by bol neistý výsledok odberu, tak sa odber opakuje do veku dvoch týždňov
@anonym_autor je urcita odchylka +- kolko moze dieta schudnut po porode a krivka ako by malo dalej priberat. Lekari zhodnotia. Po prepusteni z nemocnice budete chodit na caste poradne kde sa babo vazi,meria. Neboj oni to maju pod kontrolou,aby dieta prospievalo.

Ako suvisi kojenie, nekojenie a screening?