icon

Neskutočný plač po jedle a biele hrudky v stolici

martinkine
13. jan 2017

Ahojte maminy. Mam 7 tyzdnoveho chlapceka a museli sme prejst na UM, kedze ja nemam dost mliecka a asi centimetrovu ragadu na prsniku 😔 Zacali sme Nutrilonom 1. Najskor som nim len prikrmovala popri kojeniu, ale dnes je druhy den, kedy je vyhradne na UM. Nikdy dobre nespal a dost plakal. No teraz nespi uz ani chvilocku a ked dopapa UM, tak neskutocne place. Davam mu predpisanu davku 130ml no myslim, ze by dal aj viac, no po papani grcka a za chvilu kaka a jeho stolica obsahuje biele hrudky, co by malo byt nestravene mlieko, cize by mal nat dost toho mlieka. No strasne sa puci a mrvi a nemoze spinkat. Uz som z toho zufala, lebo neviem, ci mu mam dat viac, menej, ci zmenit mlieko. Ocividne ho nieco boli a ja neviem ci mu to este nejak aj nezhorsujem. Prosim podelte sa o nejaku skusenost. Vdaka

ukulela
13. jan 2017

kolika? davas dake probiotika? chvalia velmi biogaiu .... ja by som sa opytala dok, ce davat probiotika a teda zmenila mlieko .... neda sa ti aspon z jedneho prsnika odsavat?

petrag25
13. jan 2017

Moja mala tiez podobne priznaky len ma u 4mesiace.boli sme na pohotovosti je to v poriadku aspon v nasom pripade, mam jej davat ryzovu kasu kezde mliecko jej hned prebehne traviacou sustavou a hned.ho vykaka to sposobuje virus co je v obehu..dr nam povedala uplne vysadit mliecko ale to sa nedalo, lebo ten ryzovy odvar nechcela. Skus dat nejake probiotika a kulisek, alebo aj nejaky cajik kludne aby mal tekutiny hlavne. Ten kulisek a probiotika nam odporucili a aj pomohli. No u vas to nemusi byt virus mozni staci vymenit mliecko, len ked doteraz mu nevadilo pri prikrmovani..

martinkine
autor
13. jan 2017

Myslis, ze by mu pomohlo keby dostal aj materske mlieko? Ci preco ze odsavat?

petrag25
13. jan 2017

Biogaia je od 3mesiacov ale my sme ju tiez davali skorej ale menej kvapiek nie 5 ale 3..

katarinamarkova
13. jan 2017

@martinkine
skús inú značku
plus kontaktovať doktorku

danielita18
13. jan 2017

ja by som ti odporučila ColiPrev kvapky podla toho čo popisuješ tak to su kvapky ktoré presne sedia na tieto príznaky

3petka
13. jan 2017

@martinkine ahoj moze to byt aj um. Mne maly po nutrilone tiez takto reagoval. Presli sme na sunar a dobre. Na koliku som davala infacol. Biele hrudky v stolici su nestravene casti mliecka.

ukulela
13. jan 2017

@martinkine odsat myslim preto, ak doteraz take problemy nemal a pokojeni neplakal, tak problemom je UM ... ako som pisala, skusila by som probio. zmenit um a ak sa da, aspon co-to odsat.
aaa a teda ako pise vyssie -aj coliprev kvapky su vyborne, v rodine velmi pomohli. posilali ich mladym do zahranicia, kde ich nemali.nic ine im na koliky nepomohlo.

3petka
13. jan 2017

@martinkine a este ma napadlo ze pomahala aj masticka na brusko pupik. Ked som mu ju dala zaspal za chvilocku.

danielita18
13. jan 2017

určite by som nemenila mlieko po 2 dnoch aspon týzdern vydržat a biele hrudky,tak mu dobre ešte netrávi,má problem s trávením laktozy a na toto priamo su určené tieto kvapky ColiPrev,mali sme tento istý problém a iba tieto kvapky nám pomohli,espumisan,sabsymplex,infacol,to su všetko kvapky na nafuknuté bruško,na plyny ale tieto ColiPrev su priamo na trávenie laktozy

martinkine
autor
13. jan 2017

Myslim, ze by som asi mala predsalen s tou zmenou znacky pockat aspon par dni. Vyhradne na UM je len 2 dni. Skusim veru tie kvapky. Ak to nebude fungovat, tak vymenim znacku.

