icon

Nekľudné mesačné bábo po nakojení

brinkley
3. mar 2013

Ahojte,mam mesacne babo a ako ho nakojim,papa tak kazdu hodinku - dve , priblizne 15-20 minut-sama pusti bradavku, zacne byt velmi nekludna.Aj si odgrgne ale zacne sa velmi stahovat,trase nozkami,a velmi place,chvilu je kludna potom sa strhne a zacne kricat.Toto trva az kym ju neucicikame na rukach a nezaspi od unavy,potom je uz kludna.Opakuje sa to zas ked sa napapa.Robi to asi treti den.Ja som jedla myslim vsetko ok,mrkvovu polievku,vanilkovy jogurt,ryzu a kur.maso na prirodno a jablka,takze myslim že zo mna by to nemala mat.Koliku tiez myslim nema,vetry odchadzaju,kaka 3-4x denne.Zajtra planujem ist k lekarovi,len sa pytam ci nahodou nemate niekto skusenost.Dik.

muca1212
3. mar 2013

Ahoj, no môže to byť skrytý reflux keď sa jej vracia mliečko naspäť, skús ju kojiť v polohe že bude mať vyššie hlavičku ako telo aby jej to stekalo dolu a po odgrgnutí ju nos chvílku vzpriamene. Ale kľudne ju aj môže bolieť bruško kým jej cestuje mliečko do žalúdka. Niekedy sú tie tráviace cesty ešte nezrelé, neboj to sa zachvílku ustáli a bude dobre 🙂

aristka
3. mar 2013

a máš dosť mliečka,lebo po mesiaci sa zvyšuje náročnosť dieťaťa na mliečko a všimni si aj farbu stolice ak je do zelena sú to hladové stolice

brinkley
autor
4. mar 2013

Mlieka mam dost,stolicu ma prazenicovu ,skor to asi bude ten reflux,co sa robi v tom pripade?

csina
4. mar 2013

@brinkley my máme presne rovnaké prejavy...ale s tým rozdielom, že náš aj veľmi grcká, čiže reflux ako vyšitý... ☹ mala ho aj mladšia dcérka a pochodili sme lekárov a jediné, čo nám dali bol Nutriton na zahustenie mliečka..ale to zase sťažuje trávenie a vyprázdňovanie, čiže sme to ani nebrali.. polohovať je asi najlepší spôsob.. a k tomu sa pridruží aj nezrelé trávenie, lebo počujem ako sa mu to v brušku preháňa a máme tiež veselo..

brinkley
autor
4. mar 2013

@csina no prave aj ona grcka.ale napr.v noci sa pekne naje,odgrgne a spi.Ako to riesite?Treba prezit?

vevegom
4. mar 2013

najistejsie je ist k Dr., ale podla mojich skusenosti - treba ucicikat a preckat. Su to este velmi malinke babatka. Hladova stolica je jedine ked je sucha a reflux ked grcka prudom. Pokial je to len grckanie trocha po jedeni je to v poriadku. Babatka proste plackaju a grckaju. ak je to do pol roka - je to uuuuplne v pohode. Treba vydrzat a tesit sa ze ich mame aj ked je to vela o strachu o nich :- ) Neboj bude ok.

