icon

Nočné budenie štvormesačného bábätka

n820p
13. jan 2021

Ahojte, mame 4 mesačné bábätko, doteraz spalo v noci relatívne v poriadku, budilo sa zopárkrát na papanie a hneď spalo. Posledné tri dni sa to ale úplne zmenilo, vstane v noci s plačom a musíme ho nosiť kým nezadrieme ako tak na rukách ale akonáhle ho položíme hneď je hore. Tvrdšie zaspí iba keď ho nakojim ale o hodinu maximálne dve je zas hore a nakoľko nevie pri papani kedy ma dosť nemôžem mu dávať jesť každú pretože sa mu potom vracia mliečko a dusí sa ním. Nemala ste niektorá rovnaku skúsenosť? Alebo mi neviete niečo poradiť?

ivangeline
13. jan 2021

Spinká dobre cez deň? Deje sa to od určitej hodiny v noci? (Nad ránom?) Alebo hneď čerstvo po zaspati a potom nad ránom je už dobre?

n820p
autor
13. jan 2021

@ivangeline áno cez deň je spánok v poriadku, deje sa to celú noc, večer po kúpaní zaspí, spí tak dve, tri hodinky a už sa budí s plačom, potom zaspáva už iba tak na hodinku-dve

ivangeline
13. jan 2021

A koľko spí a kedy cez deň? Vieš po 3m sa mení bábo, aj jeho spánok a môže si budovať zlé návyky...napr že ho budeš uspavat zakaždým, keď prejde do slabšieho spánku v noci. Mať ho toľko na rukách alebo prsníku nie je nič moc. Možno však len idú skôr zuby? Vtedy majú zle noci deti... Alebo ho čosi iné trápi. Bruško? Nie je po očkovaní? Také veci odznejú..

n820p
autor
13. jan 2021

@ivangeline ja mám tušenie že bruško, posledné dni sa mu po nakojení začalo vraciať do úst mliečko, dokonca sa ním niekedy až dusí 🤯 len lekárka nám povedala že to sa deťom občas stáva a viac neriešila

ivangeline
13. jan 2021

No ale je zvláštne, že sa to začalo až teraz. Buď niečo iné jesť ty alebo čosi...najskôr by to malo prejsť, keď prvé mesiace s tým nebol problém. Moja malá skrytý reflux odkedy sme prišli domov z nemocnice. Možno skúsiť dávať spinkať do naklonené polohy, aby mal hlavičku vyššie. Niečo dať pod matrac?

n820p
autor
13. jan 2021

@ivangeline skúšala som vyvýšiť postieľku ale nepomohlo, no uvidíme skúsime počkať

lula313
13. jan 2021

V 4 mesiaci prebieha najväčšia spánková regresia. Všetkým detom, ktoré poznam, sa pokazil spanok.

andreatytler
13. jan 2021

@n820p Je to spankova regresia. Jeho nervova sustava sa dobre vyyja a fazy hlbokeho a REM spanku sa mu pretocili, tak ze najskor upada do hlbokeho spanku a po 20-30 minutach prichada REM spanok a pocas tejto zmeny je spankok na chvilku velmi lahky a vela deticiek sa zobudi a tato zmena sa deje velakrat za noc a preto caste budenie. A najma nad ranom.
Radia ze treba naucit dieta aby zaspavalo same bez tvojej pomoci... spankovy trening. Teda ked sa zobudi, tak aj sam zaspi a nebude potrebovat teba aby si h uspala. Ale vela mamiciek to riesi tak ze si dieta zoberie do postele najma nad ranom a dieta sa uspi same na prsniku. Ale ty to tak riesit nechces...chapem
My sme uspavali a stale uspavame na rukach (uz ma 13 mesiacov) Nebyt pomoci manzela, nezvladla by som to. Niekedy sa zobudi aj 6-8x v noci. Niekedy len 2x.
Babatku trva kym sa nauci na ten novy spankovy rezim a potom sa mu bude spat lepsie. Trva to asi mesiac. Ale potom pridu zuby a dalsia spankova regresia... no proste je to vela budenia.