Obsedantno-kompultívna porucha u 13 ročného chlapca
Chcela by som poprosiť o radu, ako riešiť 13 ročného chlapca, ktorý si veľmi často a veľmi dlho umýva ruky a rieši skoro všetko okolo seba, že je to kontaminované, nesmieme sa ničoho dotýkať, čoho sa potom dotýka on. Je pri tom veľmi zlostný. Som jeho babka a veľmi ma to trápi. Jeho rodičia sa rozviedli v minulom roku, bol síce aj predtým trošku iný, ale dalo sa s ním vychádzať úplne v pohode, je veľmi šikovný v škole, dobre sa učí, ale od toho rozvodu, ako keby sa mu spustila táto choroba a je s ním niekedy na nevydržanie. Budem vďačná za každú dobrú radu. Či ste to riešili so psychológmi, alebo sa vám to podarilo vyriešiť v domácom prostredí. Ďakujem
To treba rieisit u psychiatra
@anonym_4e3d9e Ďakujem za odpoveď
za mna sa treba objednat k psychiatrovi aj psychologovi, sam cez psychologa to neda, tam treb pomoc medikamentozne aspon na cas kym sa stabilizuje po psychickej stranke tu riesit s psychologom a ked bude lepsie mozu sa vysadit lieky. drzim palceky (cim skor tym lepsie, inaksa to bude dlhsie liecit)
@eva2455 prešla som sy tym s dcérou. Mala 12,5 roka. Bolo to hrozné. Bola liečená u psychiatra a pravidelne sme navštevovali psychológa. Dostala vysokú dávku AD. A potom postupne sa znižovala. Určite navštívte psychiatra a aj psychológa nech vás naučí s tým pracovať. My sme celá rodina boli u psychologičky. Aby nám povedala čo sa s dcérou deje a ako s ňou pracovať. Držím palce, dobre to dopadne😉
@eva2455 a ešte jedna vec. Predpokladám, že aj v škole ma nejaký problém. Ja som bola v škole informovať a musím pochváliť našich učiteľov, lebo špeciálny pedagóg oboznámil učiteľov o chorobe a pripravil ich na to, ako s ňou pracovať. Málo vedia o tejto chorobe.

To treba rieisit u psychiatra