icon

Nezostúpené semenníky u dieťatka. Hrozí operácia?

davidko7
5. máj 2009

Ahojte,baby.Dnes sme boli v poradni a maly/16 mesiacov/,ma nezostupene semenniky v miešku.Mame sa objednat na detsku urologiu.Mate s tym niekto skusenosti?Hrozi operacia?

grisgot
5. máj 2009

davidko..my jsme měli problém s jedním..na levé straně. Poslali nás ale rovnou na chirurgii, kde udělali ultrazvuk a poté navrhli operaci. Bylo mi řečeno, že pokud varlátko nesestoupí do roka a půl, tak potom už není moc šancí a operace je nutná. Záleží ale na nálezu, to je jasné..
Malý byl tedy odoperován ve svých 18-ti měsících. Vše proběhlo v pořádku, je to snadná a rychlá operace, nemusíš se bát 😉

kveta
5. máj 2009

Hlavne sa na to nevykašlite a riešte to, lebo maličký môže byť vďaka tomu v budúcnosti neplodný.

junovka
5. máj 2009

moja kamoska so svojim synom je tiez objednana v auguste na operaciu s tymto ☹

keba
5. máj 2009

davidko...určo běž s malým co nejdříve!!!zákrok nic není a čím je dítě mladší tím to lépe snáší...já byla se svým synem na první straně když mu byli necelý 2roky a snášel to dobře,ráno provedli zákrok a odpol.jsme mohli jít domů....s druhou stranou jsme šli až po 3roce,protože byl stále nemocný a to už bylo horší,vše chápal,bál se dělal tam cirkus....prostě jako malej to brál lépe.... 😉

barchee
20. sep 2013

ahoj baby, mám skoro 3 ročného syna a teraz pár dní si všímam, že nemá vajká zostúpené v miešku, vystrašilo ma to, lebo vajká mal normálne vonku zostúpené a zrazu má miesto vajok len malú kožičku-prázdny miešok...máte s niečím takýmto niekto skúsenosti? Idem poobede s ním k pediatričke, ešte ho večer okúpem a odledujem, či nezostúpia v teplej vodičke vo vani...dokelu, som z toho dosť nervózna.... ☹

uhnakova
19. jún 2015

@barchee ahoj, chcem sa spytat, ako ste to pred tymi dvomi rokmi vyriesili so synom? Nas ma presne taky problem, ako popisujes. Na preventivnej prehliadke pred nejakym rokom a pol pediater tvrdil, ze je vsetko ok a ja som teraz pred par dnami zaregistrovala, ze maly nema zostupene semenniky v miesku, resp. pocas dna sa obcas da jedno vajicko nahmatat, druhe nie. Planujem kontaktovat pediatra, co s tym, len by ma zaujimalo, ako ste pochodili s podobnym problemom. Mozes poslat aj IP. Diky 🙂

barchee
20. jún 2015

@uhnakova ahoj, samo sa to spravilo. Je mu vajká vybiehali stále hore a dole. Teraz je to už ok 😉

marcela2015
20. jún 2015

@davidko7 ahoj,moj syn mal to iste mal jedno vajko v brusku,ked mal rok operovali ho dnes bude mat 7a vsetko je vporiatku!neboj sa je to bezna operacia ,keby si nieco potrebovala napis .

uhnakova
20. jún 2015

@barchee diky za odpoved, snad aj nas tak dopadne, uvidime 🙂

barchee
20. jún 2015

@uhnakova v každom prípade treba skontrolovať u detského urológa. Nám dr povedala, že v jeho veku je to v poriadku, pokiaľ vajká zostúpia naspäť do miešku, nesmú ostať vnútri.

mimi0929
26. okt 2021

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ako to zvládali vaše detičky operáciu idem so synčekom má 1 rok a 10 mesiacov a či ste platili operáciu?

ella2015
26. okt 2021

@mimi0929 operácia ak sa robí v štatnom zariadení tak sa neplatí 😉 a myslím, že dnes keď už tento víkend robia alo tzv. jednodňovú chirurgiu radšej pošetriť peniažky a ist normalne do nemocnice
Závisí od dieťatka, ale aj od nastavenia maminy 😊 držím palce