Nesprávne plazenie 8, 5 mesačného bábätka
Chcem sa spýtať, či nemáte skúsenosť s tým, že sa vase dieťatko nesprávne plazilo. Začínam mat z toho strach, že nestrieda rucky, ale naťahuje sa obomi rukami naraz, pritom ide velmi rychlo, vyzera byt pohybovo veľmi zdatny, dáva sa aj do sedu.
Prosím poraďte, či to riešiť...
A ako pouziva nohy pri plazeni? Ak to len teraz tak zacalo robit, tak pockat este cca 2 tyzdne, ci sa to samo neupravi. Ak nie, tak odporucam povedat podiatricke, nech posle skontrolovat odbornikovi a pripadne cvicit.
to ti teraz ako fakt nikto nepovie
tak skus s nim štvornožkovat, alebo mu to ukaž aby to striedanie robil spravne
ono chalani zvyknu si to ulahčit a posuvaju sa čo je škoda
Môj malý sa takto plazil... Sme sa smiali, že je jak ranený vojak.. Len nohy za sebou ťahal a ruky obe, potom neskor ruky začal striedať... Z takéhoto plaze ia sa dal na nohy a okolo nábytku... Nikdy si nesadol sam... Až keď začal okolo nábytku chodiť... A potom keď začal normálne chodiť, zrazu vedel aj stvornozkovat🤷♀️ dnes má 1,5r.a beha po dvore rýchlejšie než ja
má len 8,5mesiaca, takže pravdepodobne so štvornoškovaním začína, sám musí prísť na to že striedanie rúk je jednochšie ako dávať obe ruky dopredu....naša sa plazila tak že sa s jednou nohou odrážala, tak začala aj štvornoškovať, až potom prišla na to že ak bude používať obe nohy a nie iba jednu, bude to jednoduchšie.......natoč si ho na mobil a na najbližšej poradni ukáž video pediatričke, sama zhodnotí či treba rehabilitácie.....väčšinou je to naozaj tým že dieťa musí na daný pohyb prísť samo a teda skúša ako mu to ide, ale rovnako to môže byť aj tým že má oslabenú určitú časť tela( u tvojho to vyzerá že to robí ako mu to práve ide)
Moja dcera sa tiez takto plazila. Ked zacala stvornozkovat, pekne rucky striedala. Sama prisla na to, co jej vyhovuje. Vobec som sa nepozastavila nad tym, ze sa plazi zle. Dnes uz beha.
A pu rucku ktorou sa neplazi, pouziva inac pri hre? Ked ho mas na rukach a podas mu hrkalku na tej strane kde je neaktivna rucka, naciahne sa za nou? Lebo ak sa nacahuje zdy ednou ruckou, tak to podla mna je problem ale ak je to len pri tom plazeni a trva to pomerne kratko, tak to este sleduj. Ak sa to neupray, urcite by som sla k terapeutovy. Radsej skontrolovat ako nieco zanedbat.
Moja dcéra sa len plazila, ona vobec nestvornozkovala, toto obdobie preskočila a rovno sa postavila, v 10 mesiacoch chodila popri nábytku,v 10,5 uz sama prešla. Ja by som to tak skoro nerisila
Smer fyzioterapeut .. iba on dokaze posudit spravnost pohyboveho mechanizmu a navrhnut, co s tym

podľa mňa to vôbec nerieš. poznám deti, čo štvornožkovali s nohou pod sebou,, že ju len ťahali a druhou šli normálne, alebo deti, ktoré sa plazili len dozadu. A potom sa naučili chodiť atď. všetko v pohode 🙂 nerieš to.. tvoje dieťa nemusí byť podľa tabuľky. ak sa usmieva a je spokojné, pri plazení sa nemračí, neplače, tak je potom všetko ok podľa mňa ;)