icon

Nosná mandla a opakované choroby: Ako pomôcť synovi?

Dnes o 07:12

Ahojte mamičky ja som už zúfalá 3.5 ročný syn chodí od septembra do škôlky a stále je chorý. Chrapal boli sme na ORL tam že má zväčšenú nosnú mandlu už 2 stupňa, Mám ho už ak objednať na operáciu. Pred dvoma týždňami dobral ATB a zase je chorý zase sople a kašel. Sirup mu už nepomáha. Poraďte nejaky sirup od kaslu čo zaberie. Prepáčte za výlev už som zúfalá.
Myslíte že keď mu tu mandlu výberu že bude menej chorý? Dosť sa toho bojím. 🫶🙏

dorizzz
Dnes o 07:16

Ja som čakala so synom do 8mich rokov a keby som vedela, ako veľmi tá operácia pomôže, dávno by som mu to dala vybrať. On sa chudák aj pomočoval, lebo v noci ako chrápal nemal mozog dosť kyslíka (tak mi to bolo na orl vysvetlené).

Ešte dodám že chorobnosť rapídne klesla.

janka_266
Dnes o 07:25

môj začal chodiť do škôlky ako 2,5 ročný, v 3 mu chceli vybrať mandle, lebo mu stále tiekli sople, často bol chorý, po 2 rokoch v škôlke je to o 99 % lepšie, a to mu písali už 3. stupeň mandle. takže ja by som počkala, mandla sa môže aj sama po 5 roku stiahnuť, ale zas môj nechrápal. ešte by som pred objednaním operácie by som išla k inému doktorovi na posúdenie. ja som bola u 3 :D jeden povedal vybrať, druhý skúste kortikoidy, 3. pokračujte v sprejoch od alergologičky a ono sa to upraví. 3. mal pravdu :D

ariannazara
Dnes o 08:26

Vybrat mandlu ja som cakala zbytocne do 6 rokov, dala by som vybrat davno.

cyberk
Dnes o 08:38

Tiez som za vyber, naco trapit dieta, ked je takato moznost a pomoct mu hned.

anonym_0ad069
Dnes o 09:08

@anonym_autor Ja som chodila so synom k lekárovi ako na klavír a scenár bol skoro vždy rovnaký: trochu soplikov po príchode zo škôlky, večer už teplota, kašeľ,al.bolave uška... alebo aj-aj.Nasledne dva týždne doma 1-2 týždne v škôlke a tak sme sa trápili, až raz na podnet pediatricky som sa opýtala na krcnom, či by nebolo vhodné vybrať synovi mandle.Krciar prikývol,a tak sli von nosové mandle a jedna krčna.Synovi to veľmi pomohlo, chorý bol len občas a nie stále ako pred operáciou Histologicke vyšetrenie vzorky z mandlí potvrdilo, že boli zdrojom opakovaných infekcií

alexanotbad
Dnes o 09:16

Vybrať čím skôr, je to jednoduchý zákrok, netreba sa toho báť. Chorobnosť výrazne klesne. Náš syn mal pod/za mandľou schované ložisko hnisu.

autor
Dnes o 09:18

A robia nejaké vyšetrenia pred zakrokom ? Keď sa to robí v anestéze ?
Musí byť predtým zdravý úplne keď je skoro stále chorý ?
A čo jedlo ? Že nejaké 2 týždne môže jesť len kasovite jedla či ako to je ? Ďakujem

zuzubb007
Dnes o 09:27

Takto sme sa trápili každý mesiac zo soplami a z toho zápal ucha veľakrat, vybrali sa nosné mandle a strašne si trieskam hlavu, že som mu nedala skôr vybrať, tiež som si myslela, že veď to prejde, teraz to sa nedá opísať chorý je 2 x do roka v kolektíve aj to tak, že dva dni ostane doma a fit neskutočná zmena u nás

zuzubb007
Dnes o 09:28
@anonym_autor

A robia nejaké vyšetrenia pred zakrokom ? Keď sa to robí v anestéze ?
Musí byť predtým zdravý úplne keď je skoro stále chorý ?
A čo jedlo ? Že nejaké 2 týždne môže jesť len kasovite jedla či ako to je ? Ďakujem

@anonym_autor v anestéze celkovej, musí byť zdravý 3 týždne, najlepšie je ho nechať doma predtým, môjmu to robili cez letné prázdniny čiže bola istota, že neochorie, takmer rok sme to prekladali, zakaždým mal sople , čo sa týka jedla tak tie kasovite jedla platia na výber mandlí krčných na krku nie nosných tie sú v pohode, po týždni bol v kolektíve

ariannazara
Dnes o 09:38
@zuzubb007

@anonym_autor v anestéze celkovej, musí byť zdravý 3 týždne, najlepšie je ho nechať doma predtým, môjmu to robili cez letné prázdniny čiže bola istota, že neochorie, takmer rok sme to prekladali, zakaždým mal sople , čo sa týka jedla tak tie kasovite jedla platia na výber mandlí krčných na krku nie nosných tie sú v pohode, po týždni bol v kolektíve

@zuzubb007 moj syn bol 2 krat v narkoze a 2 krat mal sople, a nic..zoperovali ho kedze deti maju sople vzdy. Kasel, teplota a bolest hrdla sa riesi. Sople pred OP mandli samozrejme nie zelene nikto neriesi, ale tak vela zavisi aj od anesteziologa

anonym_fe50bf
Dnes o 10:52

@anonym_autor moja dcéra bola viac chorá ako zdravá. Operáciu nam odporúčali ale bali sme sa,že teda este počkáme až sa teda stav zhoršil tak,že operácia bola nutnosťou. Vzhľadom k chorobnosti sme dali žiadosť a prerušenie skolky aby na ňu mohla ísť a dala sa dokopy po tých chorobách. Síce sme mali neziaduce po narkóze a bola par dni hospitalizovaná ale v chorobnosti to bol riadny rozdiel a uz by som to nenatahovala a isla s nou na operaciu hneď. Držím palce

autor
Dnes o 12:52
@anonym_fe50bf

@anonym_autor moja dcéra bola viac chorá ako zdravá. Operáciu nam odporúčali ale bali sme sa,že teda este počkáme až sa teda stav zhoršil tak,že operácia bola nutnosťou. Vzhľadom k chorobnosti sme dali žiadosť a prerušenie skolky aby na ňu mohla ísť a dala sa dokopy po tých chorobách. Síce sme mali neziaduce po narkóze a bola par dni hospitalizovaná ale v chorobnosti to bol riadny rozdiel a uz by som to nenatahovala a isla s nou na operaciu hneď. Držím palce

@anonym_fe50bf ďakujem môžem sa opýtať ako sa zhoršil stav keď bola operácia nutná ?
Ak samozrejme nechcete odpovedať tak to chápem 🙂