icon

Nevoľnosti po narkóze u 7-ročného chlapčeka: Čo robiť?

monuliak9
29. dec 2023

Ahojte babulky
Prosím vás , možno zbytočne stresujem a som netrpezliva, ale včera malému vyberali nosné mandle plus skracovali krčné. Zobudil sa , nič moc , ale potom si lahol spať. Spinkal striedavo až do večera kedy sa pozvrackal, myslela som že to sa mu proste len nahromadili hlieny a vyšli von. Okej
Ráno nás rýchlo prepustili, s tým že ešte cestou z nemocnice vo vysetrovni sa pogrcal. Celú cestu domov ho napinalo, už nemal ani čo grcat. Teraz sme doma, leží, pýta si síce piť ale neviem no. Nezdá sa mi , taký je jak zdochlinka. Síce dostal aj oblbovak čo je samo o sebe šupa na nervový systém ale neviem či ísť s ním do nemocky na detské, zasa nechcem aby tam niečo horšie chytil keď je teraz oslabený. Prosím ak máte skúsenosť, poraďte 🙏 ďakujem

kacena4
29. dec 2023

vydrzte 1-2 dni zvracat sem tam moze podla mna dôležité je aby nebol dehydrovany. ak by sa to nezlepšilo volaj pediatrovi jest a pit mu davaj podla pokynov drzim palceky

pribinak
29. dec 2023

Pomaly mu dávaj piť, nemôžeš ho nechať smädneho. 2-3 lyžičky vody či čaju a o chvíľku znova

patka06
29. dec 2023

Dávaj mu piť /hlavne keď si sám pýta/ mierne osladený čierny čaj a klasickú Coca-Colu s trochou soli po lyžičkách alebo malých dúškoch a často.
Nedávaj vodu - tá zaťažuje žalúdok.
Môžeš mu pripraviť aj rehydratačný nápoj
Nech oddychuje koľko potrebuje, spánkom sa najrýchlejšie zotaví.

martul
29. dec 2023

@monuliak9 preboha veď je po operácii, oblbovák, narkóza, len včera mal zákrok. Všetko je normálne, len mu dávajte piť.

fauko
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
29. dec 2023

dcéra mala niekoľko narkóz a povedali nám že ak bude doma vracať máme ísť na pohotovosť...

monuliak9
autor
29. dec 2023

Ďakujem dievčatá. Keď sme prišli domov, akoby utalo - pije, pomaly je, hraje sa. Bola to naša prvá a dúfam posledná narkóza tak som sa zľakla. Asi najskôr závraty mal lebo doma na "pevnej zemi" je úplne ok. Ďakujem krásne za rady 🙏 dúfam že horšie nebude noo

majamat
29. dec 2023

ja som po narkoze vracala len par hodin, ale teda co je zaujimave, bola som strasne smedna skoro tyzden. zrejme s ami z tela vyplaovali anestetika a vsetky lieky.

po vybrati krcnych mandli som bola na 3 den odpalena. po mandliach som mala v hrdle stav podobny velmi silnej angine, po nosnych mandliach je to asi vlemi podobne. organizmus bojuje a ten boj ho vycerpava. je uplne nromalne, ez tak reaguje.