csina
4. mar 2013

@brinkley tak my grcáme stále...každú chvíľu, či ho nosím, alebo nie..niekedy odgrcne trochu čerstvého mliečka, niekedy natrávené..niekedy úplne husté ťahavé, zrazené, smradlavé ..fuj... no a niekedy ma celkom zaleje.. či ho dám, alebo nedám odgrgnúť...nezávisle... v noci ho dojčím poležiačky, nedávam odgrgnúť, len keď sa preberie a vidím, že ho skrúca... a grcká menej... Rada by som ťa potešila, že reflux po pol roku mizne... aj nám tak bolo povedané...ale dcérka mala do viac ako roka a pol... a mám podozrenie, že nikdy celkom nevymizol a zostali aj nejaké ťažkosti dodnes..má 3...
neriešila by som to na tvojom mieste, pokiaľ prospieva, primerane priberá.. pretože na gastroenterológii vás akurát potrápia vyšetrením, či má reflux a prebieha to tak..že prídeš s dieťatkom, ktoré nesmie niekoľko hodín pred vyšetrením jesť.. sonom pozrú bruško, tam ho nakŕmiš a znova sono..a v podstate ti len potvrdia, že ide o reflux.. je to niekoľkohodinová tortúra v čakárni a v podstate nič sa s tým nerobí..napíšu Nutriton... Riešia len závažné prípady, kedy sa to chirurgicky napráva...ale to nebude váš, ani náš prípad... len z toho musíme vyrásť.. časom prídeš na to, čo vám vyhovuje...pri dcérke to bolo to, že po dojčení som ju opatrne prehodila na bruško, a spokojne spala ďalej... pri malom len niekedy toto zaberie, on je nerád na brušku, takže len, keď je veľmi unavený a nevládze sa brániť, pretože to je potom efekt presne opačný... niekedy ho nechám ležať, niečo proste vygrcne a niekedy ho nosím..ale je to jedno.. lebo keď bdie..tak grcia stále... držím palce, aby ste to rýchlo prekonali..

@vevegom prosím ťa, ako vyzerá suchá stolica u dojčeného dieťatka..?

baciatko
4. mar 2013

nasa situacia je presne ako pise @csina, dietatko 7 mes. so silnym refluxom, ale zvlada sa to skutocne lepsie po 6.mesiaci... u nas pomahali homeopatika a tiez by som pripadne skusila vynechat mliecne potraviny (teda aj ten jogurt).

brinkley
autor
5. mar 2013

Boli sme na Kramaroch a sono bolo v poriadku,zaver dali ako kolika,no neviem.Pediatricka mi poradila nejaky liek gastro...nieco,nevedela presne ako sa vola,je to na znizenie kyseliny,lebo sa jej zda,ýe malu drazdi skor kyselina z toho grckania.Neviete prosim o aky liek ide?dik

vevegom
5. mar 2013

@csina bobky ako u vacsich deti a bolest pri kakani. prazenicova stolica je uplne v poriadku. Do konca aj stolica do zelena az tirkisova ... a ten reflux je presne ako pises. Podla mna dnes vela pediatriciek mylne dava tuto diagnozu. Deticky proste grckaju a naozaj ak to nejde prudom na ziadne vysetrenia netreba ist ....

zonjushe
5. mar 2013

@brinkley pises, ze si jedla jablka..pozor, supka velmi nafukuje!!!..tak jedine olupane..

csina
5. mar 2013

@vevegom pytala som sa preto, lebo ma trosku prekvapil vzhlad stolice u maleho.. kakava priemerne kazde 4 dni, co by u plne dojceneho bolo ok.. len zvlastna mi prisla prave konzistencia.. velmi husta a objemna, farba bola ako vzdy.. len mam pocit,akoby sa mu to v brusku hromadilo a cim dlhsie nekaka, tym viac grcka.. po vyprazdnení sa mu ulavi.. chapem to tak,ze traviaca sustava stale este dozrieva, ale rada by som mu pomohla,len nechcem zatial zasahovat mechanicky, rurkou alebo tak..

baciatko
8. mar 2013

@brinkley tvoja pediatricka myslela asi gastrotuss, aj my sme ho mali doporuceny na skusanie...no pravdupovediac som ho dala max 5x, malemu to nepomahalo a je tam priliz vela chemie. koliky sa vazne daju celkom pekne zvladat homepaticky, alebo nam niekedy pomahali aj take "white noise" zvuky (pustali sme z CD 😉)

vevegom
11. mar 2013

pri dojcenom dietatku je kakanie 1/4 dni uuuplne v poriadku, moja mala rekord 17 dni a doktorka mi vravela ze mala rekormanku 21 dni 🙂 Stolica nesmie byt sulcekova, rozpadavat sa ako trus ... toto co opisujes je myslim ok, ale samozrejme konzultuj so svojou detskou dr. Ja som mala stastie ze manzel je dr. a v rodine mam aj velmi mudru a skusenu novorodenecku dr. /preto som taka mudra 🙂))/