Neprirodzená chôdza
Ahojte mame 2.5r syna ktorý chodí tak že si neskutočne kladie špičky pri seba pri každom kroku. Boli sme pred rokom s ním že nech ho doktor kukne a že čo riešim má čas. Prešiel rok a odpoved tá istá. Iná doktorka povedala iné a mame cvičiť. Dvíhať predmety a chodiť bedničky po kamienkoch úprimne syn ani pri jednom nespolupracuje a to som myslím skúšala fakt všetko. Odmenu, vyhrážanie, motyvovanie no úplne to má pase. Čo by ste mi poradili a prepísala samozrejme topánky ale tie sa musia usit. A muž chodí ale čapce dovnútra a nechcem nič zanedbať . Lebo aj keď chodí a upne to pripadá že sám pod sebou padá ako kladie nohy . Alebo čo mám ešte podniknúť aby som mu zabránila deformátor nohy.Ps. Kupujeme len s Protetiky topánky mu
@limenka nam pediater povedal (pretoze sa mi zdalo, ze syn ma riadne xaky), ze su dva typy: deti s nohami do X a deti si nohy do O. v nasom pripade nam odporucil nic nerobit, lebo je to uplne normalne a casom sa to upravi. (mal pravdu) hovoril, ze akykolvek zasah teraz mu viac uskodi ako pomoze.
neviem, skuste navstivit viac odbornikov, ak vam povedia, ze je ok. tak sa nestresovat.
a čo k neurológovi? moja dcéra chodí tiež po špičkách. chodíme raz za pol roka k neur., ale dcéra má DMO diparetickú formu. Viem že deti špičkujú aj pri skracovaní achilovky, pri autizme, pri DMO..... Určite to treba vyšetriť , lebo tých diagnóz je viac... Ani my vlastne neviem prečo špičkuje - lekárka len pozrie, skonštatuje a napíše do správy....
@bonaqa2013
On nespickuje teda ak myslíš to že má chodiť po špičkách to nie on ich pri chôdzi tak kladie k sebe
@limenka oni sa majú ohlásiť? to isto.... dávno tvoje číslo niekde zapotrošili..... S takými som sa už stretla.... a potom som dostala odpoveď - my sme zabudli .... 😲 😲 😲
@bonaqa2013 vieš neviem prečo ale ona hovorila že jed mal rok že mame počkať a teraz mi povedala jej syn captal a spravilo sa to mu ale čo mám čakať do jeho 6r ja sa hlavne všímam sama a ona neni zlá len koľko krát povi aj jej DTi to maly a sú normálne ale ja som asi nenormálne keď riešim
@limenka už by som aj išla k ďalšiemu odborníkovi.... aby si potom nedostala odpoveď že kde si bola doteraz....ako moje sesternice. tiež chodili od lekára k lekárovi a potom keď sa dostali po neviem koľkých mesiacoch k odborníkovi tak dostali odpoveď že kde boli doteraz - už bolo takmer neskoro...A pritom predtým každý len krčil plecami, popr. to nič nie je....to sa spraví časom....
@bonaqa2013 už som prvý krát čakala dosť dlho a tel mi nedvíhali až na mail že majú veľa prišla som tam 1x a na recepci nikto až keď som sa Dočítala na nástenkách možno smola alebo nedostatok ľudí som vymakla
@bonaqa2013
Presne o to sa mi jedna nakoľko v rodine sú s nohami problémy ja nič nenechám na náhodu lebo dieťa rastie a treba určite veci odchytiť vcas

Chod do SNOP na záhradníckej ul. Civilizácii sa da aj v Harmony v Dubravke, su tam dobrí terapeuti