Nízky 18-mesačný syn
Dobty deň. Syn ma 18m a ma len 77cm a necelých 10kg. Myslite že to je v poriadku? Máme tu niekoho kto zo mal tak isto a bolo všetko ok?
@luccija ja som nízka. Muz je vysoký.. ja mám nejakých 154 cm.
vsak a co na to povedala doktorka, musela si to predsa vsimnut, no nie? podla mna je to ok, ved este predsa moze dorast, je malicky, to istotne dobehne, som si ista. a ked to bude takto trvat dlhsie, az potom by som to asi zacala riesit a sla s nim k nejakemu odbornikovi. teraz sa zbytocne stresujes.
Neviem aké sú rastové tabuľky, ale tak ty si nízka tak kľudne môže byť syn menší menší sa už asi aj narodil či?
a muz ma kolko cm?
@luccija 50cm mal
@simca06022011 fu ten aj cez 180 isto
to nie je ziadna extra vyska pre mna, 180cm na chlapa je priemer bezny podla mna.. moze byt chlapcek nizsi po vas a potom to dobehne, chalanov (no nech povedia mamy pubertiakov), podla mna najviac vytiahne prave v puberte.
Ak lekarka nebada ziadny problem, s vahou/hmotnostou, netrapila by som sa. DObra papa, prospieva, zdravi je?
Inak daju sa urobit vysetrenia, aj z krvi, nejake rastove neviem co.. mozno si vygooglit, spytat sa dr.. pre istotu. Nam nieco orbila lekarka (nasa pedi bola aj endokrynolog), lebo zase ja mam velmi vysoku babu.. Mozno by aj svokra pomohla, syn bol od mala vysoky? ci mensi a potom to dobehol? 🙂 Alebo bude po tebe.
Ja by som z toho vedu nerobila, pokiaľ aj ty máš nízku postavu, syn je zrejmé po tebe. Ja som tiež nizka a moje deti sú obe trochu menšie oproti rovesníkom.
Môj syn bude mať v júni 3 roky a má 90 cm a 11 kg, skrátka genetika nepustí 🙂 a na 18 mes. mal 79 cm.
Podľa tejto tabuľky je v norme.. síce na minime, ale tak to bude asi aj genetikou, keď ty si nízka. Zrejme prerazili tvoje gény ohľadom výšky, alebo sa ešte môže kľudne vytiahnuť.
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-diet...
To je absolutna hodnota, ktora je sama o sebe irelevantna. Preco si neurobis napriklad rastovu krivku? Existuju tabulky ci apky na nete. Tam Ti ukaze, ci normalne napreduje v raste od narodenia, alebo sa krivka zalomila, zmenil "kuloar" ale predpokladam, ze pokial pravidelne chodite na poradne, tak toto sleduje pediatricka.

Vy rodičia ste vysokí?čo hovorí pediatricka?