icon

Nervové záchvaty u dvojročného dieťaťa

4. apr 2021

Ahojte mamičky, ako zvládate alebo ako riešite nervičky u 2 ročných deti? Mala ma 2 roky, nevie ešte dobre hovoriť stále bola dobrá ale posledné týždne sa to s nou nedá vydržať za všetko plače, búcha si hlavku do podlahy, je nervozná. Ked sa jej opýtam prečo to robí tak iba reve. Myslíte že je to normálne ?

karhu
4. apr 2021
nikpa
4. apr 2021

Áno, normálne 🙄 máme to za sebou, rovnaký priebeh. Keď sa synovi niečo nepáčilo, nervy, rev, búchanie hlavy, kopanie, hádzanie vecí a to kdekoľvek sme boli. Hlavne jej zabrániť aby si neublížila alebo niekomu inému. Ja som keď sa dalo podložila niečo pod hlavu nech si ju nerozrazi a keď chcel útočiť aj ja nás tak som mu chytila ruky, že nás to bolí a nesmie nikoho biť. Tiež sa u nás osvedčilo že sme ho namiesto búchania hlavy naučili búchať päsťou do steny a tak sa vyventiloval keď to na neho prišlo. Alebo keď som už videla, že prichádzaju nervy na neho tak odpútanie pozornosti, napr.aha letí lietadlo platilo na neho vonku ale zase nie vždy to zabralo. Inak to prešlo až keď nastúpila reč a vedel povedať čo chce. Takže zatiaľ len veľa trpezlivosti...

elizabet173
4. apr 2021

je to úplne normálne, jej nervová sústava sa vyvíja, ona nedokáže ešte zvládnuť emočne určité situácie a tým, že nerozpráva, to má ešte sťažené. Nauč ju zobrať si vankúš a búchať do neho, radšej päsťou ako hlavou, z nej to musí ísť von.

martyzpp
4. apr 2021

Ja este nemam dvojrocneho (bude mat o chvilu) ale velmi sa mi paci Nevychova a ich principy. Sku s pozriet, mozno pomoze. Moj maly ma riadne zachvaty hnevu uz od 1.roka a odkedy postupujem podla tohto, je to ovela lepsie.