icon

Nočné svrbenie v okolí močovej rúry u 4-ročnej

9. sep 2025

Ahojte moju 4 rocnu už týžden svrbí v oblasti močovej rúry nič ju neboli, iba sa sťažuje na svrbenie. Najprv som si myslela ze len vymysla pred spanim...potom som davala sudokrem a bepanthen no nezabralo...Co by to mohlo byt? Dr ma dovolenku tak mame prist az v piatok...Nemohli by to byt parazity? Mrle napr? Nevidím nič v oblasti konečníka no dosť ma len predstava ze by to mohlo byt stresuje😅 . Hygienu dodržiava dobrú, každý večer sa sprchuje, ruky si po toalete umýva vždy no odkedy chodi do škôlky a deti si po sebe sadaju na wc tak sa mi na toto sťažuje.. nemal niekto niečo podobné? Ďakujem

anonym_4471d7
9. sep 2025

Sťažuje sa na svrbenie v oblasti močovej rúry a ty jej pozeráš konečník? Aká je v tom logika? Choď sa poradiť do lekárne, čo jej na to dať, kým sa dostanete k lekárke.

anonym_655e8a
9. sep 2025

@anonym_autor mne to znie ako mykóza (áno môže byť aj v močovom ústrojenstve)

autor
9. sep 2025
@anonym_4471d7

Sťažuje sa na svrbenie v oblasti močovej rúry a ty jej pozeráš konečník? Aká je v tom logika? Choď sa poradiť do lekárne, čo jej na to dať, kým sa dostanete k lekárke.

@anonym_4471d7 ano lebo " online doktor" mi povedal ze to môžu byť parazity - mrla detská ktorá migruje v noci z konečníka aj do močovej rúry no najčastejšie sa to zbadá na konečníku kde sa kladú vajicka 😵‍💫 vraj je na to len liek proti týmto mrliam na predpis cize čakám do piatka ale netuším ako jej to potvrdí na istotu

autor
9. sep 2025
@anonym_655e8a

@anonym_autor mne to znie ako mykóza (áno môže byť aj v močovom ústrojenstve)

@anonym_655e8a lenže nemá žiadny výtok ani ju nič nebolí nestipe..nikdy nemala žiadny problem sliznicu ma čistú preto tomu nerozumiem

anonym_655e8a
9. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_655e8a lenže nemá žiadny výtok ani ju nič nebolí nestipe..nikdy nemala žiadny problem sliznicu ma čistú preto tomu nerozumiem

@anonym_autor nemusí mať výtok ani ju nič nemusí štípať.
Píšem o močovom ústrojenstve -toť močová rúra,…

autor
9. sep 2025
@anonym_655e8a

@anonym_autor nemusí mať výtok ani ju nič nemusí štípať.
Píšem o močovom ústrojenstve -toť močová rúra,…

@anonym_655e8a aha vôbec sa nevyznám do toho..máš s tým skúsenosti? Ako sa to zisti/lieči?

anonym_0eb4e0
9. sep 2025

@anonym_autor kontrolovala si moč prúžkom z lekárne?
Moja dcéra mala atypický zápal močového ústrojenstva. Trvalo to 10 dní a nakoniec sme dali ATB lebo si s tým telo neporadilo. A vyzeralo to tak že problém bol len v noci keď spala a necikala množili sa baktérie telu bežne prítomné - bola dlho chorá imunita išla dole baktérie sa premnožili a bol problém ráno prvé až 3 cikanie a potom bola OK. Doslova sa vždy dovečera z toho vycikala.

leona45
9. sep 2025

@anonym_autor tiež ma hneď napadli mrle. Keď ju už do tepla zakryješ počkáš trošku, tak tie mrle vylezu z konečníka. Da sa ich vidieť voľným okom. Trosku jej roztiahnes riťku a ak ich ma tak budú tam. Vlastná skúsenosť.

anonym_cad624
9. sep 2025

@anonym_autor prepač ale keby trba svrbí spodok by si čakala do piatku? Ved doktorka ma každá jedna zastupujuu lekárku...prečo nejdeš hneď ráno ved to musi byt nepríjemné

autor
10. sep 2025
@anonym_cad624

@anonym_autor prepač ale keby trba svrbí spodok by si čakala do piatku? Ved doktorka ma každá jedna zastupujuu lekárku...prečo nejdeš hneď ráno ved to musi byt nepríjemné

@anonym_cad624 rozumiem ako to myslíš no ide o to ze ju to svrbí len večer, potom zaspi a je pokoj celý deň zas nič len zas večer ju to svrbí a chce aby som natrela bepanthenom a vtedy je pokoj..

autor
10. sep 2025
@leona45

@anonym_autor tiež ma hneď napadli mrle. Keď ju už do tepla zakryješ počkáš trošku, tak tie mrle vylezu z konečníka. Da sa ich vidieť voľným okom. Trosku jej roztiahnes riťku a ak ich ma tak budú tam. Vlastná skúsenosť.

@leona45 do rána som striehla a budila sa aby som ich "vystriehla" ale nevidela som tam úplne nič...

autor
10. sep 2025
@anonym_0eb4e0

@anonym_autor kontrolovala si moč prúžkom z lekárne?
Moja dcéra mala atypický zápal močového ústrojenstva. Trvalo to 10 dní a nakoniec sme dali ATB lebo si s tým telo neporadilo. A vyzeralo to tak že problém bol len v noci keď spala a necikala množili sa baktérie telu bežne prítomné - bola dlho chorá imunita išla dole baktérie sa premnožili a bol problém ráno prvé až 3 cikanie a potom bola OK. Doslova sa vždy dovečera z toho vycikala.

@anonym_0eb4e0 ďakujem za odpoveď. Moja chodieva v noci cikat minimálne raz okolo 5 ráno ale akk sa sťažuje s týmto tak ide pred spanim aj 2x cikat ..ach

anonym_cad624
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_cad624 rozumiem ako to myslíš no ide o to ze ju to svrbí len večer, potom zaspi a je pokoj celý deň zas nič len zas večer ju to svrbí a chce aby som natrela bepanthenom a vtedy je pokoj..

@anonym_autor proste ozaj by som nečakala a išla hneď ráno aj za zastupujúcim lekárom