icon

Nosová mandľa a problémy s ušami u päťročných detí

20. jún 2025

Ahojte, pisem ohladne mojej dcery. Ma 5 rokov, ked mala 4 roky boli sme na odstraneni nosovej mandle, plus dostala do oboch usi stipuly. Mala pomerne velke problemy s tou mandlou, usi mala dost zasiahnute, vkuse sa jej tam drzal hlien. Stipuly su uz vonku, stale chodime na ORL a minuly mesiac sme na kontrole mali tympanometriu krivku A, cize fajn. Vcera sme boli na kontrole a krivka C a zase problem. Dcera je zdrava, naposledy bola chora cca mesiac dozadu, aj to len taky trojdnovy soplik. Mate prosim niekto s takym niecim skusenost? Malo Vase dieta napriek tomu, ze medicinsky bolo vsetko v poriadku stale problemy? Ja uz neviem, kde je problem, ze sa to zhorsuje opat.

kukuricka008
20. jún 2025

Co ja mam informacie z orl su dve mozne priciny, bud alergia alebo skryty reflux, pediatricka zasa tvrdi ze z toho treba vyrast🤷 my mame tu alergicku pricinu uz dva mesiace ma krivky B a C, nezlepsuje sa to zatial.

autor
20. jún 2025
@kukuricka008

Co ja mam informacie z orl su dve mozne priciny, bud alergia alebo skryty reflux, pediatricka zasa tvrdi ze z toho treba vyrast🤷 my mame tu alergicku pricinu uz dva mesiace ma krivky B a C, nezlepsuje sa to zatial.

@kukuricka008 toto som sa docitala aj a nas doktor mi tiez vcera vravel, ze niektore deti z toho musia vyrast len som z toho taka nesvoja. Tolko to riesime a uz som sa tesila, ze su stipuly von a bude fajn a stale nic. Ale na alergiu mi to u nej nevyzera. Uvidime

kukuricka008
20. jún 2025

Aj ja som sa tesila polroka dozadu ako bude pokoj a odvtedy troje atb na zapal ucha🤦tie dutiny ma stale spuchnute aj cez antihistaminika cize to kym sa neprevzdusni pokoj nebude🤷 ma uz aj kortikosteroidy ci maju nejaky efekt este nevieme