pribinak
13. jan 2017

Urcite by som v pondelok volala pediatricke, to je zrejme nestrávené mliecko a zo by tak nemalo byt

mirkaaa80
13. jan 2017

@martinkine podľa mňa mu nesedí ten nutrilon. Keď si ho iba dokrmovanie, nevypil ho toľko ako teraz. Nespi a puči sa lebo ho bolí bruško. Keď grcka, môže mať aj reflux. Skus vymeniť mlieko, napr.france lait si chvália, ale aj špeciálne antirefluxne su..V lekárni to isto poradia, alebo skús pediatra. Najlepšie by bolo keby si skúsila ešte to dojčenie, skús ho prikladať často, veľa tekutín, kúp si čaj na podporu laktacie, prsník natieraj napr.kalciovou mastickou. A tiež skús tie probiotiká, je ich viac typov, nášmu malému napr.nesedeli žiadne, bolelo ho brusko z nich...Ale tak vraj sme jediní 😁

aknifif
13. jan 2017

Keby som ti mohla poraditporadiť a určite to zaberie.Mala má 1,mesiac aj týždeň.Čo sme došli z nemocnice hotová hrôza brucho nafúknuté plač rev kopanie nožičkami ani na rukách ani v kočíky no proste nikde.Kup si Espumisan kvapky a trubickutrubičku na prdenie v lekárni.Mala strašne hltavo papá a koľko vzduchu je cez tú trubičku vyjde aj sa naučila kakať sama doteraz som jej musela pomahat.Ale určite ho trápi bruskobruško biele hrudky sú ok.mala má tiež.A to hlavne kúp si fenykklovy čaj alebo uvariť detský čaj s kminom.bude prdietprdieť ostošesť a plačú bude koniec.Drzim palce a potom mi daj vedietvedieť či to pomohlo.A ešte po studenom mlieku bývajú deti viac značne takže mu uhasis smäd aj mu pomôžeš prdieť 2v1!😘

alja20
13. jan 2017

Nam to tiez nutrilon robil az chudatko bol od bolesti modry co tak plakal nemeskala som a sla za pediatrickou dala nam bebu ha a bolo po probleme a ak bolelo brusko tak infacol pomohol ale nastastie sme boli na um len cca 2m ked sa mi zapal prsnika vyliecil a mliecko sa opät spustilo bolo po problemoch...drzim palce urcite to ries s doktorkou nenechaj ho trapit

danielita18
13. jan 2017

určite počkaj so zmenou značky,jednu z najvačších chýb čo robia mamičky,že hneď menia mlieko,vždy treba týždeň vydrža aj kedja osobne značku Nutrilon nemusíma,e každé bábatko je iné každému sadne niečo iné,určite skús tie ColiPrev,pošlem ti link a prečítaj si o nich je to tam všetko dobre vysvetlené,sú drahšie ale ked chce matka pomôť svojmu malinkému tak urobí všetko preto len nech je už dobre,ak by si sa rozhodla pre zmenu značky skús radšej lahšie mliečka ako Hami alebo Hipp,neodporúčam Bebu ani Sunár sú tažšie mliečka a inak ked začneš dávať ColiPrev tak ten sa musí dávať do každeho papania,nemôžeš vynechať,musíš ich všade brať ako aj mlieko,dávajú sa až do 4 mesiaca a postupne sa vasadzaju ale máš to všetko vysvetlené v príbalovom letáku,a ešte k tomu refluxu,ked grcká nemusí mat hned reflux,reflux je vtedy ak sa mu mlieko vyleje,nie vygrcne,ked vygrcne,tak len to čo mu vadí čo má naviac v žalúdku,keby už viac vracia tak mu nemusí ozaj mlieko sediet

slavka1811
14. jan 2017

urcite sa porad s pediatrom/trickou,pravdepodobne ho trapi kolika, boli ho brusko,zaved urcite probiotika, neviem ako ostatne znacky ale ProbioFix modre su od narodenia, ruzove od 2.tyzdna...je to zazrak...masiruj brusko nejakym kremom a cvic nozickami, aj ked prdka aj ked ma stolicu.nic za to nedas.a v neposlednom rade zmenit znacku mlieka.nam velmi zle robil Nutrilon ProExpert,pouzivame Bebu HA ale to je u kazdeho babatka individualne ake mliecko sadne.