icon

Nespavosť u 3 ročného dieťaťa - je to normálne?

kyty88
3. mar 2021

Ahoj chcela by som sa spýtať ci ma niektorá z vás skúsenosť z niečím takym syn má 3 r nevie sám zaspať aj keď je aký unaveni musím ho ešte u spávať v noci sa budí veľmi často pri každom otočení sa je hore a zase ho musím uspavat od narodenia ne prespal sám celú noc som us totálne v..... Viskusali sme rôzne prírodné sirupi na upokojenie čaje ale nič nepohlo kedy sa to zmení lebo mam pocit ze nikdy

deti95060810
4. mar 2021

ako uspávaš 3 r. dieťa... na rukách?
syn mal podobný problém - mával obdobie kedy spával ako tak cca 2-3 týždne a potom zas týždeň - dva sa budil v noci resp. nespal aj 3 hodiny.... On bol pokojný, hrali sme futbal, jedol a potom sme si zas ľahli....Len ja som ráno išla do práce - čo bolo horšie.... Trvalo to do piatich rokov... Akonáhle začal chodiť do školy už také stavy nemával....
Ako dieťa od 18 mesiacov vôbec cez deň nespával....

kyty88
autor
4. mar 2021

@deti95060810 musím ho uspavat v kočíku a potom ho prekladám na posteľ no ako náhle sa zobudí zas ho musím takto uspavat sám ešte nikdy nezaspal

fiafia
4. mar 2021

Fuha.ja som to nemala ľahké ale ako čítam tento príspevok tak asi si opravím názor. Moja dcérka od narodenia spávala na rukách,neskôr deň,noc v kočíku. Po dome v noci som mala nachodene kilometre. Niečo po roku začala spávať v postieľke ale vyhráte sme nemali. Budila sa na mlieko,vodu,dudel xy x v noci. Neskôr mala fázu od 2-4 bývala každú noc hore. Potom prišli desy a môžem povedať ,že do troch rokov by som prespate noci poratala na prstoch jednej ruky. Niečo po troch rokoch sa to zlepšilo. No niekedy sú noci kedy trápia zle sny aj teraz. Má 4

deti95060810
4. mar 2021

@kyty88 no asi to nie je dobré dieža uspávať v kočíku a potom prekladať.... jasné že sa bábo prebudí....
Skús zmeniť taktiku... nech zaspí samé, len ty si ku nemu ľahni...čítajte si knižku, počúvajte nejakú pomalú hudbu, skús hladkať po chrbátiku, porozprávať rozprávku - hoc aj vymyslenú... Keď zaspí - odíď...