icon

Nosná mandľa u detí - skúsenosti s alternatívnou liečbou

7. jan 2026

Dobrý deň, ma prosím niekto skúsenosť s liečbou zväčšenej mandle u dietata (4 roky) plus s akým výsledkom?
Nakoľko vahame nad chirurgickým odstránením.
Hľadáme inú cestu. Vaše skúsenosti a odporúčania pomôžu.
Dakujem

koniarova
7. jan 2026

Skúsili sme, nepomohlo. Nedali sme odstrániť a nejako z toho vekom vyrástol

autor
7. jan 2026
@koniarova

@koniarova a v akom veku došlo k zlepšeniu? Neostali nejaké nasladky napríklad deformácia chrupu, tváre, zla výslovnosť atď?

koniarova
7. jan 2026
@anonym_autor

@koniarova a v akom veku došlo k zlepšeniu? Neostali nejaké nasladky napríklad deformácia chrupu, tváre, zla výslovnosť atď?

@anonym_autor až na základnej škole. Aj druhý stupeň to tuším už bol. Nie, nemá nič.

annnna18
7. jan 2026

Skusali ste preplachy nosa?

letfenixa
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
7. jan 2026
@koniarova

@koniarova zle som si to prečítala. My sme skúsili alternatívu, nepomohlo, dali odstrániť, pomohlo.

annnna18
7. jan 2026

My sme mali stupen 3-4, ja som velmi bojovala zato aby nemusel na operaciu. Stale som cakala cakala a v 5 rokoch som prisla na caro preplachu nosa. Nechcela som obavala som sa ako to dame nechcel ani on. Vkuse zelene teojtyzdnove sople, vnoci chrapal, stale usta otvorene. Zla rec. Podporili sme imunitu konretne pouzivame doplnky od Medveda, a zacala som preplachovat nos a ten sajrajt co mu odtial isiel.... Odvtedy nema problem. Nechrape, zlepsila sa mu rec prehltanie slin( predtym nestihal prehltat lebo mal vkuse zavaleny nos)lepsia imunita. Ak ho chytia sople za 2-3 dni sme fit. Ale neviem mozno to chcelo aj cas vraj sa vekom zmensuje tak neviem 🤷