Obavy z návratu dieťaťa do škôlky počas superchrípky
Ahojte, koncom októbra sa nám narodilo bábätko a doma máme ešte 4 ročnú, ktorá chodí normálne od 3 rokov do škôlky. Doktorka nám odporučila a aj my sme sa tak rozhodli, že ju necháme do konca roka doma a od januára znova nastúpi. Začínam mať obavy či je to dobrý nápad, keď všade naokolo je teraz ten ťažší priebeh chrípky. Malo to kopec známych, takže viem, že to nie je žiaden výmysel. Moja dcéra je veľmi spoločenská, všetky deti chce chytať, hladkať čiže pravdepodobnosť, že niečo dovlečie domov je pomerne veľká 😃
Na jednej strane by som nechcela riskovať, lebo mladší bude mať teraz v januári aj prvé očkovanie, ale na druhej strane mi to príde trošku hlúpe, že dva mesiace nechodila, a teraz znova škôlke oznámim, že sme si to rozmysleli a ešte ostáva doma?
Zatiaľ som rozhodnutá, že skúsime ako to pôjde a uvidí sa, čo bude ďalej.
Nechala by som ju este doma. Po vianociach je to v skolach este horsie nez v septembri.
@anonym_autor nechala by som ju do marca doma, aj keby super chrípka nebola, toto sú mesiace, kedy bývajú deti najviac choré
@anonym_autor ja mam takto kvoli malemu (3mes.) prostredneho (vo februari 4r.) uplne doma, nechodi do skolky aj doktorka nam to tak odporucila, aby sme predchadzali chorobam, uplne staci co nam donesie najstarsi prvak, aj ked ten je uz len predsa s chorobnostou lepsie natom. Planujem mu nastup az v septembri ked najmladsi podrastie a bude mat aspon vacsinu ockovani.
nechala by som doma. ja som aj nechala kedysi strednu cez kovid ked sme mali babo a deti museli chodit v ruskach aj v skolke. nedala som ju.
Mojmu synovi sa v oktobri 2023 narodila sestricka. V septembri zacal chodit do skolky a chodil tam stale, bez prestania a nikdy sa sestricka nenakazila. Velmi malo bola doteraz chora.
@anonym_autor nechala by som doma .určite neriskoval a či by bola alebo nebola táto chrípka aspoň do konca marca by bola doma
Baby a ked som tehotna, cca 7-8tt., dcerka nastupuje teraz, ako mala 3 roky, syn 5 rocny chodi, ale doma je to s nimi uz o hubu, k tomu mi je zle, starsia dcera do skoly ist musi. Ja velmi zle znasam tieto detske choroby, zvlast kasel a to, co mi aspon kusok zabera, tak to sa v tehotenstve nesmie brat. Navyse mam vysoky tlak a beriem lieky, ak ochoriem, viem, ze mi to rozhadzuje aj tlak, zvlast, ked teraz beriem ine lieky ako bezne a az tak dobre nezaberaju. Manzel tvrdi, ze nemozem ich nechat doma mesiac/dva, ze ten tyzden, dva, nepomoze. Ja som taka vystresovana z toho. Cele sviatky sme boli chori, ale len sopel, zimnice bez teploty, unava, bolesti hlavy, takze chripka to nebola. No tej chripky sa strasne bojim.
Baby a ked som tehotna, cca 7-8tt., dcerka nastupuje teraz, ako mala 3 roky, syn 5 rocny chodi, ale doma je to s nimi uz o hubu, k tomu mi je zle, starsia dcera do skoly ist musi. Ja velmi zle znasam tieto detske choroby, zvlast kasel a to, co mi aspon kusok zabera, tak to sa v tehotenstve nesmie brat. Navyse mam vysoky tlak a beriem lieky, ak ochoriem, viem, ze mi to rozhadzuje aj tlak, zvlast, ked teraz beriem ine lieky ako bezne a az tak dobre nezaberaju. Manzel tvrdi, ze nemozem ich nechat doma mesiac/dva, ze ten tyzden, dva, nepomoze. Ja som taka vystresovana z toho. Cele sviatky sme boli chori, ale len sopel, zimnice bez teploty, unava, bolesti hlavy, takze chripka to nebola. No tej chripky sa strasne bojim.
@anonym_363947 trojročná nemusí ísť nikam, nemá ešte povinnú školskú dochádzku. 5 - ročný musí, iba ak je predškolák. Ak nie je predškolák, nemusí ísť nikam. Školáčka samozrejme musí ísť do školy. Rob, ako sa ty cítiš. Ak majú s kým deti zostať doma, nechaj kľudne škôlkárov doma, kým neprehrmí najhoršie chrípkové obdobie.
@anonym_autor nedala by som ju do skolky este aspon dva tyzdne, este len teraz to bude masaker.
Ja mam predskolaka, v skolke nebol od polky novembra a este ho tieto tri dni nechavam doma, lebo je po chorobe. Tvoje dieta ani predskolak nie je, cize ta to nemusi vobec trapit.
@anonym_autor Nechala by som ju doma cely januar. Teraz sa ocakava vysoky narast,ked sa deti vratia do zariadeni. Kaslat na to,co si v skolke pomyslia. A budu len radi,ze maju o jedno dieta menej.
@anonym_363947 Aj v tvojom pripade by som oboch nechala doma. V 1.trimestri je to riziko dostat chripku.
@anonym_autor nedala by som ju do skolky este aspon dva tyzdne, este len teraz to bude masaker.
Ja mam predskolaka, v skolke nebol od polky novembra a este ho tieto tri dni nechavam doma, lebo je po chorobe. Tvoje dieta ani predskolak nie je, cize ta to nemusi vobec trapit.
@anonym_121792 kým sa prejaví chrípka u nakazeneho trvá 2- max 5 dni..podľa mna ( a sama v to velmi dufam 😂) to uz bude vyselektovane keďže Vianoce boli pred dvomi týždňami a Silvester pred týždňom..moji rodičia to mali cez Vianoce..este stale majú hrozný kašeľ a únavu..a to ochoreli tyzden pred vianocami..ocino co 40 rokov fajčí 2 krabicky denne skoro cely čas absolútne nefajčil..nie ze by nechcel ale proste nemohol lebo len co si potiahol ho skoro zadusilo..prvý tyzden nevedeli prejsť sni na záchod co sa im tak hlava točila a nevládali..skoro cely prvý tyzden nic nejedli a ocino co nikdy nemáva teplotu mal skoro 39 horucku, bolesti take ze si myslel ze sa mu kosti na nohách zvnútra lámu…sama neviem ako by som to dala alebo môj 5rocny 🥺🥺

Teraz ked sa vsetky tie deti stretnu, po tom ako absolvovali kopec rodinnych navstev atd, to bude masaker. Nechala by som cca 2 tyzdne este urcite doma. U nas cakam epidemiu prave teraz v januari. Nic nezmeska.