Nočné desy u detí
Sú tu mamičky ktorým sa deti budia v noci z plačom a krikom a neviete ich utíšiť hádže so sebou sám nevie čo chce ...a potom sa pýta na ruky a trvá vám to 5-10min alebo dlhšie čo mám robiť alebo poradiť keď to trvá 3 dní ....mám navštíviť lekára alebo počkať kým z toho obdobia prejde ....
Moj syn to maval. V noci sa zobudil a vrieskal, vrieskal a vrieskal. Nepomahalo nic, ani utesovat, ani zobudit, ani napit... tak som si od unavy k nemu iba lahla, svetlo bolo slabo zasvietene a podriemkavala som pri nom. A ked dovrieskal, zalahol a spal do rana.
Nastastie byvame v rodinnom dome bez okolitych susedov, tak som si to mohla dovolit.
Trvalo to niekolko tyzdnov a potom to jedneho dna prestalo a odvtedy s tym je pokoj.
Teraz ma 9 rokov a spanok ma ukazkovy, spava velmi pokojne.
Nikdy som s tym nebola u doktorky, ani som jej to nespominala, prislo mi to zbytocne.
@dominikachna aj môj syn mával presne tieto stavy, neboj odozneje to samé, odporúčam večer už pred spaním, aspoň hodinu ziadna telka...
ale prvý krát som mala tiež riadny šok, že čo sa s ním deje, to bol vreskot ako z hororu. U nás tiež nič nezaberalo, on bol vtedy doslova v "tranze" chvíľku aj išiel ku mne sa objať a v zápätí ma odstkoval a hádzal sa na všetky strany...len som ho vždy hladkala po chrbátiku a v kľude na neho hovorila až kým ako u
@malapepka nezaspal. A tiež sme v dome, v paneláku na 100% by zvolili do 15minút policajti 🙈
môžete vyskúšať bachove kvapky

@dominikachna ahoj my sme to mali jedmo obdobie, mylsim že 1, 5roka cca. Z nicoho nic panika chaos plac v noci hocikedy. Prestalo to a teraz ma 2 roky aj 3mesiace a niekdsy sa mu to deje zase ale uz viem ze pomaha len ukludnit slovne, vravim ze som tu pri nom ako ho lubim a ze ma zavrieť ocka nech spinka rano pojdeme von a velmi sobit ako ked utisujes babo pšššt. Toto robím a ukludnuje ho to. A este dotyky objímať samozrejme nexh ma citi, atd. Proste nech pocuje moj hlas a to ho ukludnuje. Ale inac dobra otazka, sama sa rada necham poučiť co v takej situácii.