Nekontaktné bábätko: Skúsenosti a obavy z autizmu
Ahojte baby mam nekontaktné bábätko a bojim sa aby nebol do budunocsti autista ... máte skúsenosti? Ďakujem
😂😂😂😂😂😂🍿baby nehanbite sa. Netreba setrit mna by blokli uz
Počkaj co? To ma spolu nejak súvisieť?
Moje dieťa do roka, možno troska viac vôbec nebolo kontaktné. Na rukách vôbec, nosič vôbec, spať na mne vôbec, pusinky vôbec... Nechcel, reval, nepáčilo sa mu to. Potom to prešlo, teraz hocikedy príde, potuli sa, povie ľúbim ta maminka, vyžaduje dotyky, miluje skrabkanie...ale keby sa to nezmení, je autista? Ja mam pocit ze ľudia silou mocou chcú dat dieťaťu nálepku a hľadajú každú jednu smietku aby sa mohli niečoho chytiť.
Prestan pozerat videa kde vrieskajuce decko sklapne len co sa mu -mama influencerka- prihovori/ privinie/ chyti.
Su to blbosti 😄
Vyvediem ťa z omylu rovnako môže byť autista kontaktné dieťa ako nekontaktné a rovnako ani jedno z nich autizmus mať nemusí ...
@nin12345 nie nechcem pobúriť ľudí iba som prvýkrát mamou tak sa pýtam
Mas priveľa času 😁 Som tehotna s 3tim a večer rozmýšľam, či sa cez deň vobec pohlo. Moj bratranec začal byť "kontaktny" pri prvej frajerke v 14tich 😏
Každá z nás bola 1x mamou ale niektore ženy vedia používat zdravý sedliacky rozum.
Mám skoro dvojročné nekontaktne dieťa a nemám pocit že by bola autistka
Aj ja som nekontaktna stará koza a autista nie som. Nehľadaj problém kde nie je.
Kolko ma a ako sa to prejavuje?
A ake stare je to babatko?
Chapem Tvoje obavy. Strachovat sa takto vopred je vsak uplne zbytocne. Ries situaciu, az ked nastane.
Ziadno Ti nepomoze, ked Ti sto ludi napise, ano, moze to byt znakom a dalsich 100, nie, nie je to znakom.
Je vela chorob, diagnoz a inych nebezpecenstiev, ktore cihaju na nase deti. Pokial sa vsak nic nedeje, je uplne zbytocne nad tym rozmyslat a trapit sa pre to.
PS: tiez mam dieta, ktore bolo extremne nekontaktne, teraz je uz 14 rocny pubertak a autista urcite nie je. Naopak, flaka sa po vonku s chalanmi a nosi domov frajerky 😀
Mam dve deti - 2r dcera totálny maznak a vkuse pusinkovanie. Druhorodený úplný opak - totálny nezáujem o mamu. Akože je pravda, že druhé dieťa sa len tak akosi popri nás vezie, keďže prvá je hyperaktivna, preto aj toho kontaktu medzi nami nie je až tak veľa. Ale v živote by mi nenapadlo uvažovať o autizmu 🙃
Toto je iny extrem😳😳😳😳
Spýtaj sa na to pediatra. Ak by neudržiavalo očný kontakt tak až potom by som to riešila ale chápem ťa. Nechápem tieto ostatné komentáre trápne
Ako sa to prejavuje a čo pediater hovorí?
Len pýtaš sa hlúposti....autizmus sa v drvivej väčšine diagnostikuje až po 3roku......a to z dôvodu, že malé deti majú veľa znakov typických pre autizmus ale z nich vyrastú.....ty sa pýtaš na bábo, čo je už uplne iný level (bábo a autizmus)....
@mogaa prepáčte, ale ozaj by bolo fajn keby ste mamicky co maju nejaký strach o dieta hneď nehejtovali.... ja napríklad mam 8 mesačne bábätko a keďže už jedno dieťa s PAS už mám a mam obavy o tuto maličkú, pretože sú tu určite veci ktoré bežne dieta robi (aj také bezne mam ;) ) a dieta s nejakým vyvinovym problémom nerobí alebo je tam niečo narušené..a predstavte si ze s takým malým babom sa dá robiť intervencia. Napríklad zaciname videotrening interakcii a ideme ku klinickej logopedicke budúci týždeň. Pretože čím skôr viete stratégie ako dieta nejak zaujat a pomoct s komunikaciou, tým je jeho budúcnosť svetlejšia ...... pretože aj keby nakoniec žiadnu diagnózu nemalo, tak intervencia neuškodí. Nikto nechce dieta v takom veku diagnoatikovat. Ale ako matka, ktorá aj už prešla všeličim, môžem povedať, ze ak sa vám.nieco nezda, nedajte sa odradit a hľadajte pomoc 🙂
Autorka, neuviedla si vek bábätka. To je dosť podstatné. A v akom zmysle myslíš, že nie je kontaktné? Nechce, aby si ho brala na ruky, dotýkala sa ho, odťahuje sa od Teba...? Očný kontakt má aký? Hlavne napíš, koľko má mesiacov a čo presne sa Ti nezdá. Lebo si dala takú všeobecnú otázku, na ktorú nikto nepozná odpoveď🙈
@bubkalienka prepáčte ale ide o bábätko...ak by mi niekto povedal že má strach z autizmu pri 1,5-2ročnom dieťati ok, to beriem...ale pri bábätku? to už je vážne prehnané...
@mogaa tak z vlastnej skusenosti to prehnané byt absolútne nemusi... druhý syn s PAS od narodenia na nas nepozeral vyhýbal sa pohľadu nereagoval skoro vôbec a verte keď máte malé bábätko ktoré na vas ani len nepozera ani nič a doslova vás ignoruje, tak viete že to nie je ok. A dá da aj s takým malý robiť intervencia keď osloví odborníkov. Píšem vseobecne, lebo meviem viacej informácií ale vidím tu ako každá mamka keď napíše že sa jej niečo nezdá, ako tu každý píše hejty a posmesky.....ženy radím vám nedôveruje si tie matky, raz sa môžete ocitnúť v ich situácii alebo niekto vám blízky, a už vám tak vtipno nebude. To myslím v dobrom. Nevravím ze hneď to musí byť problém, keď matka niečo pozoruje ale často, veľmi často ma matka 6 ty zmysel na taketo veci. Len chcem povedať ze môžete nájsť pomoc aj v takom malom veku. Mňa teda nikto nevysmial z odborníkov-mala ma 8 mesiacov, a povedali ze som prisla včas. Nech si niekto tuka na čelo, ale ja si aspon nebudem vyčítať v budúcnosti ze som nespravila dosť🙂
@bubkalienka presne tak

To myslis vazne alebo je to tema na poburenie ludi?